@AmiClassic, post #59
@pong777, post #61
Kolega na czysto nie zainstaluje bo nie ma CD-ROMu w Amidze.Dlaczego nie? Da się bez CDRomu. Od tego są emulatory CD. Jedynie z Boingami może być problem, bo instalator Boinga nie daje się oszukać emulatorem CD (przynajmniej ImageMountem, ale sprawdzę jeszcze inne rozwiązanie) i ja dla przykładu przy WinUAE posiłkuje się DaemonTools'em.
Posługuje się tylko zamontowanym obrazem ISO.I to wystarczy.
I dlatego wygodnie mu jest odpalać instalkę pod np. 3.2 gdzie ma już zamontowany obraz ISO.Odpalić jak najbardziej, ale...
Miejscem dedykowanym natomiast jest pusta partycja, która dla OS3.9 jest przeznaczona - nie musimy wtedy robić upgrade'u tylko czystą instalację.I tu się chyba nie rozumiemy, bo ja cały czas o tym mówię żeby instalować na czystym nośniku, a mam wrażenie, żeautor OS'a 3.9 'nainstalował' na partycję z OS'em 3.2 i stąd na belce u niego widnieje 3.2. OS 3.9 nie ma na belce informacji z numerem OS'a.
Ja jak najbardziej mogę też na czysto instalować pod WinUAE bo CD0: można z łatwością tam zaemulować z oryginalnej płyty OS3.9 włożonej co CD-ROMu PC.Oczywiście, tu się zgadzamy.
Problem z recoverable alert mam w przypadku zmiany palety barw przy kicku 3.2..Czyli? Pytam bo nie za bardzo rozumiem co robisz, a chciałbym to spróbować odtworzyć. Próbujesz wgrać inną paletę? Zmieniasz pojedyncze kolory i próbujesz zapisać ustawienia? Czy jeszcze inna akcja?
@don_rafito, post #63
@_DiskDoctor_, post #67
@pong777, post #66
@AmiClassic, post #72
@_DiskDoctor_, post #73
@_DiskDoctor_, post #75
@_DiskDoctor_, post #77
@luzik, post #80
@_DiskDoctor_, post #85