[#25]
Re: TF 536, MMU i stery video do SS
@zilog,
post #1
po pierwsze primo wygląda na to że masz pełną 030 - skoro sysinfo pokazuje, że masz MMU w użyciu (zawsze możesz jeszcze wstawić lepszej jakości zdjęcie procka), jak byś nie miał MMU to by pokazywało N/A. whichamiga to raczej stary program i nie do końca daje radę z rozpoznawaniem procków zainstalowanych na nowoczesnych kartach u mnie na TF330 pokazywał że mam procek 7,1 MHz
po drugie primo - z tymi sterownikami i obsługa MMU to jest dziwnie, czasem chcą działać czasem nie..
po trzecie primo
Ktoś testował jakiś w miarę szybki sposób na 16 kolorowy ekran w SS na Amidze ECS z 030, lecz bez MMU?
tak bawiłem się na A600 z Furią eco020 :) i w 16 kolorach da się używać Maca - o graniu zapomnij bo do grania to i AGA hmm jest nie jest najlepsza. Działałem i w Fusion-ie i Shapeshifter-erze.
W ShSh używałem przede wszystkim stnd 16 kolorowego sterownika
Teraz mam kartę A630 z 030@50 i tak na szybko uruchomiłem ze sterownikiem FastECS i działa, troszkę szybciej niż przy Furi - ale to może być "wina" szybszego procka

. W pliku info od FastECS piszą że wymaga czipsetu ECS. A jeszcze ja z tym sterownikiem FastECS musiałem uruchamiać z bardzo ubogiej wersji WB, prawie że CLI - bo mi pamięci Chip brakowało.

MuEVD nie testowałem jeszcze ale jutro albo po weekendzie coś tam się pobawię
Tutaj parę fotek z porównań osiagów TF360 na różnych emulatorach i sterownikach graficznych. Również pliko partycja z programem testującym i tymi wynikami - również z Furią (ECS). Niedługo postaram się uzupełnić o kartę A630 z różnymi sterownikami graficznymi..