[#61] Re: Piêkny system??

@El Amigos, post #60

;o, szatan obraz, teraz jestem jeszcze bradziej najarany :D, oczywicie na amige

[#62] Re: Piêkny system??

@BULI, post #59

Tu zadecydowały argumenty ekonomiczne, a nie techniczne.

[#63] Re: Piêkny system??

@El Amigos, post #60

El Amigos napisał(a):

> LOL. ;)
>
> Ja miałem lepszy na zwykłej A1200 z 020/14 i 8M Fastu.
>
> http://www.ppa.pl/graffiti/obrazki/waszeblaty/elamigos/elamigos_Whole.png
>
i sluchales mp3 na 020 ?

[#64] Re: Piêkny system??

@Hellena, post #63

takie żeczy tylko na amidze(nielicząc pc, xboxa i innych sprzenow) z ppc ??
Mnie sie zdawało że do odtważania mp3 ject potrzebny conajmniej 68040/50, czy się myliłem ??

[#65] Re: Piêkny system??

@arti4-92, post #61

Nie podniecaj sie tak. Jezeli to AGA (nie mozna tego sprawdzic ( :P ) poniewaz ten PNG jest w 16 bitach), to system jest odpalony w 256 kolorach.
Na takim czyms nie da sie pracowac. Nawet w Palu niezle muli, a w DBL to juz tragedia.

Jedyne rozsadne wyjscie to 64 kolory. Wyjatkiem tutaj moze byc program graficzny lub przegladarka WWW, ktora lepiej jest odpalic na wlasnym ekranie w 128/256 kolorach. Co do systemu i AGA, to nie ma co sie meczyc w wiekszej ilosci niz 64 kolory :) .Tak czy inaczej, jezeli przyzwyczailes do GFX na pececie, to na Ami w 128/256 kolorach mozesz sie poczuc jak na Pentium60 z VGA i Win98 :P
[#66] Re: Piêkny system??

@arti4-92, post #64

conajmniej 68040/50

Wystarczy chyba 040/33. Tak czy inaczej 040/40 uciagnie gdy wszystko ustawisz na srednia jakosc, 22kHz, mono i zredukujesz jeszcze pare rzeczy. Co do softu, to wgre wchodzi Prayer2 i AmigaAMP2.8 (nie beta).
[#67] Re: Piêkny system??

@Andrzej Drozd, post #65

ale to i tak dobrze :D, będzie można używać amigi, bo jak wszystko by było szare to bym ciągle zdołowany chodził, ta szarość by mi psuła humor(dobze to nazwałem??) :D jak kupił bym Amige to nie miał bym problemu z ojcem typu "poco ci to g...o", szkoda że sie oriętuje w cenach tego sprzętu ;/

Edycja:

;o te forum ma nawet cenzure :D zamiast g.wno było g***o :D zjas na maksa:D

Ostatnia modyfikacja: 31.05.07 12:57
[#68] Re: Piêkny system??

@arti4-92, post #55

a1200 + apollo 040/40 pasuje?

gratis dorzucę dwa simmy 16mb. ;)
w razie co mogę z dwóch zrobić jednego i będziesz miał 32mb.

odezwij się na moje gg i będziemy mogli dogadać resztę, jeśli jesteś zainteresowany.

[#69] Re: Piêkny system??

@Andrzej Drozd, post #66

Dyskusja na temat MP3 na Amidze 1200 odbyła się jakiś czas temu na forum PPA. Pamiętając o niej, ostatnio wyjąłem swoją Amigę 1200 z 030/50 MHz (Elbox) i 32 mb ramu (cel był inny wyjęcia Amigi) i włączyłem pod AmigaAMPem i Digibosterem (chyba) muzykę w mp3. Ku swojemu zdziwieniu Amiga dawała sobie dobrze radę. AHI było ustawione na Paulę 22 kHz stereo w 14 bit. Jakość była naprawdę do przyjęcia. Procesor był zajęty w 100% i otwarcie czegość powodowało lekkie trzaski, ale działało i nie trzeba było 040/40 MHz.

[#70] Re: Piêkny system??

@Hellena, post #63

http://www.vesalia.de/e_mp3at64.htm

www.mas-player.de/cgi-bin/mas.pl?site=mp3_amiga

[#71] Re: Piêkny system??

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #70

no chyba ze tak, ale z kad wiesz ze to mial ? :P te screeny nie wygladaja na agate, a na to ze na belce ma 020/15 nic nie znaczy :P

Ostatnia modyfikacja: 01.06.07 09:13
[#72] Re: Piêkny system??

@Hellena, post #63

Tak, konwertwałem ją sobie do aiff. Trwało to tylko godzinkę. :) Potem można było skakać.

BTW, dzisiaj głupi mi się wydaje ten dumny napis: Kylie Minogue forever. Sorry wszystkim zniesmaczonym. :)

Ostatnia modyfikacja: 04.06.07 17:55
[#73] Re: Piêkny system??

@Hellena, post #71

oczywiście że AGA - dithering gdzie się tylko da
[#74] Re: Piêkny system??

@El Amigos, post #60

Przebijam! Na niezwykłej Amidze i w piz*u wszystkiego :) !! 4 kolory i tez da się żyć .

[#75] Re: Piêkny system??

@jimiche, post #74

4 kolory i da się żyć, ale co to za życie? ;) Szare i ponure ;)

[#76] Re: Piêkny system??

@grxmrx, post #75

Jak ma magiczego kopa to odrazu zrobi się weselej ;). U siebie na klasyku mam ustawione 8 kolorów i jest całkiem kolorowo ;)

[#77] Re: Piękny system??

@jimiche, post #74

dithering grayscale, a pointer specjalnie pokolorowany. obrazek ma palete 24-bit.

[#78] Re: Piêkny system??

@grxmrx, post #75

Mnie tam nie jara upiększanie wszystkiego to ma działać szybko i działa szybko.

[#79] Re: Piękny system??

@jimiche, post #78

mnie podoba sie ten wyglad blaciku strzałka w prawo

www.ppa.pl/graffiti/obrazek.php?id=142

ale zastanawiam sie czy to nie fake

[#80] Re: Piękny system??

@jimiche, post #74

No to ja przebijam dalej ;)
Przeciez nikt nikomu nie zakazuje uzywac 4 kolorow. Ale nalezaloby zrobic to bardziej profesjonalnie, uzywajac np. NewIcon, ladniejszych gadgetow, szarej tapetki itd. :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem