[#51]
Re: Bvision i czrany ekran
@forge,
post #50
Twoim przypadku 3.2 to proszenie się o kłopoty. Sprawdzałeś CGX4?
Kolega ma trochę racji, nie wiadomo jak się będzie zachowywał 3.2 to raz (nowy system, nowe fjuczery i nowe bugi),
A dwa to, że cudu nie będzie, czyli pod systemem 3.x musisz zainstalować CGX3 (nie polecam- mocno zabugowany, przynajmniej pierwsze wersje), CGX4 (zdecydowanie polecam) lub nowe P96 (niektórzy chwalą, niektórzy klną).
Dyskietki startowej nie będę Ci robił szczególnie z CGX3, bo po twoim screenie widać, że karta działa (u mnie 20 lat temu wyglądało to dokładnie tak samo na starcie z CGX3, to jest obraz z karty i to nie jest tryb "scandoublera"), kwestia konfiguracji trybów wyświetlania, ewentualnie dogranie uprgadów, (pod CGX4 też pamiętam były lekkie jaja z uprgrejdami, ale jak już zaskoczyło to hula u mnie do teraz).
Mos PUP też jest alternatywą, bo całe środowisko obsługi grafiki CGX masz już skonfigurowane, ale trzeba sobie poradzić z konfiguracją bootloadera.
Możesz też iść w AOS4.1 który też ma obsługę BVisionPPC, ale tam z 8MB VRAm nie poszalejesz.
Daj swojego maila to podeślę Ci backupa mojego Workbencha 3.9 z skonfigurowaną BVision

to sobie przynajmniej poklikasz i zobaczysz jak to działa, a później zdecydujesz którą drogą pójdziesz