[#31] Re: A1200 i CD\DVD ROM

@kri3tof, post #29

A TU masz
1
[#32] Re: A1200 i CD\DVD ROM

@Norbert, post #31

Dzięki przyda się do testowania napędów ;) Tutaj jeszcze film na yt trafiłem który pokazuje podobny problem w laptopie https://youtu.be/99wvpFQ9lgA?is=OY6ENyedsB8fDsyc
[#33] Re: A1200 i CD\DVD ROM

@kri3tof, post #1

Przeczytaj tutaj. Kiedyś dawno temu z tym walczyłem. Ale niestety nie pamiętam już nic z tego:/. Z tego co napisałem w tym wątku udało mi się podłączyć CD-SLIM jako slave.

Ostatnia aktualizacja: 03.03.2026 14:00:44 przez Tomski
[#34] Re: A1200 i CD\DVD ROM

@Tomski, post #33

Dzięki trochę nie do końca jest jasne czy przecinać taśmę czy inaczej ;) Mam sukces ale ponad 5 dych dołożyłem aby kupić inny napęd (z tego filmu na yt wziąłem model i był na allegro jeden) oraz adapter IDE 44 na 40+zasilanie. Amiga bootuje z karty CF i napęd jest widoczny na sterowniku SCSI oraz ATAPI na podwójnej taśmie:

Szkoda że z adapterem SD2IDE nie działa (z nieznanej mi przyczyny) bo nie wiem jeszcze czy to wszystko pomieści się w obudowie :)

Pozdrawiam
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem