[#31] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #30

Jeszcze jedno, wydaje mi się że animacja klikniętej ikony powinna być tylko wtedy jak w nią klikamy czyli klick=>wciśnięta=>puszczamy klik=>normalna, wtedy się uruchamia program a ikona podskakuje.
W przeciwnym przypadku opóźnia się ładowanie i przy niektórych ikonach wygląda to wręcz komicznie.

P.S. Kiedy będzie oficjalna ikonka? Jak dla mnie NewIcons. :)

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2011 07:07:09
[#32] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #30

Wygląda to tak

To ciekawa sprawa ale nie wiem czasem czy juz nie aktualna. Od momentu gdy ikony pojawiaja sie na dole po najechaniu myszka tlo jest generowane dynamicznie.
Ale jeszcze sprawdzejedna rzecz bo mysle ze o czyms moglem zapomniec.

Jeszcze jedną rzecz zauważyłem a mianowicie program deaktywuje okno WB

To znaczy? Uruchomienie programu powoduje ze nic innego na WB nie da sie zrobic? Klikac na ikonki, przestawiac okien, uzywac innych programow?

Nie sprawdzałem ale czy nie wpisanie ścieżki do obrazka spowoduje że się nie załaduje I nie będzie wołać o niego? W sęsie że musi być?

Chodzi o obrazek podkladu? Jesli nie podasz sciezki do obrazku nic sie nie stanie. Obrazek ten nie jest wymagany i jest tylko ozdobnikiem.
Brak obrazka nie jest sygnalizowany. Sygnalizowany jest natomiast blad w przypadku gdy poda sie bledna sciezke/nazwe obrazka.

Wersja 0.2.0 nie działa wcale u mnie. Jak zmieniłem prefs na ten co jest w arch to wywala tylko okienko że nie może czegoś znaleźć ale ikony się nie pojawiają.

Z czalym szacunkiem ale informacje ze program sie nie uruchamia bo "cos tam" nie ma dla mnie zadnej wartosci.
Prosilbym o bardziej konkretny komunikat.
[#33] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #32

Z czalym szacunkiem ale informacje ze program sie nie uruchamia bo "cos tam" nie ma dla mnie zadnej wartosci.
Prosilbym o bardziej konkretny komunikat.

Nie ma się co denerwować, troszę źle sformuowałem zdanie :)
Chodziło mi o to że program się nie pojawia na ekranie.
Widać go jedynie jak w ARTM jako proces w systemie i nic więcej.
Nie pojawia się okno, pasek czy ikony - dotyczy 0.2.0.

Jeszcze jedną rzecz zauważyłem a mianowicie program deaktywuje okno WB

Tutaj na temat 0.1.3:
Normalnie wszystko działa, w sumie zachowuje się jak każda normalna aplikacja, ale nie powinien.
Jak system się załaduje na belce jest "Workbench screen" co oznacza że aktywne jest inne okno w tym wypatku BiB.
Normalnie w konfiguracji którą używam belka poprawiona jest przez MCP a co za tym idzie aktywnym oknem jest Workbench.
Nie wiem jak taka sytuacja wyglądała z dockiem systemowym bo pierwsze co robiłem to go kasowałem.

Mam nadzieje że teraz było jaśniej.

Pozdrawiam

[#34] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #31

Nie do konca rozumiem jak to wyglada u Ciebie ale opisze jak to powinno byc co z reszta tak u mnie dziala.

1. Ikonka pod wskaznikiem myszy animuje sie
1a. Zmiana polozenia kursora na inna ikonke powinno zatrzymac poprzenia i zaczac animowac obecna.
2. Wcisniecie i trzymanie LMB powinno animowac ikonke w trybie wybrania
2a. Zmiana polozenia kursora myszy z wcisnietym LMB powoduje kolejna ikona staje sie zaznaczona a poprzednia eraca do stanu wyjsciowego.
3. Puszczenie LMB powoduje zamruganie ikony i uruchomienie wybranego programu.

P.S. Kiedy będzie oficjalna ikonka? Jak dla mnie NewIcons.

Tego jeszcze nie wiem. Nie mam zadnego pomyslu. ale jesli juz bedzie to pewnie w formacie GlowIcon. Nie mam programu aby zapisal ikone w formacie NewIcon.

Na serwerze zamiescilem nowa wersje 0.2.1. W poprzedniej bylo male niedopatrzenie objawiajace sie obcinamiem ostatniej ikony.
Dodatkowo dodalem tez wersje z debugiem co moze pomoc w dalszych pracach i mam nadzieje rozwiarze pewne niejasnosci co do jego (nie)dzialania.
[#35] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #33

Nie ma się co denerwować, troszę źle sformuowałem zdanie

Alez absolutnie sie nie zdenerwowalem :)

Nie pojawia się okno, pasek czy ikony - dotyczy 0.2.0.

Dla przypomnienia. Od wersji 0.2.x uruchomienie progamu nie pokazuje od razu okna z ikonami.
Aby sie one pokazaly nalezy zjechac kursorem myszy na sam dol ekranu.

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2011 19:06:54
[#36] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #34

Dobra już wiem czemu nie pojawiło mi się nic na ekranie po załadowaniu.
Trzeba zjechać myszą i przytrzymać na samym dole -przyklejoną do dolnej krawędzi ekranu.
Ja widocznie dojechałem na dół i trzymałem kawałek wyżej i dla tego się nie pojawiło nic.
Tak czy inaczej taka opcja nie najlepiej działa na 030, pierwsze pokazanie się ikon zajmuje ok 3-4 sec, później jest lepiej bo to ok 1 - 1.5 sec ale za każdym razem zacina się na ten czas mysz, po pojawieniu/zniknięciu skacze tyle ile ją przesunąłem. Obciążenie procesora dochodzi do 50-70%.
Co ciekawe pojawienie się BiB powoduje że WB jest nie aktywny tak opisywałem a żeby ikony zniknęły trzeba kliknąć w pulpit.

[#37] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #36

Tak czy inaczej taka opcja nie najlepiej działa na 030, pierwsze pokazanie się ikon zajmuje ok 3-4 sec, później jest lepiej bo to ok 1 - 1.5 sec ale za każdym razem zacina się na ten czas mysz, po pojawieniu/zniknięciu skacze tyle ile ją przesunąłem. Obciążenie procesora dochodzi do 50-70%.

Tego sie wlasnie obawialem. Dlatego poszedlem na maly kompromis. Na serwerze jest do pobrania wersja 0.2.2 w dwoch odmianach. Odpal obie i powiedz ktora lepiej dziala. Mysle ze juz nic wiecej nie osiagne.
Aby przyspieszyc troszke dzialanie wylaczylem automatyczne remapowanie ikon dlatego oba progamy po uruchomieniu robia to tylko taz i przez to sa wrazliwe na "Wznow WB". Dalej walcze z ta opcja ale klawisz F1 dziala wiec troche to moze pomoc.
Aby wlaczyc automatyczne remapowanie nalezy podac parametr AUTOREMAP.
W wersji SB uzylem innego mechanizmu wyswietlania wiec tez moze byc jakis wplyw na szybkosc.
[#38] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #37

Witam,

Teraz jest lepiej, ale potrzebne będzie dłuższe testowanie.
Znalazłem natomiast coś ciekawego. pomysł
Bawiłem się Magellanem i zjechałem myszą na sam dół i szok BiB się pokazał zaraz po tym jak przestawił mi ekran na okno WB czyli aktywuje się też na innych i przestawia na domyślny public screen.
Poza tym ikony się nakładają na siebie, wydaje że dzieje się tak jak są różnego typu.
Włączyłem także backdrop (efekt widać na zdjęciu) i kawałek okna jest niebieski a reszta szara jak BiB się pojawia. :(

Tym razem nie robiłem żadnych zmian w konfiguracji.

Umieściłem zdjęcia ale nie wiem czy jakość ich będzie wystarczająca, jeśli nie to zrobię lepszym aparatem.

http://img402.imageshack.us/i/03042011038.jpg/
http://img808.imageshack.us/i/03042011039.jpg/

P.S. Jak do tej pory najbardziej podoba mi się filozofia działania wersji 0.1.3.

Pozdrawiam

[#39] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #38

Teraz jest lepiej, ale potrzebne będzie dłuższe testowanie.

Potestu obie wersje i daj znac ktora uwazasz za szybsza. W przyszlosci tej sie bede trzymal.

Bawiłem się Magellanem(...)

Polozenie myszy jest kontrolowane nabierzaco, niewazne jaki ekran bedzie otwarty.
Chyba ze Ci przeszkadza to ze przeszlo do WB. Moge sprobowac z tym powalczyc.

Poza tym ikony się nakładają na siebie, wydaje że dzieje się tak jak są różnego typu.

Moglbys mi podeslac te problematyczne ikonki? Adres w profilu. Zobacze u siebie co moze byc nie tak.

Włączyłem także backdrop (...)

Przewidzialem taki efekt. Niestety niewiele sie da na to poradzic. Dlatego mozna sobie podlozyc jakis obrazek ktory to zamaskuje.
[#40] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #39

Chciałbym zgłosić bugraport.
Program wciąż nie działa na AOS3.0-3.1 :)
[#41] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #37

I jest zonk, gdyż nie widać specjalnie różnicy w szybkości ale....
to co widać wersja SB mniej "błyska" przy pojawieniu się na ekranie.
Wygląda to tak jak by wersja "bez SB" wstawiała szare tło przed wstawieniem tapety.
W wersji "SB" jakoś wygląda to lepiej, jest tylko delikatny błysk ale bez tej szarości (kolor tła?).

Jeszcze jedno wersja SB (łotewer to znaczy) wyświetla w oknie (shell?) "podano opcje: SPACE=5, PICTURE=***NUL POINTER***, obrazek=0, AUTOREMAT=0".
Zaraz po tym mam jeszcze: brakuje 2 ikon ze ścieżkami ale to robią już obie wersje ale faktycznie tych ikon nie ma.

Jeśli chodzi o mnie to ja bym prosił taką opcję, która przełącza całość w statyczne ikony na dole, bardziej mi się to widziało (znaczy się tak jak do wer 0.1.3). Ikony zaraz spakuje i podeślę.

P.S. łer iz opis opcji?

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 03.04.2011 09:44:58
[#42] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #41

Wygląda to tak jak by wersja "bez SB" wstawiała szare tło przed wstawieniem tapety.

Glownie o to mi chodzilo. Czyli bede rozwijal dalej wersje S(uper)B(itmap). Koderzy wiedza o co chodzi.

Jeszcze jedno wersja SB (łotewer to znaczy) wyświetla w oknie

Male niedopatrzenie z mojej strony. Zapomnialem wylaczyc opcje w debugu.

Ikony zaraz spakuje i podeślę.

Dzieki. sprawdzilem, poprawilem. Moje male niedopatrzenie. Teraz powinno byc ok.

znaczy się tak jak do wer 0.1.3

Czyli okno caly czas jest wyswietlone? Mowisz-masz. Tyle za ja sie do tego nie przyznaje ;) Patrz nizej.

P.S. łer iz opis opcji?

Prosze bardzo:
SPACE/N/K - szerokosc miedzy ikonami, standardowo 5 pikseli.
PICTURE/K - sciezka do podkladu jaki ma sie pokazac pod ikonami (opcjonalny)
AUTOREMAP/S - przed otwarciem okna z ikonami sa one remapowane do aktualnej palety barw, standardowo wylaczone.
STATIC/N/K - wylaczenie chowania sie ikon (pasek z ikonami jest caly czas na ekranie). Dodatkowo w opcji tej nalezy podac czas w sekundach po ktorym maja sie pokazac ikony po uruchomieniu programu. Standardowo 0 sekund.

Ostatnia opcja ma jedna wade o ktorej wkrotce sie przekonasz . Da sie to w pewnym stopniu obejsc jesli nie masz co z pamiecia robic ;)

Wersja: 0.2.3 juz dostepna.

Ostatnia modyfikacja: 03.04.2011 22:32:25
[#43] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Andrzej Drozd, post #40

Wersja na te systemy raczej nie powsatnie :(
[#44] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #43

Pytanie nie kodera: czy wymiana icon.library i jeszcze jakiejś innej biblioteki nie wystarczy aby BiB działał?

[#45] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #44

Tego nie wiem. Trzeba by bylo sprobowac podmienic icon.library z KickStartu tego systemu na ten z 3.5+ np: Remusem i sprawdzic.
Chyba ze da sie w jakis sposob zaladowac do pamieci nowsza biblioteke np przez Bizkicka, LoadModule itp itd.
[#46] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #42

Na serwerze juz jest wersja 0.3.0

Najwazniejsze zmiany to:
- zmiana poziomow za pomoca F2/F3 zostala wylaczona
- dodanie menu poziomow wywolywane prawym klawiszem myszy.

Teoretycznie ta wersja mogla by byc juz wersja publiczna. Brakuje tylko programu tworzacego prefsy.
[#47] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #46

Witam,

- zmiana poziomow za pomoca F2/F3 zostala wylaczona
- dodanie menu poziomow wywolywane prawym klawiszem myszy.

Fajnie że nowa opcja ale jak dla mnie przełączanie klawiszami było ciekawsze.
Tu znowu zrobił bym parametr w ikonie czy przełączać klawiszem myszy czy F2/F3.
Np. SWITCH=MOUSE/KEY

A czy sprawa uruchamiania "w tle" zamiast na pierwszym planie jest do zrobienia? Parametr "Inactive" mile widziany.
Strasznie to irytuje. No chyba że taka specyfika systemu jest to trudno.
Z tego co pamiętam to AmiDock tak samo robił i dlatego też wyleciał zaraz po instalacji. :)

Dodał bym też parametr wyłączający animację kiedy program aktywny a mysz jest nad ikonami, pozostawił bym pozostałe (animowanie) czyli na klick i uruchamianie.

Szczerze nie dopatrzyłem się tego czegoś negatywnego o czym wspominałeś. Działa dobrze, powiedział bym że prawie idealnie.

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 10.04.2011 13:55:16
[#48] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #47

Fajnie że nowa opcja ale jak dla mnie przełączanie klawiszami było ciekawsze.

Ok. To w nowej wersji uaktywnie klawisze. Mysle ze zadnych parametrow do tego nie trzeba.

A czy sprawa uruchamiania "w tle" zamiast na pierwszym planie jest do zrobienia? Parametr "Inactive" mile widziany.

Moglbys to rozwinac bo nie do konca Cie rozumiem. Czy chodzi o to ze okno pojawia sie nad/pod czyms? Czy okno jest aktywowane przy starcie a chcialbys zeby bylo nieaktywne?

Działa dobrze, powiedział bym że prawie idealnie.

Jesli tak mowisz to OK. Ja niestety przy dluzyszym testowaniu programu znalazlem bardzo dziwny problem i narazie nie wiem jak go rozwiazac.
Niektore programy po odpaleniu zachowuja sie troszke dziwnie. Np: Shell gubi systemowe przypisania PATH, prawdopodobnie z tego samego powodu Voodoo-X nie moze wyswietlic jakiegos pliku po dwukliku na nim.
Doszedlem do wniosku ze to wina WBRUN i mysle co z tym fantem zrobic.
[#49] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #48

Właśnie zastanawiam się jak to opisać żeby było jaśniej.
Generalnie chodzi o to o czym pisałem już wcześniej.
BiB zachowuje się tak jak każda okienkowa aplikacja odpalona w systemie czyli po odpaleniu jest na wierzchu.
Po odpaleniu okno jest "niebieskie" (aktywne), klikniesz gdzieś na pulpicie i jest szare (nieaktywne).
Chodzi mi o to żeby program uruchamiał się jako nieaktywne albo jeśli poda się taką opcje w ikonie tak robił.
Wtedy WB nie będzie zmieniał belki na "Amiga Workbech" tylko pozostanie tam to co jest, np u mnie podmieniona belka z MCP.

Pozdrawiam.

[#50] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #48

Rozumiem że program już mniej-więcej osiągnął swoją funkcjonalność i będzie teraz doszlifowywany?

Bo jeśli tak to bym jeszcze co nieco "dopieścił"
- animacja ikony (program aktywny i mysz nad aplikacją) tu ikona przestaje animować i zatrzymuje się "w powietrzu" w takiej pozycji w jakiej program przestał być aktywny a przydało by się aby ikona opadała do pozycji spoczynkowej.
- nazwy plików: jeśli już nazwa BiB zostaje to może dobrze by było trzymać się jakiegoś nazewnictwa i tak: nazwa prefsów w envarc: mogła by być BiB.prefs, domyślna nazwa obrazka PROGDIR:BiB.* i wtedy by był by ładowany jeśli brak parametru obrazka (ale to nie koniecznie). W takim wypadku wyłączenie mogło być przez podanie PICTURE=NUL. Kwestia przemyślenia.
- parametry przydał by się parametr opisujący szerokość paska ale z opcją FULL z automatycznym wykrywaniem szerokości ekranu. Tu automatycznie mogły by być doliczane marginesy i odstępy aby pasek nie był mniejszy niż potrzebny.
- skróty klawiszowe mogły by działać nawet w wypadku nieaktywności programu ale za to być bardziej skomplikowane np wyłączenie: ctrl rAmiga B, przełączanie paneli ralt + Fx. Mogą być definiowane, ale to już jak uważasz.
- przydała by się jakaś "szczelina" po ikonami (1-2 pix), której kliknięcie nie aktywuje ikony a jedynie program (BiB), tedy nie trzeba by było precyzyjnie w niego trafiać. :)

Mam nadzieje że mnie fantazja nie poniosła ;)

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 10.04.2011 15:48:32
[#51] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #50

Chodzi mi o to żeby program uruchamiał się jako nieaktywne albo jeśli poda się taką opcje w ikonie tak robił.

Sprawdz teraz czy dziala tak jak chciales

(...) przydało by się aby ikona opadała do pozycji spoczynkowej.

Zrobilem to ze brutalnie sciaga ikone w dol po wybraniu. Moze sie dorobi kiedys plynna animacje

(...)nazwy plików

BIB to tylko nazwa kodowa. Pelna nazwa wersji finalnej to BoingIconBar. Wiec takie beda nazwy.

domyślna nazwa obrazka PROGDIR:BiB.*

Tu chyba nie ma co kombinowac. Mysle ze dobrze jest jak teraz.

parametry przydał by się parametr opisujący szerokość paska

Oczywiscie zdajesz sobie sprawe ze taki pasek na cala dlugosc ekranu zajmie wiecej pamieci a ja staram sie to tak pisac zeby juj zuzycie bylo jak najmniejsze.

skróty klawiszowe

To sobie narazie odpuszczam

przydała by się jakaś "szczelina" po ikonami

Prosze: 5 pixeli.

Z innych rzeczy:
- przywrocilem klawisze F2, F3
- Uwaga! zmienil sie sposob uruchamiania programow z bara. W celach testowych zrezygnowalem z WBRun na rzecz WBStarter i biblioteki wbstart.library (oba pliki dolaczam jesli ktos nie posiada)

Wersja 0.3.1 juz do pobrania
[#52] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #51

Witam, Ja już po krótkich testach:

Sprawdz teraz czy dziala tak jak chciales

Tak, teraz jest ok ;)
Zrobilem to ze brutalnie sciaga ikone w dol po wybraniu. Moze sie dorobi kiedys plynna animacje

To się chyba nie udało, ikony daje zatrzymują się powyżej. Tyle że nie po wybraniu a bez wybrania-kliknięcia, po tym jak program staje się nieaktywny.
Czyli klikasz gdzieś obok i ikona wisi :)

Pozdrawiam

[#53] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #52

Tak, teraz jest ok

Wprowadzilem mala poprawke. Otwarcie zaraz po uruchomieniu jest nieaktywne ale po zmianie poziomu juz jest aktywne.

To się chyba nie udało

Teraz juz powinno byc OK

Wersja 0.3.2 juz do pobrania
Od teraz program nie potrzebuje juz WBStartera ale wbstart.library jst potrzebny nadal.
[#54] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #53

Przyszło mi do głowy że można by dodać opcję ładowania 3 różnych obrazków z tym że pierwszy będzie początkiem, drugi wypełnieniem i będzie zajmował najwięcej, a trzeci zakończeniem.
Tak by można było ładnie ten pasek zakończyć.
Tylko czy on będzie mógł być częściowo przeźroczysty (np PNG) żeby np zaokrąglić brzegi?

A to sprowadzanie ikonki na dół wygląda tak jak by komp dostawał jakiegoś laga i się ta ikona zacinała po drodze.

Pozdrawiam

[#55] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Thom/CT, post #54

dodać opcję ładowania 3 różnych obrazków

Myslalem nad tym i mysle ze tak zrobie.

Tylko czy on będzie mógł być częściowo przeźroczysty (np PNG) żeby np zaokrąglić brzegi?

Moze byc przezroczysty choc mam z tym pewne problemy. Nie wiem czemu pod AGA ta przezroczystosc raz dziala a raz nie (u roznych uzytkownikow).
Oczywiscie o jakims kanale alfa mozna zapomniec.

Nowej wersji dla klasyka nie ma jak narazie ale pojawila sie wersja pod MOSa.
[#56] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #1

http://home.datacomm.ch/mrupp/TAWS/WB.html

[#57] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #55

Na serwerze wersja 0.3.3. W sumie nic ciekawego sie nie pojawilo z wyjatkiem sposobu pojawiania sie okna. Teraz trzeba zjechac myszka na sam dol (jak bylo do tej pory) ale trzeba aby myszka byla bardziej w centrum (scislej mowiac: w obrebie wielkosci okna BiB).
Nowa ikonka do programu tez juz sie pojawila.
[#58] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #57

Mnie przy próbie odpalenie wywala błędy, ściągałem wczoraj wieczorem z linka podanego w pierwszym poście. A chodzi o nazewnictwo dysków. W Bib jest HD0: i tak dalej. U mnie dyski są DH0:. W archiwum był tylko sam program wykonywalny dla AmigaOS oraz Morphosa.

[#59] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Tomski, post #58

W Bib jest HD0:

To sie zgadza, przykladowe preferencje stworzylem jakby programy byly u mnie. Dlatego zamienilem HD0: na SYS:. Na serwerze jest nowe archiwum.

archiwum był tylko sam program wykonywalny dla AmigaOS oraz Morphosa.

Powinny byc jeszcze przyklady w katalogu env jak wygladaja preferencje.
Pewnie rozarchiwizowales do ram: i te elementy wgraly ci sie wlasnie w to miejsce. Dlatego pojawily ci sie bledy z HD0:
Gdyby tych plikow nie bylo dostalbys komunikat o braku preferencji.

Dodatkowo w archiwum jest tez jeden obrazek ktory mozna podlozyc pod tlo.

Ostatnia modyfikacja: 20.04.2011 15:04:50
[#60] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #59

Masz rację rozpakowałem do RAM: .

Obrazek jakiś też był. Dzisiaj przetestuję to jeszcze raz.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem