Wątek zamknięty
[#31] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@koczis, post #30

W takiej atmosferze nie ma sensu kontynuować, dziękuję wszystkim bez wyjątku i kończę temat.
[#32] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@apulnX, post #31

Trochę rozumiem.
[#33] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@apulnX, post #31

I tym oto sposobem skutecznie zniechęciliście do PPA kolejnego nowyprzybyłego usera. Chciałem złożyć szczególne podziękowania użytkownikom: koczis, Hubez i l0siu_aNd za wyjątkowy wkład w rozwój tego wątku.

A potem ja na różnych party wysłuchuję że na PPA to strach gębę otworzyć, jak na elektrodzie. I że moderacja do dziady...

Jeszcze raz gratuluję.

Mi nieszczególnie długo zajęło pojęcie, że: MariuszX odkupił dwie płyty od ApulnX (vide wątek Znaleziska Amigowe), a ApulnX zostawił sobie pozostałe rzeczy - Amigę 600 i luzem latające chipy. Zanim jednak sprzedał płytę, zdemontował z niej trochę układów (patrząc na fotkę to nawet nie najgorzej mu to poszło). A teraz szukał informacji jak przywrócić do życia A600.

BTW, ta zdemontowana płyta wędruje już do mnie. Zobaczymy, co w niej było skopane.

Panie ApulnX: jeśli nie poradzi Pan z tą A600, proszę o kontakt.

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2025 23:03:21 przez alt_
5
[#34] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@alt_, post #33

Taki dzial/podforum jak Beginner/Początkujący moglby istniec dla nowych uzytkownikow.
1
[#35] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@Don_Adan, post #34

I co, wtedy będzie milsza atmosfera w wątkach?
2
[#36] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@alt_, post #33

Zgadzam się, że początek był mało przyjemny dla ApulnX i tak to nie powinno wyglądać, ale Pan Nowy zaczął od drażliwej kwestii czyli wyceny
Większość z nas ma już dość skoczków "zapisujących do PPA" na dzień lub dwa tylko po to żeby wysondować rynek.

No ale po trudnym początku miała miejsce już w miarę merytoryczna konwersacja i raczej nikt nikogo nie obrażał, a jeśli ApulnX się obraził bo ktoś zażartował z wypalonej dziury w PCB Amigi (oczywiście można pogratulować odzyskania drogocennych filtrów ) to.. to nie wiem co napisać.. tak, to wina PPA..
4
[#37] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@alt_, post #35

I co, wtedy będzie milsza atmosfera w wątkach?
Jak się zablokuje co poniektórym możliwość wypowiadania się w tym dziale, to tak.
2
[#38] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@alt_, post #35

Zakladam, ze w takim podforum beda pisali tylko ci, ktorzy chca udzielic odpowiedzi, a nie marudzacy, o tym ze to juz kiedys gdzies bylo. A niezbyt mile odpowiedzi moga byc oznaczone jako OT.
[#39] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@alt_, post #33

Kiedyś tu mnie obrażano, uważam, że nie słusznie, niestety żaden moderator nie pisnął słowem. Mimo to nie obraziłem się, jestem tu dalej.

W mojej ocenie - nauka lutowania na płytach Amigowych to nie najlepszy pomysł, jest pełno masowych PCB na których można się wiele nauczyć.

Tak wiem, jestem w błędzie.
4
[#40] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@alt_, post #33

Nie wydaje mi się byś był osobą, która powinna prawić morały w kwestii traktowania nowoprzybyłych. Chyba, że masz problemy z pamięcią
[#41] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@l0siu_aNd, post #40

Mogą Ci się wydawać różne rzeczy. Nic na to nie poradzę.
1
[#42] Re: Znaleziska Amigowe z drugiej strony

@Don_Adan, post #38

W idealnym świecie może tak.
Tymczasem wystarczyłoby żeby wypowiadali się tylko Ci którzy mają coś sensownego do powiedzenia, a nie tylko zaśmiecający wątki i odstraszający innych od PPA.

Myślę, że wystarczy tego OT, a wątek można zamknąć.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem