Dziś rano kolo 7 się za to wziąłem. 11 g temu miałem maila o nadaniu nr ID zamówienia jakoś tak zaraz po potwierdzeniu z PayPal. 3h temu miałem maila ze zamówienie jest procedowane cokolwiek to znaczy. Równolegle zgłosił się Jens o uzupełnienie braków.
Przykro się czyta takie wstawki. Ja też wolę kupić i wspierać naszych inżynierów i ich przedsiębiorczość ale to nie powód aby nie szanować innych którzy robią sprzęt do Amigi.
Jeżeli masz dużą amigę, zawsze możesz sobie zrobić swój open sourcowy.
Jak Matze poprawi kilka rzeczy w swoim Multifix-AGA, to będzie naprawdę ciekawy produkt.
Akurat obczajałem ostatnio, i uważam że jest potencjał!
Miesiąc temu kontaktowałem się z nimi odnośnie Indivision ECS V2. Dostałem informację że nie prowadzą sprzedaży bo wyłączność na sprzedaż ma producent. Więc kupiłem bezpośrednio w Individual Computers
Ostatnia aktualizacja: 04.07.2020 10:58:59 przez PiotrekP83
Witam.
Dziwna polityka Jensa.
Ma produkt nowy to by porozsyłał do kilku sprzedawców większe partie
i miałby więcej czasu na projektowanie nowych produktów.
My mielibyśmy wtedy możliwość kupna choćby z niższym kosztem wysyłki.
Pozdrawiam.
Ostatnia aktualizacja: 04.07.2020 11:07:39 przez ted
Czemu RetroAmi jest zawsze taniej niż u Jans, Bo bierze hurtowo taniej i powiedzmy, coś tam na tym zarabia.
Przed chwilą porównywałem ceny przy obecnym kursie euro 4.46 zł
Taniej jest w individual Computers. Tylko wiadomo że dochodzą dodatkowe wyższe koszta typu wysyłka za granice czy opłaty związane PayPal.
Zgadza się, też chcą zarobić i jest to jak najbardziej zrozumiałe. Osobiście ACA 500 Plus i ACA 1221lc kupiłem w RetroAmi, ale Indivision ECS V2 musiałem zamówić u sąsiadów bo u nas brak
W porcie video jest wyjście audio, puszczone z przed wzmacniacza z tego co pamietam. Kiedyś miałem jakiś stary scandoubler właśnie z wyjściem audio. Bardzo wygodne przy podłączaniu zwykłych głośników.
Zastanawiam się jak tam działa usb?
Ostatnia aktualizacja: 04.07.2020 14:53:10 przez _Skiba
Tak, tylko coś jest niedomierzone, bo w a2000 usb jest przysłoniete, a w a4000 trochę nachodzi obudowa na jeden port.
Audio jest super, bo będzie można wygodnie zrobić wewnętrzny speaker, i amiga wtedy będzie brzmiała jak towerki :)
Tesowałem karte z a4000, a2000 PAL i NTSC. Ntsc wurzuca artefakty. Pal co jakis czas włącza mi czarny ekran na jedną sekundę :(
Piszę o najnowszej wersji która jest jeszcze w fazie testów, także są problemy z firmwarem :)
Naturalnie testowałem kilka kart na różnych konfiguracjach, i sam autor powiedział że trzeba dużo poprawiać.
Ostatnia aktualizacja: 04.07.2020 17:08:27 przez Ralpheeck
Firmware do CPLD jest z przed roku, działa ze wszystkimi wersjami tej karty V1, V2,V3 i to raczej jest wersja ostateczna choć w przypadku tego typu projektów często jest to wieczna beta.
Różnica pomiędzy wersją 2 i 3 polega tylko na tym, że V3 ma gniazdo audio i usb co nie jest związane w żaden sposób z układem SD-FF. Czytałem, że ktoś tam ma problemy z V3, może Matze przypadkiem skopał coś w layoucie PCB.
Nie wiem, złożyłem kilka V2 i w A2000 niema takich problemów.
Ostatnia aktualizacja: 04.07.2020 17:11:17 przez Kilos
też właśnie zauważyłem, czekałem, chyba zamówię z ciekawości jak to działa, tylko kurde czasy nieciekawe a tu wychodzi prawie 800 zł :-/
Co się stanie jak uruchomię jakaś starą grę? Pojawi się to na monitorze bez problemów czy trzeba jakieś znowu czasry-mary robić? Czy to tylko działa z pulpitem WB?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.