[#176]
Re: Uni-Joy Kickstarter rusza DZIŚ (środa, 22062022)
@UJP,
post #175
Pytałem kilka dni temu czy ten joy może mieć zamienny kabel DB9 z USB, dostałem odpowiedź, że nie bo testowaliście to i port szybko ulegał zniszczeniu natomiast w FAQ, na kickstarterze pojawiły się pytania;
pyt. "can i have db9 and usb in the same joy?"
odp. "Yes, of course, it will have DB9 cable and USB port :)"
pyt. "How will this arrive as I have chose both DB9 and USB electronics? Will it have two cables or will I need so swap the boards?"
odp. "It will be DB9 cable and USB port"
To jak to w końcu jest z tymi portami? Zamówiłem wersję USB (czyli z dodatkową elektroniką) z myślą, że będę joya mógł używać również z innymi kompami (nowszymi, z usb) a z retro-komputerami przez (kupiony gdzie indziej) adapter usb-db9 a teraz, po przeczytaniu w/w pytań i odpowiedzi, popadłem w konsternację

Proszę o wyjaśnienie o co chodzi bo już nie wiem kiedy rozmawiamy o wtyczce, kiedy o porcie a kiedy o kablu (w ogóle nie wiem co znaczy "kabel db9", wtyczka db9 owszem ale kabel to kabel, co najwyżej różni się ilością żył)? Z joya wychodzi kabel zakończony jakąś wtyczką (db9 lub usb) to o jakim porcie piszecie w FAQ "będzie miał kabel DB9 i port USB"? Nie kumam...
Czy znana jest orientacyjna kwota dopłaty do opcji extra firepower? (jeśli oczywiście zostanie odblokowana)
Ostatnia aktualizacja: 22.06.2022 16:17:48 przez Madman