[#31] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #21

to czas na męska decyzję a nie pitolisz się z tym...
[#32] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@polutuje, post #31

RACJA - biorę 9T .... proszę o propozycję...
[#33] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #32

biorę 9T .... proszę o propozycję...

Możesz się nie doczekać, tej karty już nikt nie składa, a cała wyprodukowana partia to pewnie "naście" sztuk.
Bierz Furię.
[#34] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@vojo, post #33

Teraz sobie przypominam , że chyba to właśnei rafgc mi kiedyś proponował właśnie 9T choć pewien nie jestem czy to była ta karta , a ja się nie mogłem zdecydować. Ok jakby ktoś składał to ja chcę.
[#35] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #34

10 lat później.... halo ktoś coś ? Nikt nie chce sprzedać ?

Sorka nie mogłem się powstrzymać ;))
[#36] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@mikecios, post #35

20 lat póżniej.... Jeden portal, jedna Amiga , jeden user...
[#37] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #32

Kiedyś źródła do 9T miały być upublicznione dla ogółu. No cóż.
[#38] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@amper, post #37

Ok , czyli sumując pozostają 4 realne opcje: 9,5Mb, Furia, Furia FPU, Vampire stojąc w kolejce społecznej.

Ok jeśli mój wybór ma paść znowu na Furię, by nie dostać furii jak poprzednio muszę poczynić doń przygotowania o czym jeszcze napiszę.

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2018 21:53:04 przez xtro
[#39] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #38

9T Rafała powróci na rynek, zgodna z dyrektywami. Niestety takie rzeczy trochę trwają.
[#40] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@Architect1200, post #39

Ale warto poczekać, bo to świetna karta jest ;)
[#41] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@Sir_Lucas, post #40

No włąśnie KIEDY , NO KIEDY można zamiawiać (i za ile do zapłaty?)

Kolejka społeczna może? Zapisujemy wstępnie

1. Xtro 1 szt.
[#42] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@Sir_Lucas, post #40

No włąśnie KIEDY , NO KIEDY można zamiawiać (i za ile do zapłaty?)

Kolejka społeczna może? Zapisujemy wstępnie

1. Xtro 1 szt.
[#43] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #38

Ok jeśli mój wybór ma paść znowu na Furię, by nie dostać furii jak poprzednio muszę poczynić doń przygotowania o czym jeszcze napiszę.

Medytacja? Modlitwa? Psychotropy? ;)
[#44] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@Jenot, post #43

Levative ? Potem już nic nie wydaje się być problemem
[#45] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@zorkadar, post #30

Jaka była standardowa cena 9T?
Jeśli niższa od Furii, to również byłbym zainteresowany
[#46] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@Pentanteles, post #45

Jesli ma wrocic na rynek to powatpiewam, ze bedzie tak jak bylo. Okolice furii lc bym strzelal.
[#47] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #38

A nie lepiej najpierw spotkać się z kimś, kto nie ma problemów ze swoją Furią, obczaić jak pracuje jego akcelerator na TWOJEJ płycie i z TWOIMI dodatkami (karta CF/SD itp.) i jeśli to już będzie OK, to dopiero wtedy uderzyć do Lotharka po własny akcelerator?
[#48] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@perinoid, post #47

Tak by było faktycznie ok.... w Szczecinie jednak chyba jest spory deficyt środowiska. A może mi się tak zdaje. Moje problemy z Furią były takie , że najpierw przez dwa dni nie umiałem jej osadzić (choć z 5,5 i 9,5 nie było kompletnie problemów). Zacisk na procek furiowy przynajmniej w mojej sztuce był tak ciasny, że w pewnym momencie obawiałem się nie tyle , że złamię płytę, co że zgniotę procesor. W końcu metodą dociskania powioli i cierpliwie pod różnymi kątami naszła bardzo mocno. I tu pojawił się kolejny problem... nie widziała HD. Ani od razu [po starcie, ani przeresetowaniu, alni jak odpaliłem system z dyskietki. Po konsutlacji z Lotharkiem dostałem info , że najlepiej by było , aby kabelek był długości 4-6 cm lub potestować insze karty CF. Bo z dyskietki odpalone systemy i program testujący pokazywał , że Furia działa jak i pamięć jest widziana.... Problem w tym , że zależało mi na no-problemie. By ruszył ten konkretny HD bo tam mam wszystko co potrzebuję dobrze pokustawiane i nie chciało mi się znowu siedzieć tydzień lub 2 i się bawić. Dlatego zrezygnowałem. Z tego co piszecie 9T jest bezproblemowe i o to chodzi. NIe zmienia to faktu , że najpierw na warsztat wezmę prostsze elementy (stąd pisałem na wstępie , że nie ma pośpiechu) i wymienią DD na porządnie zrobioną, zadbam o rezerwowy HD w formie CD lub SD na maksymalnie krótkim kablu, czytnik CF PCMCIA bym miał ze 2 systemy gotowe do szybkiego wgrania i dopiero dopnę sprawę Turbo. Stąd jeśli trzeba trochę zaczekać na 9T to nie ma problemu. Może dostanę prototyp pierwszej nowej serii? Fajnie by było to bym zrobił na radio podcasta z wrażeń czy coś twórczego bo ciągnie mnie do sitka odnośnie ami (wzorem Radzika ;)
[#49] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #48

Ja ogólnie jeśli chodzi o Ami to jestem dość niecierpliwy, na Twoim miejscu poszedłbym w tą Furię, i kartę z Amigą wysłał albo podrzucił to jakiegoś forumowego fachowca który myślę by Ci założył i przetestował czy wszystko śmiga ;)
[#50] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@amper, post #46

Jesli ma wrocic na rynek to powatpiewam, ze bedzie tak jak bylo. Okolice furii lc bym strzelal.
Wyjdzie pierwsza sztuka to podam cenę, na razie za wcześnie o tym mówić. Nie jest łatwo znaleźć elementy spełniające RoHS za rozsądne pieniądze.
[#51] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@Architect1200, post #50

To ja chcę prototyp nie spełniający RoHS bo nie lubię spełniać po cenie absurdalnej - umownej. Liczę na termin w okolicach początku 2 kwartału :) I zegar podkręcony ile się da i memo nawalone ile wlezie... lubię dużo memo.

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2018 16:42:51 przez xtro
[#52] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #42

Cena była naprawdę fajna .
Ale to zawsze zostaje kupujący / sprzedawca

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2018 17:32:57 przez Dorian3d
[#53] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #51

A później będziesz płakał, że znowu coś nie działa.
[#54] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@SuperBuster, post #53

Ma działać! Po prostu, nawet zanim osadzę na procesor, jeszcze w pudełku by było z Lightwave.nofpu
[#55] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #54

Nie miałem nigdy furii ale trochę się naczytałem i ogólnie karta wydaje się spoko, czasami ktoś miał jakieś problemy ale wszystko rozwiązane :P
Ja bym brał furię.
[#56] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@QUAD, post #55

No ja mam Furię od ponad pół roku i wszystko działa jak najbardziej bezproblemowo i stabilnie.
Na karcie SD Tshiba w przejściówce IDE2SD ClassicWB full plus WHDload z pełną kolekcja gier i dem i do tej pory nie miałem ani jednej zwiechy systemu.
Co prawda karta się trochę grzeje przy intensywnym użytkowaniu ale dodając wentylatorek 40mm problem został rozwiazany całkowicie.
Jedyne problemy jakie miałem wystąpiły przy samym początku,a powodem była kość Kickstart 3.1,przez którą amiga nie wstawała.
Zmieniłem na inna kość zakupioną na allegro i od tej pory wszystko jest jak najbardziej OK.
Obecnie Furia to najlepsze Turbo oparte o ec020.
Jedynie Furia030 może jej zagrozić ale to jeszcze trzeba poczekać aż Lotharek poskłada pierwsze egzemplarze do testów.
Jeśli chodzi o 9T to też z chęcią bym się nią pobawił i sprawdził jak się sprawuje w porównaniu do FuriatkiOK

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2018 20:14:11 przez FeRu
[#57] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #32

9T bardzo dobrze się sprawuje. Tania i niezawodna.OK
[#58] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@FeRu, post #56

O kurcze, mam być furia 030 ?
Fajnie by było jak by była furia do A500, najbardziej co mnie zniechęca do używania sześćsetki to właśnie turbiny nakładane na procka, mam niby płytkę od TF do A500 ale kiedy to do kupy złożę to jeszcze niewiem.
[#59] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@QUAD, post #58

Właśnie to mnie zastanawia... czy nie mogłaby istnieć nasadka - konwerter z procka w wersji A500/plus/CDTV/2000 by umieścić tam karty przeznaczone do A600.

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2018 21:28:55 przez xtro
[#60] Re: ACA 620 czy Furia.... alboco?

@xtro, post #59

Po zastanowieniu.... uzbrajam się w cierpliwośc i poczekam na 9T... informujcie tylko o postępach :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem