[#83]
Re: Prośba o wycenę A4000
@Jenot,
post #82
Ja mówię o cenie sprzętu, nie przesyłki. Wiadomo, że wysyłka też kosztuje, ale to pomijam, bo to nie jest specyfika Amigi przecież.
Wiadomo, że wypasione, rzadko spotykane modele, w super stanie itp muszą dużo kosztować. Ale nie wierzę, że te oferty na allegro są z "niewypalonym" 1084.. Poza tym sorry, ale stary mocno zużyty (musi być, skoro był używany kilkanaście lat) 14-calowy monitor nie jest wart 300 zł, chyba że z powodów sentymentalnych albo to jakiś unikat, to wtedy to może i być wyceniony na 30tys.. (lub dowolną kwotę X), a nie o tym mówię. Mogę to też odnieść do cen zabytkowych instrumentów muzycznych, bo trochę się też tym kiedyś zajmowałem. I dobrze utrzymany instrument z XIX potrafi kosztować kilkadziesiąt tysięcy zł w górę, ale taki sam zniszczony (ale kompletny) już w granicach 5-10% tej ceny. I to jest normalne. A już jak widzę opis na allegro "sprzęt jest sprawny, ale nie przyjmuje zwrotów ani negatywów" no to sorry. Mniej więcej według zasady: niewypalony 1084-300 zł, "wypalony"-250zł

Żeby nie było, że jestem nieobiektywny: takie kwiatki zdarzają się też na rynku pecetów. Miałem kiedyś takiego klienta, który mówił, że chce sprzedać coś "w cenie złomu" (tak się wyraził), a potem okazało się, że chciał 80% ceny nowego sprzętu przy czym nie chciał pozwolić na testowanie (bo tego było dużo w magazynie). Tylko w normalnym świecie od takich ludzi nic się nie kupuje, chyba że naprawdę w cenie złomu. I tak samo trzeba reagować w przypadku Amigi czy C64 (też widziałem "niezłe" oferty), a nie takie działanie na siłę usprawiedliwiać.
Ostatnia aktualizacja: 21.03.2014 18:24:55 przez tOMashBe