kategoria: A600
[#1] Pytanie o DMS
Mam nieco plików na dysku na Amidze spakowanych DMS. Czy jest sposób na rozpakowanie ich na hdd czy wyłącznie na dyskietki ? Bo nie mogę znaleźć takiej opcji, klikanie w pole device (DF0) niczego nie zmienia. Normalnie nie było by problemu, ale niestety mam niedziałającą stację (to jeszcze inna historia - czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie stacje były oryginalnie montowane w A600 ? Chinon ? Ja mam jakiegoś dziwnego no name`a). Z góry dziękuję za pomoc :)

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2016 17:32:21 przez uroboric_tom
[wyróżniony] [#2] Re: Pytanie o DMS

@uroboric_tom, post #1

Zerknij do tego wątku. Osobiście używam virtual floppy, ale nie umiem tera znaleźć na aminecie.
[wyróżniony] [#3] Re: Pytanie o DMS

@uroboric_tom, post #1

Zamontuj RAD:, uruchom DMS, przekopiuj pliki z RADu na HD, to dziala tylko dla dosowych dyskow. Przy NDOS mozesz zrobic wersje binarna, czyli adf z RADu.
[wyróżniony] [#4] Re: Pytanie o DMS

@uroboric_tom, post #1

Może część tego mojego wywodu będzie dla Ciebie użyteczna.
[wyróżniony] [#5] Re: Pytanie o DMS

@uroboric_tom, post #1

Polecam pakiet xfs z aminetu.
Odczytuje w locie rozne obrazy dyskietek i dyskow

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2016 17:49:15 przez Norbert
[wyróżniony] [#6] Re: Pytanie o DMS

@uroboric_tom, post #1

Jeśli masz problem ze stacją to kup taką, działa bardzo dobrze. W A600 oryginalnie były montowane stację Mitsumi, teac, chinon i chyba panasonic.
[wyróżniony] [#7] Re: Pytanie o DMS

@uroboric_tom, post #1

XADMaster + Voodoo-X i problem z głowy. Otworzy DMSa jak archiwum.
[#8] Re: Pytanie o DMS

@uroboric_tom, post #1

Dzięki Panowie za podpowiedzi, mam już VirtualFloppy, XFS i XADMastera pościągane z aminetu, jutro będę kombinował ! Dzięki Skiba za link, właśnie chciałem pytać jaką stację byście polecali :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem