[#60]
Re: Pomóż odbudować xtro'wi jego A1200
@xtro,
post #59
upgrade: jak widać noc już ciemna i trzeba Ami wyłączyć... Pogrzałem ją trochę, ciekawe czy zegar do jutra będzie czas trzymał, pewnie się ciut podładował... zobaczymy. Dysk twardy chyba się rozkręcił na dobre po pierwszych problemach gdy wyjęty był z szafy. Teraz startuje bezproblemowo - zasiedział się po prostu w bezruchu i ciut przydrętwiał... Dostrzegłem, że mam ustawione chyba dobrze RemApollo bo mapuje w startup-sequence romik z pliku więc zgłasza, że ma 3.1 (to dobrze bo na scalakach mam 3.0 , a może tak WB 3.9 za jakiś czas...) . VMM też potestowałem, okazuje się że ostatnia partycja tego HD była jako pamięć wirtualna dynamiczna - cała partycja - ustawiona. Po zapuszczeniu VMM zrobiło się w systemie 144 MB... fajnie choć to tylko udawanie. Ciut jestem zawiedziony do do flicker flickowania przez ten LCD. Na mniejszym telewizorku tego typu firmy ONN wyglądało to lepiej - choć to może kwestia tego , że był mniejszy ekran i jednak tam miałem podpięte wcześniej przez euro... Zobaczymy jak podepnę RGB. W tym momencie jednak mryganie lacem jest widoczne choć nie tak uciążliwe jak na bańkowym monitorze. Oczywiście można jeszcze wykorzystać łacze RGB z konwersją na VGA i tryby multi i euro72, ale ja z założenia kupiłem ten TV by Ami korzystała z PALu, bo to na standardowych układach zdecydowanie najlepiej wychodzi.
Ehhhh... fajna zabawa, teraz spać...