kategoria: CDTV
[#61] Re: Amiga prawie cdtv

@Norbert, post #60

Jeszcze nie kupiłem ten przewód jest do Gotek-a(sprzedawca zawszę może napisać to co chcemy usłyszeć) dopiero zaczynam się rozglądać z braku oryginalnej stacji

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2025 10:25:41 przez solve
[#62] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #59

Taki przewód jest na 99%bez elektroniki, więc zadziała z gotekiem.
[#63] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #61

W poście 58 nic nie było na temat goteka i współpracy tego kabla z takim urzadzeniem

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2025 19:20:40 przez Norbert
[#64] Re: Amiga prawie cdtv

@Norbert, post #63

Dzięki uprzejmości kolegi Wali7 przybyły kośći zaprogramowane u34 i u35 niestety po wymianie bez zmniam dalej jest wyświetlana tylko A500 jakieś pomysły i podpowiedzi
[#65] Re: Amiga prawie cdtv

@Norbert, post #63

Dzięki uprzejmości kolegi Wali7 przybyły kośći zaprogramowane u34 i u35 niestety po wymianie bez zmniam dalej jest wyświetlana tylko A500 jakieś pomysły i podpowiedzi
[#66] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #65

Sprawdzenie co jest grane pod tą podstawką (niestety serwis), która "dostała strzała" od baterii. Sprawdzenie ścieżek i przejść od podstawkipomysł
Wyciągnij to rozszerzenie i włóż tylko procek, tak jak dali fabrycznie i wtedy spróbuj przełączać zworkami.

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2025 19:18:30 przez AD99
[#67] Re: Amiga prawie cdtv

@AD99, post #66

Sprawdzane z samym procesorem bez rezultatu. Może ktoś zna poleci dobry serwis
[#68] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #67

Nowe informacji: udało mi się zdobyć na chwilę stację dysków(niby sprawna)niestety zero reakcji.
[#69] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #68

Stacje dysków obsługuje układ 8520. Masz w środku dwa takie. Drugi z nich obsługuje porty joysticków (mówiąc w uproszczeniu). Możesz je zamienić miejscami i będzie wiadomo, czy układ nie jest trafiony.
[#70] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #68

No to jest pewnie jeszcze gorzej niz myslalem.
Teraz to tylko DiagROM moze byc pomocny.
[#71] Re: Amiga prawie cdtv

@Phibrizzo, post #70

Pytanie:z braku stacji szukam alternatyw czy po podłączeniu fdd według tego schematu powinna działać pin12 i 23 podłączony do stacji
[#72] Re: Amiga prawie cdtv

@Phibrizzo, post #70

Nie można zakładać najgorszego, skoro autor nie wie czy stacja jest na pewno sprawna. Ja bym podłączył najpierw goteka, albo na 100% pewną stację. Na allegro pełno jest ofert, np. p. Marek Caban sprzedawał kiedyś na allegro. On ma szeroką wiedzę nie tylko w kwestii fdd. Można też samemu przerobić stację z pc jak ktoś potrafi.
[#73] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #71

Jeżeli nie jest to jedna ze starszych stacji fdd, to nie potrzebuje zasilania 12v. Do stacji potrzebujesz interfejsu, a do goteka wystarczy zwykły kabel-taśma.

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2025 17:04:35 przez AD99
[#74] Re: Amiga prawie cdtv

@AD99, post #73

Stację mam przerobioną z tego co zozumiałem bez interfejsu nie pójdziemy dalej z fdd
[#75] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #74

Raczej nie. Jak masz goteka, to tak. Jeżeli niedaleką przyszłość wiążesz z Amigą, to warto zakupić to urządzenie.

Tu masz np. link

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2025 17:26:56 przez AD99
[#76] Re: Amiga prawie cdtv

@AD99, post #75

Dziękuję za link. Na pewno chciał bym ją mieć sprawna zawsze mi się podobała ta amiga ale chyba sam nie poradzę a unas w województwie nawet nie znalazłem żadnego serwisu od starszego sprzętu
[#77] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #76

Nie ma za co. Nie reklamuję niczego, ale to jest ciekawe rozwiązanieOKthumbsup:
Jakie województwo? Może ktoś się znajdzie
[#78] Re: Amiga prawie cdtv

@AD99, post #77

Koniec świata Warmińsko-Mazurskie
Czy taki interfejs nada się z opisu zrozumiałem że się da ustalić df:0.
https://programatory.archi-tech.com.pl/pl/p/EFi-Interfejs-zewnetrznej-stacji-dyskow-do-Amigi/199

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2025 18:29:20 przez solve

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2025 18:29:43 przez solve
[#79] Re: Amiga prawie cdtv

@solve, post #78

Tak i nie trzeba przerabiać stacji dyskietek z pc( a tą idzie wyhaczyć za 15 zł na portalach aukcyjnych).

Koniec świata Warmińsko-Mazurskie
, no rzeczywiście
[#80] Re: Amiga prawie cdtv

@AD99, post #79

Stację mam od pc 3 sztuki sprawdzone sprawne

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2025 19:23:11 przez solve
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem