[#51]
Re:miałem nic nie pisać ale...
@Benedykt Dziubałtowski,
post #32
cześć,
Miałem nic nie pisać, ale...
Po pierwsze więcej takich dyskusji i przestanę pić kawę, bo cisnienie będę miał podniesione ponad normę :)
Po drugie nie zdziwiłbym się gdyby nasz " nowy" klega na forum po tak ciekawej polemice i rzeczowej pomocy nie walnął by tym wszystkim, poszedł do sklepu, kupił sobie PS3 i powiedział, że ma wszystko w d...
I nie chodzi o to, że na forum Amigowym mówi się o innych markach komputerów, tylko w jaki sposób

Chłopak zadał kilka pytań na które chciał uzyskać konkretną odpowiedź i tylko paru kolegów podjęło temat, a reszta starała się udowodnic wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia, zamiast napisac coś na temat softu do tworzenia muzyki, midi, itp. Chcę jeszcze powiedzieć ,że żaden komputer nie jest gównem !!! Spectrum, Atari ,Commodore to jest historia i trzeba je szanować bo od tego sie zaczeło...
Co do tematu Amigi i myzyki jeśli będziesz zainteresowany to napisz bo po tym wszystkim nie wiem czy jeszcze masz ochotę się w to bawić.Ten temat nie jest mi obcy ponieważ długo brat ( kiedyś muzyk komputerwy) i ja zjmowaliśmy się tworzeniem muzy. Na początku na AtariXL/XE :) potem Amiga 500 :) (PROTRACKER, MIDI). I niech mi nikt nie mówi,że na Amidze nie da się zrobic kawałka dobrej muzy :), bo to nie prawda !!!.
Tak bardzo ogólnie pisząc polecam kupić Ci Amigę z większą ilością pamięci chip (2MB), ponieważ Protrackery z niej korzystają (SAMPLE) Nawet na "gołej" A1200 z twardym dyskiem + CD+PROTRACKER można się fajnie pobawić :) . Twardy dysk i cd są bardzo pomocne w przechowywaniu sampli.
Szczerze mówiąc na A500 było to bardzo upierdliwe (dyskietki). Musieliśmy ją też przerobić żeby miała 1 MB chip.
Wprawdzie A500+ nie ma tego problemu bo fabrycznie ma 1MB chip, ale jeśli Cię stać to kup od razu A1200. Nie pożałujesz tego :)
Pozdrawiam wszystkich na forum,
mic