[#61] Re: HSMathLibs

@cholok, post #59

Wykonalem testy na 060/66MHz + biblioteki HSMathLibs.

Uszeregowalem od najszybszego wyniku:

7.Ram Disk:> 881 Archiwum:szum1.iff
inlen outlen time
291566 280168 0:11.48

7.Ram Disk:> ffplib Archiwum:szum1.iff
inlen outlen time
291566 280150 0:23.35

7.Ram Disk:> ieeelib Archiwum:szum1.iff
inlen outlen time
291566 280161 0:32.64

7.Ram Disk:> ieee Archiwum:szum1.iff
inlen outlen time
291566 280161 0:49.23

Niepokoi mnie jedna rzecz. Czy wynik dlugosci pliku wyjsciowego nie powinien byc taki sam dla wszystkich wersji?
[#62] Re: HSMathLibs

@Phibrizzo, post #61

Trzeba było zobaczyć jeszcze na starndardowych bibliotekach, wtedy wiesz o ile szybsze są te hs.

Sprawa z długością plików jest normalna. Jest to binarny koder arytmetyczny (dynamic markov) działający na liczbach zmiennoprzecinkowych i długość pliku zależy od dokładności obliczeń, dlatego jest w praktyce nieużywalny. Dziwny ten plik, bo słabo go spakował, ale nawet jest szybki. Sprawa jest taka, że winuae nie gwarantuje tej samej dokładności obliczeń na różnych rodzajach FPU, a w rzeczywistości tak być powinno, chyba, że o czymś nie wiem.
[#63] Re: HSMathLibs

@skipp, post #18

Jak dla mnie działa to jednak kulawo.

W czwartek wysłałem zgłoszenie chęci rejestracji.
W sobotę dostałem odpowiedź bym wpłacił 5,45 EUR przez PP.
W niedzielę zrobiłem wpłatę.

Dziś jest środa i nadal echo
[#64] Re: HSMathLibs

@tbone, post #63

Pewnie w weekend dostaniesz odpowiedź. Ludzie pracują w tygodniu
[#65] Re: HSMathLibs

@tbone, post #63

Ja miałem bardzo szybko z tego co pamiętam.
[#66] Re: HSMathLibs

@perinoid, post #64

Pewnie czyta forum bo przed momentem przyszła wiadomość
[#67] Re: HSMathLibs

@tbone, post #66

hahaha, to super
[#68] Re: HSMathLibs

@QUAD, post #67

Mam pytanie, może głupie, ale czy bez koprocesora jest sens instalować te biblioteki (i czy w ogóle można)?? Pytam bo kupiłem je sobie a potem sprzedałem kartę z FPU i leżą sobie nieużywane.
[#69] Re: HSMathLibs

@nostrum666, post #68

Nie. Wszystkie wersje HSMathLibs korzystają z fizycznego koprocesora (881/882/FP40/FP60).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem