[#61] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@podstawek, post #40

Yaay!

"Today is a big day : your Vampire card has been shipped !
Thanks again for your support to Apollo team"
[#62] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@podstawek, post #61

To daj pograć
[#63] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@ryshard, post #1

Stara kolejka już wyczszczona i Majsta ma mały zapas kart v2.2 do A600. Zamawianie znowu możliwe (aż do wyprzedania tego zapasu): http://orders.apollo-accelerators.com/ Czista ojro (z wysyłką pewnie się zamknie w 1400 zł?).

Tak swoją drogą Majsta pokazał fotki wersji v3 do A600

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2019 12:32:36 przez tbone
[#64] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@tbone, post #63

Skoro już mają nadmiar to jednak ten rynek amigowy nie jest taki wielki. Podają 3084 osób którym dostarczyli zamówienie. Załóżmy, że na każdej zarobią 400 złotych to daje 1233600. Dla porównania Intel do IBM 5150 PC(ok. 3 miliony wyprodukowanych sztuk) sprzedał podobno 100 tysięcy kart-aktualizacji do 386. Możliwe, że większe firmy z branży by się nie chciały nawet schylić po takie pieniądze. Może się mylę i firmy produkujące karty serwerowe - jak odpowiedniki SBC - całych komputerów na ISA mają podobne zyski. Wtedy by się może okazało, że dałoby się zamówić i nawet trochę zarobić na kartach bridgeboard do A2000, np. z kilkurdzeniowymi procesorami. Ale pytanie gdzie szukać za rozsądne pieniądze programistów którzy napisaliby odpowiednie sterowniki podobne do tych od Commodore...
[#65] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@tbone, post #63

ha ha ale jaja vampir stanial

tera ale bedzie poploch wsrod Januszy
[#66] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@tbone, post #63

Stara kolejka już wyczszczona i Majsta ma mały zapas kart v2.2 do A600.

Ja mam v2.1 (a są przecież jeszcze starsze rewizje), pisze, że kończy się wyprzedaż v2.2, a w planach jest v3. Czy między tymi rewizjami są jakieś znaczące zmiany hardwaer'owe, które by ograniczały użycie v2.1 w porównaniu do v3, czy tylko są to oznaczenia poszczególnych batch'ów produkcyjnych? Inaczej, czy posiadacze wszystkich dotychczasowych wersji Vampire A600 mogą się cieszyć najnowszym wsadem 2.11, a kiedyś w przyszłości też 3.x?
[#67] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@Michciu, post #66

Z tego co pisał Majsta to różnica jest taka, że v2.1 ma powerfix oraz dodatkowe ekranowanie z jednej strony pcb, a v2.2 z obu.
V3 będzie mieć dodatkowo układ wzmacniający sygnał hdmi, ide oraz jakiś expansion port.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2019 15:35:03 przez tbone
[#68] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@tbone, post #67

Ok, czyli FPGA nie ruszone, a więc wsady powinny hulać na każdej rewizji i być kompatybilne wstecz. Mam nadzieję, że nie będą nas zmuszać do przesiadania się na coraz to nowsze wersje. Z resztą myślałem (bo niestety nie śledzę poczynań Apollo Team), że sprzętowo odpuścili już sobie Vampiry A500/A600 i skoncentrowali się na V4 A1200 i standalone.
[#69] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@Michciu, post #68

O V3: link.
Jednak jest tam Cyclone V.
[#70] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@tbone, post #69

Na zdjeciu z sysinfo jest 040 z wylaczonym Dcache i CopyBack. Ile Mipsow by bylo z dcache ?
[#71] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@mikecios, post #70

Dostępne są ostatnie sztuki Vampire 600 V2.1 w Vesalia
[#72] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@cytrynek, post #71

Masz pożyczyć 400 ojro, oddam w... przyszłym życiu, wierzę w Buddę, reinkarnację i takie tam :)
[#73] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@recedent, post #13

Działa na tej Efice Workbench?

Dostałem dwa dni temu maila od Igora i biorę. 320 ojro to nie jest wygórowana cena za to, co ta karta oferuje/będzie oferować.
Żydziłem kiedyś przy Commodore na SD2IEC dopóki nie kupiłem 1541U2+ za 700 złotych. Każdy wydany grosz jest warty tego cartridge'a.
Mam nadzieję, że w przypadku V2 jest podobnie - a patrząc na opinie/filmy/recenzje myślę, że tak będzie

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2019 23:43:31 przez Drakon

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2019 23:44:01 przez Drakon
[#74] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@Drakon, post #73

Działa na tej Efice Workbench?

Ano działa, choć IMO lepiej używać Ambienta. Video kolegi Skolman78.

link
[#75] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@Drakon, post #73

Też mam ultimate64, i podobnie jak Ty uważam że warto było kupić.
Vampir to samo.
Mała prośba, wyedytuj i staraj się używać innego synonimu słowa żałować, skąpić.
[#76] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2
[#77] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2
[#78] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2
[#79] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@snajper, post #78

Padłem .

Wracając do tematu - Coffin, AmiKit czy instalacja od zera? :)
Nie ukrywam, że przytłaczają mnie kolorowe ikonki, a szczytem piękna jest dla mnie MagicWB - ale chyba łatwiej będzie dostosować pod siebie gotową instalację, niż bawić się we wszystko od nowa? Emajrajt?
[#80] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2
[#81] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@Drakon, post #73

Panowie drakon i mikiecios - proponuję uważać na słowa. Oftop został oflagowany. Proszę trzymać się tematu.
[#82] Re: Doczekałem kolejki na Vampire A600 V2

@Drakon, post #79

Ja zostawiłem swój system MagicWB, który już miałem od dawna, dograłem co trzeba i jestem zadowolony OK Coffina na pewno warto sobie zainstalować i zobaczyć co i jak. Może Ci podpasuje. Dużo skarbów tam znajdziesz hehe
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem