[#61] Re: Shark

@PrzemasIII, post #59

autystycznymi...

[#62] Re: Shark

@PrzemasIII, post #59

To zdradź nam trochę tych faktów. Każdy chciałby coś wiedzieć.

[#63] Re: Shark

@fazior, post #58

:D :D
A więc komar pierdzi (a w przypadku pierwszego punktu to po prostu bomba atomowa):

1) Z technicznego punktu widzenia trzeba przepisać cały system AOS4.X a pod AOS3.9 cały WarpUP żeby procesor G3 działał i używał L2.
Jeżeli ten jeden argument argument nie wystarczy to strzelam już drobnicą:

2) Trzeba zmodyfikować flash kart PPC. A jak? Dokumentacja zginęła. Jest tylko to co mają w głowach niektórzy ludzie. Czy zechcą podzielić się wiedzą? Za ile?

3) Tych pięciu (słownie pięciu) patafianów nie zapłaciłoby ok. 2kPLN za moją pracę + pracę programistów z punktu nr. 1. Ile za pracę programistów? Nawet boję się myśleć.

4) Przyrost prędkości, dodajmy: spory przyrost prędkości byłby widoczny tylko w zadaniach wykonywanych na CPU i L1/L2 bez konieczności odwoływania się do RAM-u. Czyli np. w zoptymalizowanym pakerze typu lha/lzx. Cały zysk z szybkiego procka + L1 + L2 byłby marnotrawiony przez wolne SIMMy. Procek PPC najzwyczajniej na świecie czekałby na dane z pamięci RAM. Dłuuuuuuugo czekał.

5) W tej chwili nawet przy standardowej nie przerabianej karcie PPC problemem przy szybkim wyświetlaniu grafiki nie jest prędkość karty graficznej czy tez procka PPC. Problemem jest prędkość przesyłu danych z CPU do karty graficznej.
Czyli mówiąc krótko ograniczenia szyny ZORRO III których się nie przeskoczy.

Komar pierdnął 5 razy.
A ja zamiast sławy wolę się wyspać. :D
[#64] Re: Shark

@PrzemasIII, post #59

Ty marzeniami ja faktami

Choćby Dragon pojawił w amigowych sklepach, to mnie on już nie interesuje.
Nie planuję dalszej rozbudowy A1200. W jednej mam BlizzardaPPC, a w drugiel Apollo040.
Dragon był ciekawy jeszcze 5 lat temu. Teraz już nie ma on sensu.

Chyba że jako osobny komputer, który poradzi sobie bez klasyka. Ale po co? Jest Sam, są Mace, będzie Natami. :)
[#65] Re: Shark

@PrzemasIII, post #59

urojone fakty.

[#66] Re: Shark

@arti4-92, post #65

jak zwykle masz rację

[#67] Re: Shark

@PrzemasIII, post #66

Mówiłem że sie przyznasz ok, racja

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem