[#9]
Re: Film o karcie graficznej ZZ9000
@wali7,
post #1
Hej Piotrek. Mam nadzieję że ludzie komentarzami Cię zmotywują do częstszego i lepszego nagrywania.
Najlepiej abyś sobie zrobił nawet jakąś nawet kilkusekundową czołówkę, tytuł serii (zamiast nazwiska) no i popracował nad światłem, nagrywaniem i oświetleniem detali z bliska.
Jeśli masz możliwość, zainwestuj w coś do nagrywania głosu (coś jak Zoom h4n). Oswietlenie i mikrofon to nie są jakieś drogie rzeczy, a oznaczają olbrzymi skok jakościowy.
Nie wiem do kogo adresowałeś filmik, czy do ludzi którzy o karcie słyszeli, czy do kogoś kto się o niej dowie od ciebie, ale można było zreferować trochę czym jest standardowa grafika, wspomnieć jakieś inne karty i pokazać to na przykładach.
Nowy80 z naszego forum ma niesamowity warsztat w filmikach (montaż, światło, dźwięk), najlepiej podpatrz jak się do tego zabiera.
No i najlepiej opowiadać o czymś tak jak byś opowiadał na party, czyli na luzie i z humorem, wstawiając uśmiech lub dowcip. Łapki i suby to ograna mantra, podobnie jak wstawianie kota lub psa w filmikach, ale na ogół ludzie doceniają pracę włożoną w filmik. Ja doceniam i trzymam kciuki żebyś załapał bakcyla - bo sprzęt i wiedzę to ty masz! Teraz tylko czas i chęci.