[#61] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #59

Tym razem się odpalił:D.
Całkiem zmyślny program OK

Raz zdarzyło się mi, że ikonki zmieniły kolor na ciemniejsze. Jak się jeszcze zdarzy zrobię zrzuty z ekranu.

BiB wyświetla się na wierzchu otwartego na cały ekran FileMastera. Co jest raczej świetnym pomysłem.

Małe pomysły do wprowadzenia "ulepszeń", jeśli można:D?
1) Czy można umieścić na stałe w BiB małe ikonki w postaci cyferek/okienek/nazw(definiowanych samemu) do przełączania się pomiędzy kolejnym zestawem ikon? Prawy klawisz jakoś mi nie leży aby przełączać się pomiędzy nimi.
2) Czy możliwe jest umieszczenie w BiB elementów nie zmieniających się wcale pomiędzy "zestawem ikon? Np coś w rodzaju zegarka który zawsze jest widoczny. To tylko przykład. Czy choćby ta rzecz wymieniona w punkcie 1). Można by tam umieścić coś do czego zawsze dobrze mieć dostęp/informacje.
3) Przełączanie się pomiędzy uruchomionymi programami - coś ala listwa w windowsie z uruchomionymi programami.

To tak na szybko co mi przyszło do głowy po odpaleniu programu. Fajny soft.

[#62] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Tomski, post #61

Raz zdarzyło się mi, że ikonki zmieniły kolor na ciemniejsze

Jak sie tak zrobi jeszcze raz to wcisnij F1 i zobaczy czy pomoglo

Małe pomysły do wprowadzenia "ulepszeń", jeśli można

Oczywiscie ze mozna. Wszystkie sugestie sa brane pod uwage co do rozwoju programu.

ad1. mozna by sie bylo nad tym zastanowic
ad2. chodzi Ci o cos w rodzaju pluginow? Ciekawy pomysl, trzeba by bylo tylko sie zastanowic w jaki sposob to zaimplementowac.
ad3. narazie moze nie :)

Na serwerze jest wersja 0.3.4, delikatnie zoptymalizowana.
[#63] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #62

Zamiescilem jeszcze nowsza wersje 0.3.5. Powinna jeszcze mniej mrugac przy przelaczaniu poziomow.
[#64] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #63

Przetestowalem i dziala super! W koncu znalazlem troche czasu.
Robert przydaly by sie jakies preferencje do konfigurowania tego programu.
Bylo by to bardzo wygodne i juz moglbym sie przesiasc

[#65] Re: Testerzy z klasykiem poszukiwani

@Phibrizzo, post #1

Podbijam troszke temat

W koncu udalo mi sie spelnic dana kiedys obietnice i wypuszczam (narazie) do testow nowa wersje BoingIkonBara. Jesli ktos jest w dalszym ciagu zainteresowany tym programem to podaje linka do wersji 1.0.1

http://blabla.ppa.pl/ftp/beta/IkonBar/BoingIkonBar

Doszedl dodatkowy parametr NAMES/S ktorym mozna wlaczyc podpisy pod ikonami.

Wymagana jest czcionka XHelvetica 9

Wszystkie za i przeciw jak zwykle mile widziane.
Mysle ze nie bedzie to jedyna zmina w wersji finalnej, ale o tym narazie nie chce mowic.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem