kategoria: A500
[#61] Re: zasilacz od PC do Ami500

@Mq, post #60

Wiedziałem że tak powiesz, więc usiadłem i zrobiłem. Trochę czitowałem bo uciąłem nóżki jak na zdjęciach, ale w sumie popatrz na dwie ostatnie foty - delikatnie za obrys płytki wychodzi a mimo wszystko się ładnie mieści i na A500 i na A600. Siedzi tak dobrze, że mogę trzymając za ten przełącznik wyciągać cały adapter ;)

No i nie zasłania cisco-gniazda bo przełącznik siedzi wyżej.

Ostatnia aktualizacja: 07.11.2018 21:50:11 przez teh_KaiN
[#62] Re: zasilacz od PC do Ami500

@teh_KaiN, post #61

Aaaa, no tak, czitując w ten sposób to faktycznie można. Bardzo podoba mi się Twoje rozwiązanie, bo wiesz, ja jestem stary Atarowiec, więc dla mnie komputer musi mieć taki właśnie włącznik power pod lewą ręką z tyłu i koniec To co zrobiłeś będzie bardzo fajne i wygodne, z tym że takie rzeczy to można sobie zrobić w nakładzie 1szt, a ja teraz zamawiam trochę większą ilość, więc nie ma mowy o takim rzeźbieniu
Przewiduję jednak u Ciebie jeszcze jeden problem, o którym mówiłem też już wcześniej (może się mylę, ale sprawdź). Nie miałem na myśli kolidowania z gniazdem molex, tylko konkretnie z wtyczką zasilacza Cisco, która jest sporo większa/szersza niż samo gniazdo. Tzn. konkretnie obudowa tej wtyczki, nie wiem jak to nazwać. Masz w ogóle taki zasilacz, żeby to sobie przymierzyć? Nie piszę tego w formie jakiegoś zarzutu, czy tam próby wytknięcia, że coś jest nie tak, ale sprawdź to dobrze, żeby faktycznie Ci się to tam ładnie pomieściło, bo może gdzieś o jakiś milimetr się sprawa rypnąć, a tak jak mówię rozwiązanie mi się podoba, więc szczerze życzę, żeby Ci się to tak udało spasować, bo jak się uda, to będzie bardzo wygodne w użytkowaniu.
[#63] Re: zasilacz od PC do Ami500

@Mq, post #62

Okej, sprawdzę i dam Ci znać. Myślę że się wszystko zmieści ale zobaczymy.

Z tym cziterstwem to głównie dlatego by otworów większych nie rypać w padach, a te by się spokojnie na płytce zmieściły. Jak chcesz to potem Ci mogę ten adapter złożony wysłać byś pomierzył i zobaczył że się da. ;)
[#64] Re: zasilacz od PC do Ami500

@teh_KaiN, post #63

Nieee, no ja tego wszystkiego nie piszę, żebyś mi udowadniał, tylko, żeby ewentualnie Tobie podpowiedzieć na co masz uwagę sobie zwrócić, żeby Ci to na pewno ładnie wyszło
Ja tego robić tak na pewno nie będę Ale tak jak pisałem, podoba mi się inicjatywa
[#65] Re: zasilacz od PC do Ami500

@Mq, post #64

[#66] Re: zasilacz od PC do Ami500

@Siege77, post #65

Bardzo dobry, ale "Janusz biznesu retro" mocno ceni sobie swój retro opis i strzyże retro owieczki.

Poszukaj w normalnych sklepach RT-65B kupisz za troszkę więcej niż pół tej ceny

Jeszcze możesz zainteresować się modelem RT-50B, jest troszkę tańszy.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2018 11:46:50 przez lopezpb
[#67] Re: zasilacz od PC do Ami500

@lopezpb, post #66

link

Ten zasilacz za ułamek ceny rownież jest bardzo dobry no i na linii 5V jest 9.5A
[#68] Re: zasilacz od PC do Ami500

@FeRu, post #67

Faktycznie warty sprawdzenia, ASTEC AA21430 wymiary w cm: 20.32 x 9.40 x 5.59, do obudowy Amigowego zasilacza niestety nie wejdzie, ale podręczny w domu czemu nie i spory zapas mocy.
[#69] Re: zasilacz od PC do Ami500

@FeRu, post #67

Jeszcze taniejtutaj
[#70] Re: zasilacz od PC do Ami500

@snifferman, post #69

Warto przetestować taki zasilacz, faktycznie cena dobra + 4 EURO za przesyłkę pierwszej sztuki i 1 EURO za kolejne egzemplarze.
[#71] Re: zasilacz od PC do Ami500

@Mq, post #64

Nieee, no ja tego wszystkiego nie piszę, żebyś mi udowadniał, tylko, żeby ewentualnie Tobie podpowiedzieć na co masz uwagę sobie zwrócić, żeby Ci to na pewno ładnie wyszło
Ja tego robić tak na pewno nie będę Ale tak jak pisałem, podoba mi się inicjatywa

Nie no spoko. Właśnie złożyłem (dzięki Adinfo za złącze!) do końca i wyszło tak. Biorę się za piłowanie pinów od wtyczki moleksowej. ;)

Myślę, że spokojnie byś zmieścił footprint na mojego switcha zamiast tego co użyłeś. Ale co tam, teraz to już po ptokach skoro produkcja ruszyła. ;)
[#72] Re: zasilacz od PC do Ami500

@teh_KaiN, post #71

Hej
Mam trzy komplety takich adapterków jak na zdjęciu, gdyby ktoś potrzebował. Sprawa jest aktualna jeszcze przez tydzień, bo potem wyjeżdżam.
W skład kompletu wchodzi tak jak na zdjęciu jeden adapter do zasilacza Cisco i dwie "wtyczki" DIY. Cena 25zl za komplet, wysyłka 10zł, bo to gabaryt B ze względu na grubość.
W razie czego proszę o PW.

Ostatnia aktualizacja: 03.01.2019 16:40:58 przez xangel
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem