Witam wszystkich , wróciłem po kilkunastu latach przerwy z powrotem do Amigi ...no inaczej się nie dało jak się wcześniej na niej grało

i powstał problem tzn. kiedyś posiadałem Amigę 1200 z kartą 030 , twardy dysk i obowiązkowo kilka CD z autobotowalnymi grami ,chciałbym w miarę możliwości odtworzyć ówczesną konfigurację a jak na razie to nie bardzo wiem za co się wziąć ,a więc zakupiłem A1200 z rozszerzeniem pamięci i niedziałającym twardym dyskiem ,dostałem jeszcze kilka naście dyskietek np.Extras Version 2.05 ,Storage i inne ,jak będzie trzeba to nazwy wymienię ... a ,najlepsze jest to iż Amigę zakupiłem od dźwiękowca -Macieja Talagi który pracował przy kilku kultowych produkcjach takich jak "300mil do Nieba ".... może i wśród dyskietek które dostałem znajdą się jakieś perełki

,no w każdym razie podzielę się jak znajdę coś ciekawego .Do Amigi zakupiłem przelotkę na PCMCIA /CFwraz z dyskietką by skopiować pliki i cieszyć się z rozszerzenia musiał bym posiadać Workbencha którego nie mam ,Hdd nie startuje i nie mam jak nagrać systemu pod emulatorem gdyż korzystam z laptopa który służy mi do pracy i pisania, nie podłącze pod niego zewnętrznego HDD- inwestował w to także nie będę (inwestował w pc) ,dla Amigi zamówiłem przelotkę na kartę CF z taśmą pod CD i myślę że wtedy uda się postawić system ale to będzie za kilka dni a ja chciałbym coś odpalić nie z fizycznej dyskietki,to co mam to ledwo działające wersję kilku mniej ciekawych gier .Dowiedziałem się z załączonej instrukcji do tego Adaptera cf że można użyć dyskietki z Workbenchem i na nią przenieść potrzebne pliki (sterownik do Cf) ... tyle że ja nie mam systemu na nośniku i w związku z tym mam kilka pytań .
Istnieje możliwość przygotowania pod Pc karty Compact flash tak by działała (botowała się )z Amigowego PCMCIA bez udziału stacji ?
wydaje mnie się że nie ,bo niby skąd sterownik załaduje ... ech
Jak wygląda odpalanie gier z CF podpiętego pod PCMCIA ,co ze zmianą dysków ...?
a może wystarczy do katalogu wrzucić wszystkie i z automatu po numerach ładuje ... ?
Miałem kiedyś na Amigę zgrywane płyty CD z autobotowalnymi grami ,nie mogę w sieci nigdzie takowych znaleźć ... jakiś czas temu na Atarowskim zlocie -chyba Wap-Niak rozmawiałem z pewnym Amigowcem który nas odwiedził i mówił że prawdopodobnie to były płyty przygotowane z myślą o CD 32... ,w każdym razie działały z moją Amigą mogli byście pomóc mi takową zdobyć ???
Więc chyba utknąłem .
Mógłby ktoś z forumowiczów nagrać na moją kartę Cf Amigowy system wraz z potrzebnymi bibliotekami (pamiętam że do niektórych gier były wymagane) do odpalania gier ,CD itp. na kartę która posłuży jako zwykły hdd pod IDE ? ??
https://media.demozoo.org/screens/s/60/cc/8cc2.135871.png - moja praca na malucha he,he.
za poświęcony czas mogę podarować działający Monitor Commodore do Amigi ,może nie idealny i bez klapki ale działa ewentualnie zapłacę ,.