[#61] Re: Legenda o specjalnej wysokej rozdzielczości, czyli C=2024

@bobycob, post #39

Ja na prędkość PageStreama 4 aż tak strasznie nie narzekałem. Działał całkiem znośnie na 060 z BVision w 1280x960. Ale faktycznie dopiero na Pegasosie G3 dostał ostrego kopa (pomimo tego, że to działało na emulacji 68k). Drugą połowę studiów przeszedłem używając: PageStream 4, DrawStudio, EqEd, ArtEffect, Personal Paint, TurboPrint, BME. Nie zmusili mnie do dotknięcia microsoftowych platform. szeroki uśmiech Nawet pracę dyplomową, oprócz papierowej, oddałem im w formacie PageStreama. Tylko czekałem aż ktoś mi zwróci uwagę. Niestety nikt nie zwrócił. A wtedy bardzo chętnie podjąłbym dyskusję na temat wymuszania rozwiązań prywatnych firm na państwowej uczelni.

Dzisiaj natywna wersja PageStream 5 pod MorphOS/PPC na G4 wręcz frunie. Została bardzo mocno posprzątana, poprawiona, odświeżona, jest pod MUI, wreszcie fonty są naprawdę czytelne (TrueType, antialias). Czasem żałuję, że dzisiaj nie muszę już nic składać, nie działam w świecie DTP, bo byłoby na czym. Najwyżej może pojawić się potrzeba zrobienia jakiegoś PDFa, a nowy PGS5 dostał podobno całkiem niezły eksport do PDF (sprawdzałem tylko raz i było ok).

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2025 14:49:34 przez MDW
2
[#62] Re: Legenda o specjalnej wysokej rozdzielczości, czyli C=2024

@MDW, post #61

Ciekawe jest to, że pecetowe gazetki były składane na Atari tt Calamus,
ale była to informacja ściśle tajna, specjalnego przeznaczenia.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2025 12:50:20 przez Marcin27411
[#63] Re: Legenda o specjalnej wysokej rozdzielczości, czyli C=2024

@Marcin27411, post #62

Peetowe były składane na Makach, a Amigowe na Atari TT.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem