Wątek zamknięty
[#91] Re: Myszki z Eureki

@mosfet, post #86

1 Nikt nie skacze sobie do gardel, ot jest lista bo ktos odsprzedaje po rozsadnej cenie (okolo 25PLN).
2 To sa myszki Escomu, zreszta ~25PLN to chyba nie kosmos.
3 Tak adapter juz mam.
No i podsumowujac za 150 PLN bym nie kupil.
[#92] Re: Myszki z Eureki

@stefkos, post #91

" Nikt nie skacze sobie do gardel, " to poczytaj sobie poprzedni wątek zamknięty przez moderacje.
[#93] Re: Myszki z Eureki

@mosfet, post #92

Ale to jest ten watek nie tamten.
[#94] Re: Myszki z Eureki

@Lucus, post #88

Ale mail dotyczył myszek tylko, czy wszystkiego co mieli na stanie ?
[#95] Re: Myszki z Eureki

@mosfet, post #92

Chyba jednak nie przeczytałeś ze zrozumieniem całego poprzedniego wątku... Co do twojej wcześniejszej wypowiedzi, to powtórzę się - każdy gra na czym lubi, więc nie wiem o co robisz wielki raban. Mysz za 25zł to chyba nie majątek, do tego nowa, a co z nią kto zrobi, to jego sprawa. Przyszedłeś tu trollować?
Jeszcze jedno, według ciebie jest tylko "czarne", albo "białe". Wyobraź sobie, że jest jeszcze "szare". Sam używam goteka, co nie oznacza, że nie lubię grać z dyskietek. I tak, też używam emulator na PC i co teraz? Ukamieniowanie, bo chcę pograć na myszce z "epoki"?
Co do produkcji nowych myszek, to szczerze życzę powodzenia - jeżeli będzie za 40 zł to kupuję w ciemno.
[#96] Re: Myszki z Eureki

@tbone, post #1

Mam potwierdzenie z Eureki, że wszystkie myszki, które mieli zostały wyprzedane.

Myszki, które udało mi się kupić, wczoraj wieczorem trafiły do paczkomatu i powędrują dzisiaj do swoich nowych właścicieli.

Jeżeli ktoś ma zamiar wykorzystać listę do redystrybucji swojego nadmiaru, niech się nie krępuje. Z mojej strony temat jest niestety już zamknięty.

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2018 10:29:39 przez tbone
[#97] Re: Myszki z Eureki

@tbone, post #96

Dzieki
[#98] Re: Myszki z Eureki

@tbone, post #96

@tbone
dopisz może do kogo/którego miejsca na liście doszedłeś, będzie łatwiej :)
[#99] Re: Myszki z Eureki

@watman, post #98

Lista jest już przetasowana (osoby, które się załapały na myszki ode mnie albo z niej wypadły albo powędrowały na jej koniec - o ile chciały kupić więcej niż jedną szt.).

Tak to mniej więcej wygląda:
1. rj1307 - 2 myszki
2. mmarcin2741 - 2 myszki
3. biax - 2 myszki
4. fazior - 2 myszki
5. Paxo - 2 myszki
6. charliefrown - 2 myszki
7. Jield - 1 myszka
8. Hexmage960 - 1 myszka
9. Jarkman - 1 myszka
10. drakon - 1 myszka
11. Lucus - 2 myszki
12. rzookol - 2 myszki
13. mINA87 - 1 myszka
14. Kwiatki - 2 myszki
15. Atryda - 1 myszka
16. Jacol - 2 myszki
17. Stefkos - 2 myszki (przy rozsadnej cenie)
18. _arti - 10 myszek
19. AnkuzMkOne - 1 myszka
20. PoweredJJ - 2 myszki
21. yoo_gas - 1 myszka
22. Wojt_gl - 1 myszka
23. mwb113 - 1 myszka
24. Pentanteles - 1 myszka
25. Tfardy - 2 myszki
26. BenHur - 2 myszki
27. Nekroskop - 2 myszki
28. companiero - 1 myszka
29. cossack -1 myszka
30. Adinfo - 2 myszki
31. dotmod - 2 myszki
32. Michmis - 1-2 myszki
33. panti1801 - 1 myszka
34. Blady - 1 myszka
35. AD99 - 1 myszka
36. iZi - 1 myszka
37. tom256 - 4 myszki
38. QuaD - 1 myszka
39. kamilus - 3 myszki
40. X-Type^HVR - 1-2 myszki
41. pLayer_sct - 1 wystarczy :)
42. FeRu 1,2 sztuki (zależy czy tyle zostanie )
43. Dziubek - 1 myszka

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2018 11:09:26 przez tbone
[#100] Re: Myszki z Eureki

@AD99, post #95

1. Nie zacząłem wątku emulatorowego. Ja tylko odpowiedziałem na zarzut pana Moderatora, że jak używam myszki PCtowej to emulator wita. Proszę przeczytać ze zrozumieniem.

2. Nie 25zł a 150zł. Odnosiłem się do ceny z allegro. Znowu apel o czytanie ze zrozumieniem.
Za 25zł to kupić nawet, żeby sobie na półce położyć, chociaż Escom kojarzy mi się z wielką smutą i upadkiem Amigi.

Z mojej strony EoF. Jeśli Twój prymitywizm wymaga, żeby ostatnie słowo należało do ciebie, to proszę.

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2018 11:28:39 przez mosfet
[#101] Re: Myszki z Eureki

@tbone, post #99

Usuwam siebie z pierwszej pozycji, myszkę mam już załatwioną. Dziękuję @tbone

2. mmarcin2741 - 2 myszki
3. biax - 2 myszki
4. fazior - 2 myszki
5. Paxo - 2 myszki
6. charliefrown - 2 myszki
7. Jield - 1 myszka
8. Hexmage960 - 1 myszka
9. Jarkman - 1 myszka
10. drakon - 1 myszka
11. Lucus - 2 myszki
12. rzookol - 2 myszki
13. mINA87 - 1 myszka
14. Kwiatki - 2 myszki
15. Atryda - 1 myszka
16. Jacol - 2 myszki
17. Stefkos - 2 myszki (przy rozsadnej cenie)
18. _arti - 10 myszek
19. AnkuzMkOne - 1 myszka
20. PoweredJJ - 2 myszki
21. yoo_gas - 1 myszka
22. Wojt_gl - 1 myszka
23. mwb113 - 1 myszka
24. Pentanteles - 1 myszka
25. Tfardy - 2 myszki
26. BenHur - 2 myszki
27. Nekroskop - 2 myszki
28. companiero - 1 myszka
29. cossack -1 myszka
30. Adinfo - 2 myszki
31. dotmod - 2 myszki
32. Michmis - 1-2 myszki
33. panti1801 - 1 myszka
34. Blady - 1 myszka
35. AD99 - 1 myszka
36. iZi - 1 myszka
37. tom256 - 4 myszki
38. QuaD - 1 myszka
39. kamilus - 3 myszki
40. X-Type^HVR - 1-2 myszki
41. pLayer_sct - 1 wystarczy :)
42. FeRu 1,2 sztuki (zależy czy tyle zostanie )
43. Dziubek - 1 myszka
[#102] Re: Myszki z Eureki

@mosfet, post #100

A gdzie ja napisałem, że

"jak używam myszki PCtowej to emulator wita"

Napisałem, że gdyby ludzie patrzyli na "taniej i wygodniej" to nie używaliby klasyków. Ja ich rozumiem, że do swoich Amig chcą podłączać oryginalne gryzonie "bo tak". Moja A1200 ma myszkę od Amiga Technologies (taką samą jak te w wątku, tylko czarną), a mój PowerMac G5 - oryginalną klawiaturę i mysz (ba, nawet monitor). Nazwij to dziwactwem, albo poczuciem ekscentrycznej estetyki - i co zrobisz, że tak jest?

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2018 11:31:10 przez recedent
[#103] Re: Myszki z Eureki

@recedent, post #102

W życiu nie nazwę tego dziwactwem. Uwielbiam ludzi z pasją. Sam przez dwa tygodnie reanimowałem płytę Amigi 600 po wylewie elektrolitów. Żona się pukała w głowę, bo 'nowa' (sprawna) płyta chodzi po 300-400zł, a ja uparcie, bo to egzemplarz, który dostałe pod choinkę od rodziców i nie ma wuja we wsi, musi być sprawna...i jest :)

Ale mysz optyczna sie Miście po prostu należy :)

Jako bardzo w Amigowe sprawy zaangażowany człowiek, jak Ci się widzi temat optycznej trumienki?
[#104] Re: Myszki z Eureki

@mosfet, post #100

Wow, normalnie "pójdę sobie do konta". Czytam ze zrozumieniem, chociaż według ciebie jestem prymitywem, a ja ciebie nie obrażałem(chyba, że jesteś taki delikatny, że moja wypowiedź o czytaniu ze zrozumieniem przybiła cię bardzo).
Kochani!
Te myszki o które skaczecie sobie do gardeł to ostatnie g**no. Przejrzyjcie prasę Amigową 'z epoki'. Nie są to oryginały Commodore ani zamienniki żadnego szanującego się producenta. Cholernie dziwi mnie, że ludzie są skorzy dać za taką mysz 150zł. Podczas gdy są dostępne bardzo dobrze działające adaptery USB/PS2 i można korzystać z bardzo dobrych i niedrogich myszy takich mysich tuzów jak Logitech czy Genius.

Piszesz w wątku gdzie ludzie zapisują się na mysz za 25 zł, a nie za 150 i do tego, to Ty próbujesz udowodnić, że ta mysz to shit, chociaż nie wiesz jak ludzie ją potem wykorzystają. "Do skakania sobie do gardeł" potrzeba dwóch stron, a w poprzednim wątku raczej ludzie(w tym ja) narzekali na tzw. januszy, którzy jak trafnie zauważyłeś sprzedają obecnie ponad cenę z Eureki. Pozdrawiam i radzę trochę ochłonąć zanim kogoś następnym razem obrazisz, bo to tobie potem słoma z butów wystaje.
Sorry dla reszty z forum za offtop i mój "prymitywizm dla ostatniego słowa". Na dalsze zaczepki nie będę już odpowiadał.
[wyróżniony] [#105] Re: Myszki z Eureki

@AD99, post #104

INFORMACJA DLA OSÓB, KTÓRE NABYŁY MYSZKI ODE MNIE:
paczki zostały wysłane, jeżeli ktoś chce potwierdzenie nadania w celu "namierzania" paczuszki to proszę o info na PRIV.
[#106] Re: Myszki z Eureki

@nostrum666, post #105

Myszka od tbone doszła, dzięki wielkie.
[#107] Re: Myszki z Eureki

@nostrum666, post #105

Moja dotarła cała, w wolnej chwili sprawdzę czy zdrowa szeroki uśmiech
Dzięki
[#108] Re: Myszki z Eureki

@Risc, post #107

A słuchajcie, dzwoniłem do firmy Eureka i klawiatur już nie ma, myszek oczywiście też już nie ma :D , ale są stacje dyskietek oraz zasilacze. Będę zamawiał stację dyskietek ( może nawet dwie ) i to są stacje Panasonic'a i jedne mają numer modelu i na końcu HD a inne mają ten sam numer ale bez dopisku HD na końcu. Którą stację brać? Która jest mniej problemowa?
[#109] Re: Myszki z Eureki

@AmmigaCDTV, post #108

Zasilacze wiesz jakie zostały i po ile? JEsli są wersje 4.5A to można wziąć,sam bym przygarnął takie 2 zasiłki w dobrej cenie i ze 3-4 stacje bo ich nigdy mało
To są stacje do a600/1200 czy do 500 też?
JEśli sa wszysktie rodzaje to wziałbym 2 do 500tki i 2 do 600/1200.
Co do modelu to niech inni się wypowiedzą,w każdym razie jak będa chętnie to jedziemy:

1.FeRu ( 2-4 stacje i 2 zasilacze)

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2018 14:16:43 przez FeRu
[#110] Re: Myszki z Eureki

@nostrum666, post #105

Podziękowania dla Ciebie oraz kolegi tbone OK
Myszki dojechałyszeroki uśmiech
[#111] Re: Myszki z Eureki

@FeRu, post #109

Nie wiem jakie zasilacze, ale ktoś w zamkniętym wątku wspomniał o 3A. A stacje dyskietek to tak jak wspomniałem firmy Panasonic oraz jedne mają numer modelu, a drugie też ten sam numer i dopisek HD. To są stacje do A1200, nie do A500.

edycja:

zasilacz 70zł, stacje po 99zł

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2018 14:38:57 przez AmmigaCDTV
[#112] Re: Myszki z Eureki

@AmmigaCDTV, post #111

Ceny za 10 sztuk?
[#113] Re: Myszki z Eureki

@FeRu, post #109

1.FeRu ( 2-4 stacje i 2 zasilacze)
2. panti1801 2 zasilacze
[#114] Re: Myszki z Eureki

@FeRu, post #112

Ceny za jedną sztukę. Stacje to model JU-257A516P. Nie wiem, czy jest sens robić listę na stacje i zasilacze, bo one jeszcze są w Eurece. Nie ma już klawiatur ( tzn. fizycznie są ale już pozamawiane-popłacone ) oraz myszek.

Aha, firma według mnie jest bardzo w porządku. Pani powiedziała, że ma długą listę zamówień na klawiatury, czeka na wpłaty i nie rezerwowała więcej niż 1 sztukę na zamówienie, żeby nie było tak, że ktoś kupi wszystkie i będzie potem zarabiać na tym. Mówiła, że to ma trafić do ludzi posiadających Amigi a nie do handlarzy.

Aaaa, są jeszcze Kickstarty 3.0 za 70zł.
[#115] Re: Myszki z Eureki

@panti1801, post #113

1. FeRu ( 2-4 stacje i 2 zasilacze)
2. panti1801 2 zasilacze
3. X-Type^HVR (1 zasilacz)
[#116] Re: Myszki z Eureki

@panti1801, post #113

Nie żeby mi to przeszkadzało ale wydaje mi się że w przypadku stacji i zasilaczy robienie listy mija się z celem. O ile przy myszkach, które trzeba było kupić w pakiecie, to rozwiązanie miało sens, tak tutaj wydaje mi się że chyba szybciej i wygodniej byłoby zadzwonić do firmy i zamówić u nich bezpośrednio skoro nie ma narzuconego jakiegoś minimum logistycznego. Ale to tylko moje zdanie.
[#117] Re: Myszki z Eureki

@rj1307, post #101

Ale na jakie konto wpłacić pieniądze, żeby otrzymać mysz? Jestem zapisany na liście na pozycji 8.
[#118] Re: Myszki z Eureki

@nostrum666, post #116

Hmm dobrze by było, gdyby ktoś był "na miejscu" i mógł zrobić po prostu zakupy wg listy. Co do list.. listy kolejkowe na ppa.pl to już taka tradycja
[#119] Re: Myszki z Eureki

@X-Type^HVR, post #118

Wiem że to tradycja i sama lista mi nie przeszkadza, skądże. Bardziej zastanawiam się po prostu nad jej sensem w tej sytuacji.
[#120] Re: Myszki z Eureki

@AmmigaCDTV, post #111

A stacje dyskietek to tak jak wspomniałem firmy Panasonic oraz jedne mają numer modelu, a drugie też ten sam numer i dopisek HD. To są stacje do A1200, nie do A500.

Do 500-ki pewnie trzeba dystanse dać no i przerobić z PC na Ami, bo to stacje z Escomowej 1200-ki.

Pytanie czy te stacje (JU-257A516P) w ogóle były w wersji 720. A HD to jak, na połowę obrotów chodziły (tak jak Chinony HD) ? Ktoś już dostał ? Ja dopiero czekam na przesyłkę z Eureki ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem