[wyróżniony]
[#18]
Re: Najlepsze głośniki do Amigi?
@Hexmage960,
post #1
A Wy tak serio?
Większość tzw. głośników do komputera to jest totalny badziew. Od zawsze miałem normalny wzmacniacz i kolumny. Nawet jak nie było mnie stać na nic ciekawego, to wybierałem się do komisu, patrzyłem co tam ciekawego mają i za psie pieniądze kupowałem jakieś używane kolumny i wzmak. Owszem, było to badziewie ale nawet takie badziewie grało lepiej, niż "wypasione" głośniki do komputera. Jak się uprzesz, to na Allegro znajdziesz za ok. 600-700 zł taki zestaw. Jakaś biedna Yamaha jako wzmak i można "jechać z koksem".
Oczywiście zakładam, że chodzi o tani sprzęt. W przeciwnym wypadku wydawanie pieniędzy na głośniki do komputera to już w ogóle bezsens.
I jeszcze jedna sprawa - zdarzyło mi się już parę razy, że widziałem u kogoś jakieś badziewne głośniki "komputerowe", podczas gdy 3 metry dalej stał normalny, porządny wzmacniacz z kolumnami. Zakładam, że w tym przypadku tak nie jest. :)
Co do "grania lepiej" starego sprzętu - tu proponowałbym po prostu posłuchać sobie na nowym przez tydzień. Stare polskie wzmacniacze potrafiły tak wybić górę, że potem trudno się było przestawić na normalne brzmienie. Ale to kwestia tygodnia, czasem mniej.
PS. Dopiero teraz zauważyłem, że chodzi o sprzęt do 300 zł. Naprawdę nie wiem czy warto oszczędzać. Zakup sprzętu audio (i nie mówię o "kinie domowym") to inwestycja na lata. Czasem warto zainwestować.
Ostatnia aktualizacja: 11.10.2017 15:22:37 przez XTD