kategoria: Programy
[#91] Re: Nowy manager plików

@AmiClassic, post #90

Przede wszystkim program robię dla siebie pod swoje potrzeby i przyzwyczajenia dlatego nieszczególnie mnie interesowało, że filemanagerów jest multum, bo owszem jest ich multum, ale zawsze tego czegoś brakuje, albo wolałbym żeby było inaczej.

Programem chętnie się podzielę, a i w miarę rozsądne życzenia co do funkcjonalności chętnie spełnie.

Tymczasem kolejna wersja:

https://drive.google.com/file/d/1f21_v202tusINAdrPIeDAHeW_yD7G00K/view?usp=sharing

- wbudowany podstawowy klient FTP
- dodawanie własnych przycisków i ich kolorowanie
- dodawanie ulubionych skrótów zarówno do katalogów jak i plików, które są uruchamiane.
- przy tworzeniu katalogów możliwośc utworzenia ikonki domyślnej systemowej lub wybieranej z listy ulubionych
- możliwośc swapowania paneli.

Jeśli jakaś wprowadzona teraz i wcześniej funkcjonalność ma wg. was jakieś braki proszę o informacje.

3
[#92] Re: Nowy manager plików

@AmiClassic, post #90

To i IconOff w preferencjach mogłoby być. No i Iconfy jak wiele programów (w tym O5).
Dziś zmieniałem nazwy wielu plików i nie puszcza F5 przy multiselect plików. Musiałem robić to na piechotę chyba, że o czymś nie wiem. Opus puszcza.

Dziś doinstalowałem z Aminetu program AAText, który pod RTG zastępuje czcionki na TrueType (w preferencjach Fonts). Powiem, że AManager wygląda jeszcze ładniej!

Ostatnia aktualizacja: 05.10.2026 20:19:39 przez Amra
[#93] Re: Nowy manager plików

@Amra, post #92

Dziś zmieniałem nazwy wielu plików i nie puszcza F5 przy multiselect plików

Nie ma takiej funkcji obecnie, ale pomyślę. Tzn. masz na myśli wsadową zmianę nazw plików ?

Iconfy jak wiele programów

Iconify jest wbudowane w MUI, ale nie działa to obecnie najlepiej gdy program jest otwarty na własnym ekranie.

IconOff

Prawdę mówiąc tooblarem w ogóle się jeszcze nie zajmowałem.

Ostatnia aktualizacja: 05.10.2026 20:24:16 przez TomcioPaluszek
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem