[#91] Re: Dlaczego Atari ST ma przeglądarkę z CSS, a Amiga nie

@Drako^lM, post #85

Drako: jakie ustawienia masz na myśli? jakieś podpowiedzi?

[#92] Re: Dlaczego Atari ST ma przeglądarkę z CSS, a Amiga nie

@rzookol, post #90

a na klasyku restartowalem mosa raz na dzien srednio

Dobre i to, niestety u mnie MOS 1.4.5, robi to (zamraza sie) za mnie. A to juz nie jest do przyjecia. Ja nie twierdze ze AOS4 Classic jest lepszy. Tez sie wywala i to czesto grimmuje gdy probuje softu nie sprawdzonego, ale potrafi przejsc nawet tydzien bez restartu z odowiednim softem. Niestety MOS 1.4.5 to ruletka. Zamraza sie jak mu pasuje. Nie jestem hazardzista. :)
[#93] Re: Dlaczego Atari ST ma przeglądarkę z CSS, a Amiga nie

@pampers, post #89

Nie zauważyłem wiechliwości MorphOSa 1.4.5 ale prawda jest taka że nie bardzo odczuwam przyjemność używania tej wersji po tym jak posiedzę na Miniaku z wersją 2.4, za duża przepaść.

Napewno. Ja "niestety" mam tylko dostep do MOS1.4.5. Wiem ze MOS2 to juz zupelnie cos innego. Ale mimo ze temat dotyczy Atari ST, to rozmawiamy jednak o temacie dalszej drogi klasykowcow z PPC. :)
I ich odbioru amigowych systemow. Sprawdzonych wlasnorecznie. :)
[#94] Re: Dlaczego Atari ST ma przeglądarkę z CSS, a Amiga nie

@Andrzej Drozd, post #93

Właśnie... każdy temat kończy się tak samo. Ostatni level to siekiera i prosto w czerep, +100 do energii i + 200 do lansu!

W kwestii przeglądarek. W3C jasno definiuje co obowiązuje, standardów jest kilka i zależnie od nagłówka przeglądarki powinny odpowiednio składać dokumenty. Obowiązująca religia to XHTML bo o HTML4 to już wszyscy powoli zapominają. W wypadku tego ostatniego, strony na Ami powinny się wyświetlać przynajmniej poprawnie, jeżeli tego nie robią to znaczy, że przeglądarki są tak a nie inaczej napisane (po swojemu?). Niedostatek ognia pod maską czasami jest nie do przeskoczenia :( Panowie... zamieniamy toporki na AsmOne kodujemy :)

[#95] Re: Dlaczego Atari ST ma przeglądarkę z CSS, a Amiga nie

@magiel, post #94

Czytałem o NetSurfie 68k, że program jest w ogóle nie zoptymalizowany, używa SDL i dlatego też tak tragicznie chodzi. Jednak ponoć kiedyś tam ma nastąpić optymalizacja, jednak nawet jeśli to zapewne bez minimu 060/50 MHz będzie działać kiepsko.

[#96] Re: Dlaczego Atari ST ma przeglądarkę z CSS, a Amiga nie

@QkiZ, post #1

to ja zapodam innego linka:
http://acp.atari.org/

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem