[#61] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@Hexmage960, post #1

Najlepsze do Amigi będą TE Lepszych już chyba nie kupisz.
[#62] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@Art, post #61

No, ewentualnie mógłby sobie kupić jakieś kino i użyć już tam zamontowanego systemu nagłaśniania. Jako bonus mógłby podłączyć Amigę do bigscreena. pomysł
[#63] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@Art, post #61

Stworzone dla "pauli"
[#64] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@deez, post #63

Reasumując yen burzliwy wątek, jak dla mnie najlepsze głośniki to te działające
[#65] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@mikecios, post #64

Reasumując yen burzliwy wątek, jak dla mnie najlepsze głośniki to te działające

he he heOK
Ale jeszcze wracając do tematu to u mnie niepodzielnie rządzi "MARANTZ" link (kino domowe) bajeczne brzminienie nawet na słabszych głośnikach... Polecam

Ostatnia aktualizacja: 12.10.2017 21:30:39 przez _heniek29cr_
[#66] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@_heniek29cr_, post #65

Wzmacniacze kina domowego to zupełnie inna bajka. Jak dla mnie zbędny bajer ale co kto lubi. Jedne, czego nie znosze we wzmacniaczach AV, to upierdliwości w obsłudze. W wiekszości wzmacniaczy stereo wystarczy ruch ręką i zmieniamy balans czy podbicia tonów. We wzmakach AV trzeba się poprzeklikiwać najpierw przez menu.

Natomiast polecanie takiego sprzętu jak wspomniany wzmacniacz AV Marantza komuś, kto pyta o sprzęt za ok. 300 zł, nie ma sensu. Chyba, że chcesz mu sprzedać go za 150 zł (żeby mu jeszcze zostało na kolumny). :)
[#67] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@Hexmage960, post #1

Pisałem w tej sprawie do kolegi z filharmonii, który aktualnie stroi organy w kościele luterańskim w Londynie i polecił space'86 i DIORA SLL042. sombrero
[#68] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@KM, post #67

Pisałem w tej sprawie do kolegi z filharmonii, który aktualnie stroi organy w kościele luterańskim w Londynie i polecił space'86 i DIORA SLL042.

Rozumiem, że niebiańskie doznania gwarantowane Aniołek alleluja, alleluja, alle..
[#69] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@BULI, post #68

alleluja, alleluja, alle..

szeroki uśmiech
.
[#70] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@Hexmage960, post #1

Polecam logitech z533, potrafią zagłuszyć nie jedno AmiParty
[#71] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@Hexmage960, post #1

Moje fajnie siweca szeroki uśmiech a jak graja juz nie istotne , hehe

P.S.
to swiecenie lepiej im wychodzi od 1:30 na filmiku - czasami dlugo sie rozkrecaja

[#72] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@peceha, post #71

link

Ja właśnie kupiłem sobie te głośniki do potestowania z Amigą i w zasadzie ten wątek mnie do tego nakłonił pomysł
Miałem kiedyś podobne do tych co ma _arti firmy Soundstorm ale zaginęły gdzieś w akcji, a pamiętam że grały bardzo fajnie.
Te kupione w zasadzie to bardzo podobna konstrukcja także z regulacją tonów wysokich i basów więc powinny brzmieć podobnie.
Praktycznie wszystkie stare głośniki od PC miały jakąś taką cieplejszą i przyjemniejszą barwę niż obecnie produkowane masówki.
Sam używam od 2002 roku w PC Creative Inspire P5800 i wciaż graja super razem z kartą X-FI Xtreme Music.
Głośniki z monitorów czy to Samsunga Syncmaster a teraz z LG M1721A nie są najwyższych lotów i nie nadają się do słuchania modułów.
Nawet klimat gier nie jest taki sam jak z amigi podłączonej do CRT TV więc zobaczymy jak bardzo zmienia się doznania odtwarzane z Paulinki na tych głosniczkach.
[#73] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@FeRu, post #72

podobne do tych co ma _arti firmy Soundstorm

Mam takie do oddania za piwo...sprawne tylko przy zmianie głośności coś trzeszczy.
Do odbioru osobistego w Opolu
Nie wysyłam... ktoś chętny?

Ostatnia aktualizacja: 14.10.2017 07:40:03 przez _heniek29cr_
[#74] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@_heniek29cr_, post #73

Kupiłem te głośniki Tracer Code za 100zł.

Mają wejście chinch więc idealnie pasują do Amigi.

Mają oddzielne wzmocnienie basów i wysokich tonów.

Dźwięk wspaniały, zarówno z Amigi, jak i PC. Polecam serdecznie.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2018 13:14:12 przez Hexmage960
[#75] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@Hexmage960, post #74

Oczywiście mówisz o dźwięku w kategorii jakość/cena?
[#76] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@amper, post #75

W zasadzie tak, choć ja nie dysponowałem nigdy bardzo drogim sprzętem nagłaśniającym.

Mam jednak wrażliwe ucho i lubię słuchać muzyki.

Te głośniki spisują się wyśmienicie, dużo lepsze niż te wymienianie w wątku Creative a nawet Logitech za ~50zł.
[#77] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@Hexmage960, post #76

Zależy co kto lubi. Jeszcze niedawno temu używałem wzmacniacza lampowego o mocy 3x3W do nagłośnienia 20m2 a komuś innemu i 100W na kanał to za mało. To tylko moje zdanie ale muszę - w tej cenie to nie spodziewałbym się dobrego wzmacniacza a tym bardziej przetwornika. Może jakiegoś chińczyka w klasie d/to albo tanią kostkę. Ale ważne, że Tobie to gra ☺.
[#78] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@amper, post #77

Nie potrzebowałem nagłośnienia 20m^2 o dużej mocy, tylko dobrych głośników komputerowych.
[#79] Re: Najlepsze głośniki do Amigi?

@Hexmage960, post #78

1. Najlepiej sobie kupić dobry zestaw komputerowy
2 plus 1 z subwooferem za ok. 300zł wzwyż;
może być logitecha.

2. Fajnym rozwiązaniem jest miniwieża, np denona
za około 1000zł z bluetoothem , wejściem optycznym
oraz analogiem.

Stary wzmacniacz i stare kolumny zajmą dużo miejsca.
Poza tym trzeba dobrac elemeny, opór głośników itp.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem