kategoria: A1200
[#61] Re: Monitor Samsung 711MP i problemy

@tOMashBe, post #60

Tak by z tego wynikało skoro reszta jest dobra. Lub inna opcja - coś sieje zakłócenia w monitorze, które powodują opisywane objawy.

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2014 23:17:48 przez gilban
[#62] Re: Monitor Samsung 711MP i problemy

@gilban, post #61

A czy ten układ powinien się mocno grzać? Bo też jest dość gorący, chociaż dużo mniej niż stabilizatory obok, które jak pomierzyłem to okazało się, że napięcia mają dobre.
[#63] Re: Monitor Samsung 711MP i problemy

@tOMashBe, post #62

Szczerze to nie wiem. Myślę abyś jakiś radiator założył (naklejany) i zobaczył. Inna opcja to się mógł uszkodzić. I wtedy to jemu już nic nie pomoże, co najwyżej wymiana.
[#64] Re: Monitor Samsung 711MP i problemy

@gilban, post #63

Dobry pomysł, spróbuję jeszcze z radiatorem. Ale cienko to widzę szczerze mówiąc. Mówi się trudno.
Z drugiej strony sporo się nauczyłem sprawdzając ten monitor, więc nie ma tego złego

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2014 23:22:40 przez tOMashBe
[#65] Re: Monitor Samsung 711MP i problemy

@tOMashBe, post #64

Może też być tak, że ten układ padł, więc on się grzeje i wtedy te stabilizatory obok z automatu też, bo wtedy ciągnie więcej prądu niż ciągnąć powinien. Ale zacznij od radiatora.

A nie ma nigdzie w sprzedaży takich scalaków, aby można było go wymienić ?

Jak Ci się nie uda reanimacja, to proponuję oddaj go do dobrego serwisu. Wiem że za naprawę zapłacisz. Ale może Ci naprawią.

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2014 23:31:56 przez gilban
[#66] Re: Monitor Samsung 711MP i problemy

@gilban, post #65

Możliwe, to by tłumaczyło te zmiany na ekranie. Widziałem gdzieś podobne układy i nawet niezbyt drogo, muszę tylko sprawdzić dokładnie oznaczenia. To jest układ Philipsa o ile dobrze pamiętam. Wcześniej nie pomyślałem o wymianie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem