kategoria: A1200
[#91] Re: OS3.9: poprawna instalacja

@_DiskDoctor_, post #90

No i moje instalacje wyglądają następująco:

1. AmigaOS 3.2 — ok; gry whdload, programy itp. (11 GB)
2. AmigaOS 3.9 — ok; goła instalacja, wszystko działa
3. AK Real (AmiKit) — nie działają tryby RTG
4. AmigaSYS — so so niewidoczne ikony pod RTG
5. AROS Vision — będę testował dziś

Mam prośbę o pomoc z tymi ikonami — czy jest sposób aby zainstalować nowe ikony w systemie (inny niż kopiowanie plików)?
[#92] Re: OS3.9: poprawna instalacja

@_DiskDoctor_, post #91

Spróbuj jeszcze z najnowszą icon.library jak są kłopoty z wyświetlaniem ikonek. Mój 3.9, od lat, stabilny i na najnowszej icon.library zasówa

Ostatnia aktualizacja: 09.08.2024 13:27:03 przez don_rafito
[#93] Re: OS3.9: poprawna instalacja

@don_rafito, post #92

Ale chyba nie chodzi o problem z ikonami, tylko z hurtową podmianą oryginalnych ikonek na nowe. OS3.2 ma icon.library która obsługuje wszystkie popularne amigowe standardy ikon, więc nie trzeba jej podmieniać.
[#94] Re: OS3.9: poprawna instalacja

@wali7, post #93

https://aminet.net/package/util/libs/IconLib_46.4
[#95] Re: OS3.9: poprawna instalacja

@don_rafito, post #92

Podmiana icon.library nie pomogła - ikony nadal są widoczne jak są wciśnięte. Są małe generalnie.

I jeszcze przy okazji sytuacja z AK Real (ostatnia rzecz). WBPattern nie ustawia mi obrazka. Ani jak daję test, ani jak Save, nie zmienia tego, co jest.
[#96] Re: OS3.9: poprawna instalacja

@_DiskDoctor_, post #95

Wyślij mi kilka ikon... też mam 3.2, zobaczę jak wyglądają u mnie
[#97] Re: OS3.9: poprawna instalacja

@wali7, post #96

OK, wyślę jutro, dzięki. To są ikony w systemie, który jest nakładką na OS3.9.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem