kategorie: A600, Programy, Sprzęt
[#31] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@Sventevith, post #30

Czy to samo co sobie uruchomię emulator na Pi.. Albo na pc.. I nadal co takiego robisz że potrzebujesz RTG, 3d oraz PPC... Człowiek chce się pobawić Amigą a wy robicie to samo co na tym forum latarkowym.. lol
[#32] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@kaka, post #31

Odpalić wiele Amigowych gier które wspierają RTG czy 3d.
[#33] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@Sventevith, post #32

To znaczy ile ?? Jedną ? szeroki uśmiech
[#34] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@kaka, post #33

Dziesiątki
1
[#35] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@kaka, post #31

Nie do końca. Bo sam autor zaznaczyl że chce kupić system i nowe romy i karte pcmcia a pistorm to najtańsze rozwiazanie niz jakąkolwiek karta z 020. Więc już z samego pytania autora mozna zauważyć że chce coś więcej niż uruchamiać super froga z dyskietek. A co do cafeinosa warto zobaczyć dla mnie jest wystarczający i ma wszystko co potrzebuje od strzała a samemu zeby to wszystko pozbierać trzeba poświęcić naprawdę kupe czasu. Jest to fajna opcja i bardzo wygodna. Dodatkowo jak cos popsuje itp to latwo jest zrobic backup czy "wypalic" karte sd.
[#36] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@kaka, post #28

Co zrobicie szybciej oraz lepiej niż ja na mojej koszernej Amidze..

Koszerność Amigi zaczyna zahaczać już fanatyzm szeroki uśmiech
To znaczy ile ?? Jedną ?

To już jest karmienie trolla.
[#37] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@QkiZ, post #36

Nie karmienie trolla, tylko jak wsadzi ram czy 020, to będzie mógł w ciągu 10 minut zacząć zabawę z Amigą (zakładając że ma jakiś tv lub rgbhdmi). A jak zacznie z pistormem.. to jest grubszy temat.. przeczytajcie co tam piszecie: dwa monitory, przejściówki p******ety, dodatkowe systemy na karcie.. a i tak 90 % ludzi po zakupie prawdziwej Amigi przeżywa szok, bo wydali kupę kasy a i tak nie da się pograć z jakiegoś powodu... A pisanie głupot że na Amigę są dziesiątki gier które korzystają z RTG... to.. Ja mam w nosie koszerność.
1
[#38] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@kaka, post #37

Skoro postawienie od zera systemu. skonfiugorwanie, przeniesienie jakis gier zeby miec whdload jest łatwiejsze na karcie cf podłączonym przez jakieś przejściówki do portu ide na amidze niz wgranie gotowego obrazu na karte sd i wlaczenie pradu to nie mam pytan.
[#39] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@marggines, post #38

To idąc tą drogą może sobie AGS wgrać na kar†ę.. będzie jeszcze prościej...
[#40] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@kaka, post #37

A jak zacznie z pistormem.. to jest grubszy temat.. przeczytajcie co tam piszecie: dwa monitory, przejściówki p******ety, dodatkowe systemy na karcie.. a i tak 90 % ludzi po zakupie prawdziwej Amigi przeżywa szok, bo wydali kupę kasy a i tak nie da się pograć z jakiegoś powodu...

Nie trzeba żadnych przejsciówek, bo można korzystać tylko z RGB i Pistorm jest wtedy jak turbo 020 tylko dużo szybsze z wbuudowanym IDE i dużą ilością FAST. I chyba nawet wyjdzie taniej niż samo turbo

Jeśli kupisz turbo bez mapromu z pliku, to musisz sobie dokupić ROMy, albo ratować się LoadModule. Coś na IDE też by się przydało. SD-IDE, albo CF-IDE.

Tematem są pierwsze inwestycje. Pistorm się świetnie nadaje na start, bo daje najwięcej za najmniej. Nie stoi też na przeszkodzie, żeby sobie kupić Kicka i wsadzić w podstawkę. SD-IDE też można sobie podłączyć. Jak się znudzi to można go wymienić na 020 czy 030.
1
[#41] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@kaka, post #37

Bo jessst ....
[#42] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@kaka, post #37

A jak zacznie z pistormem.. to jest grubszy temat.. przeczytajcie co tam piszecie: dwa monitory, przejściówki p******ety, dodatkowe systemy na karcie..

Bzdura, ale ktoś wyżej już odpisał.

pisanie głupot że na Amigę są dziesiątki gier które korzystają z RTG

Na samym Lemon Amiga (a zdecydowanie nie jest to pełna lista) jest och 79. To nie są "dziesiątki"?
1
[#43] Re: [A600] Pierwsze inwestycje po zakupie

@Drakon, post #42

Z tych gier bardziej znanych amigowych co bardziej byky znane jako gry na AGA a działająpod rtg to z tego co pamiętam Napalm, exodus, foundation, genetic species, playback i jest przerobiona wersja alien breed 3d2. To tak tylko na początek. Nemac chyba wymagał ecs ale on chyba też idzie na rtg. Gloom deluxe ten wiadomo pojdzie na ecs ale majac pistorma mozna go uruchomić w duzo wyszej rozdzielczości niz 320x240. I przedewszystkim szybkość systemu. Nawet głupie igame się przyjemniej obsluguje gdy jest workbench odpalony w wysokiej rozdzialce w 24 bitach. I tak jak już było wspominane jest to najtansza opcja a dającą duzo więcej. A Gola a600 nadaje się jedynie do grania z dyskietek lub z goteka. Więc jak dla mnie wybor oczywisty albo golas jak ktoś chce dyskietek albo pistorm + piggy
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem