selur napisał(a):
> No coz widocznie sam jestem nekrofilem... bo lubie...
> ale ja za to nie mam zamiaru przerzucac sie na cos co w mojej
> opini daleko nic szczegolnego nie reprezentuje...
No OK, jak chcesz, przecież nikt cię nie zmusza, prawda? Pomijam już w tej chwili twoją opinię, bo zacząłeś ten wątek, od stwierdzenia, że Pegasos ma problemy z odtwarzaniem mp3, a to "trochę" nie tak...
> "Po pierwsze, to zauważ ze wydajnosciowo ten 600MHz G3, jest
> sporo do przodu, jeśli chodzi o twojego śmiesznego p3 700,
> nawet jeśli ma nisze taktowanie."
>
> -Kolega chyba wkleil nie ten obrazek albo nie wie co to jest
> VIA C3.....!!!
A co, to już nie ma innych benchmarków? A może "koledze" nie chciało się poszukać?
Sam procesor jest sporo szybszy - przy RC5-72, łamie jakieś
2 mln kluczy, gdy PIII @ 700MHz łamie ich
około 1,5mln. Jak już ustaliśmy, RC5 stanowi dobry benchmark wydajności procesora, także... No niestety, ale jest szybszy, nie poradzisz.
A tak, jeszcze przy okazji, to:
Tu akurat nie ma PIII @ 700MHz a G3 @ 600MHz jest najwolniejszy, ale popatrz sobie jakim maszynom prawie dotrzymuje kroku...
Oczywiście, wątpie, żebyś używał MySQL-a(miałbym wątpliwości, czy wogóle wiesz co to jest), ale to pokazuje, że do pewnych zastosowań, Pegasos jest tańszy niż alternatywy... Pokazuje to również dlaczego Sony kupiło Pegasosy pod serwery MySQL-a i pokazuje co robią pegazy u hp, Della czy Microsoftu(swego czasu, jeden z dystrybutorów produktów Genesi na USA, napisał że te firmy(m.in.) kupiły Pegasosy).
> -Gdzie tam niby jest porownanie tego G3 z Intelem procz
> "prado-zernosci" w pierwszym z lewej ???????
Tam? Nigdzie, ale są też inne benchmarki...
> "co ma zużycie prądu do podróży kosmicznych"
>
> -bardzo, bardzo ale to bardzo duzo....
Tylko że dyskusja nie toczy się na temat "prywatnych podróży kosmicznych", więc nie widzę związku...
> "W gruncie rzeczy, to czemu starasz się mi dyktować jak ja mam
> wydawać moje zarobione pieniądze?"
>
> -Przeciez to ja pytalem o powod dla ktorego mialbym kupic
> takiego PEGASOSA skoro PC'et jest tanszy i szybszy ?!
Powód? Żaden, absolutnie żaden. Po prostu nie kupuj. Jest jakiś przymus, czy co? Naprawdę, nikt ci nie karze - kupuj sobie peceta do woli!
> -Tak tylko, ze w miare dobra komorka kosztuje 1000zl...
Problem tylko polega na tym, że - może po za 4000 z 040/40 - nawet komórka za 1pln ma więcej mocy obliczeniowej. Dlatego, ci którzy chcą używać "Amigi" nadal jako głównego komputera, kupują szybsze ich odmiany... Pamiętaj, że jest też Amiga One, która ma "na pudełku napisane A M I G A"...
> -Oczywiscie pojmuje, ze niektorzy kompletnie nie interesuja sie
> grami.
> Tylko nalezy przyjac do wiadomosci, ze wiekszosc kart
> graficznych projektowana jest specjalnie pod gry a nie pod
> edytor tekstu... bo gdyby byly one projektowane dla edytorow
> tekstu to kolega nadal mialby "Herculesa" w trybie co najwyzej
> 16 kolorowym 80x40 kolumn...
W marzeniach. Karty graficzne, są napędzane(w sensie ich rozwoju), przez użytkowników profesjonalnych - CAD-owców, grafików komputerowych, itd. itp..
Ja na przykład, miałem dostęp do akceleratorów 3D w czasach, gdy w przeciętnym PC jeszcze nie było akceleratorów 2D... Wiesz co to SGI, prawda?
> -W ogole widze, ze kolega chyba widzial tyle PC'etow w
> dzialaniu co ja PEGASOSOW...
No tak, zdemaskowany.

Przyznaję się bez bicia, w życiu takiego dziwa jak "pecet" nie widziałem.

Masz jeszcze parę "rewelacji" na mój temat? Bo wiesz, chętnie się pośmieję.