[#61] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@1989, post #59

Sprzęt nowy i rozwojowy już mieliśmy

od czasow A1200/4000 w zasadzie nic nowego nie ukazalo sie w tym temacie.

Czyli właśnie próbujesz wmówić że Pegasos z Morphosem i A1 z AOS4.x nie były czymś nowym w Amigowym światku.
Myślisz że ktoś w to uwierzy ?

Pozdrawiam
[#62] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@RadoslawF, post #61

Pegasos z Morphosem i A1 z AOS4.x nie były czymś nowym w Amigowym światku. Myślisz że ktoś w to uwierzy ?

wystarczy mi, ze ja wierze, a ktos moze wierzyc sobie w cos innego. Dla mnie oba w/w komputery to cos zupelnie innego niz Amiga, nie znaczy gorszego, tylko innego.

[#63] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@AmiChris, post #60

Te wszystkie klony z Amigą miały tyle wspólnego, że można na nich było uruchomić MorphOS'a/AmigaOS'a.

Amiga to architektura sprzetowa, bardzo precyzyjnie zaprojektowana - zegarmistrzowsko wrecz - której w klonach nie uświadczysz....
System to jedna z części składowych Amigi. Nie jest częścią ani najważniejszą , ani najlepszą.
Amiga bez AmigaOS swietnie sobie radzi, odwrotnie jest podobnie , z tym, ze juz nie tyle dobrze, a wrecz tragicznie :)

[#64] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@1989, post #62

Wierz sobie w co chcesz, ale mam jedna prosbe. Przestan trolowac. Przez twoje natrectwo i prawdy objawione, ktore lansujesz przy KAZDEJ okazji, w KAŻDYM watku i przy KAZDYM newsie, nie chce mi sie juz zagladac na PPA. Przeczytaj naglowek portalu wyświetlany na gornej belce przegladarki i zaakceptuj to, ze zbieraja sie tu wyznawcy wszystkich tych maszyn i systemow. Twoje pieprzenie nie spowoduje, ze uzytkownik MorphOSa nagle zrozumie, ze nie jest amigowcem. Jedyne co twoje pieprzenie spowoduje to ogolne mdlosci i zniechecenie.

[#65] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@frywolny_marian, post #64

Muszę się z kolega zgodzić. Ja już od jakiegoś czasu nie czytam telenowel ciągnionych przez kolegę 1989(a podpadł mi, jeśli można tak napisać z domem energooszczędnym jakiś czas temu). Kolega 1989 zawsze musi mieć rację i zamykać drzwi jako ostatni...
Już czasami nawet nudząc się bardzo nie czytam tych postów ... pomijam. Ale ja to mały żuczek jestem w świecie Amigi.

Ostatnia modyfikacja: 28.05.2011 21:27:46
[#66] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@frywolny_marian, post #64

Ja tez mam prosbe. Pisz na temat i nie interesuj sie dyskutantami. Przekonac do tych systemow i maszyn mozna najwyzej jakiegos nowicjusza, ktory nie pamieta Amigi, a kto pamieta, tego nie interesuje taki sprzet pod jakim dziala MOS i AOS4, bo w tym sprzecie nie ma juz tej magi Amigi, a sam system to stanowczo za malo zeby mowic o Amidze :)

[#67] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@1989, post #66

Albo bredzisz albo sprzęty pod Mosa czy OS4 kupują ludzie którzy nie mieli nigdy Amigi.
Tyle że wedle mojej wiedzy to jednak są w większości ludzie którzy Amige mieli a niektórzy mają w dalszym ciągu.
No ale pewnie Ty wiesz lepiej. ))

Pozdrawiam
[#68] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@1989, post #66

Naprawdę sądzisz, że użytkownikami MOSa i AOS4.x są nowicjusze nie pamiętający Amigi? Weź coś na otrzeźwienie.

>>w tym sprzecie nie ma juz tej magi Amigi

To jest przykład twojego stylu i wstrętnej pozbawionej szacunku postawy. Napisz sobie na karteczce zwrot - WEDŁUG MNIE, a karteczkę naklej na monitor.

[#69] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@RadoslawF, post #67

Albo bredzisz albo sprzęty pod Mosa czy OS4 kupują ludzie którzy nie mieli nigdy Amigi.

to, ze mieli Amige, nie znaczy, ze pod MOS i AOS4 maja Amige :). Marni kontynuatorzy, ale kontynuatorzy.

Tyle że wedle mojej wiedzy to jednak są w większości ludzie którzy Amige mieli a niektórzy mają w dalszym ciągu.

mylisz sie, wiekszosc ludzi ktora miala i ma Amige nie wybrala sprzetu Apple czy cokolwiek zerznietego kropka w kropke z Apple, tylko PC z x86. Kampania anty PeCetowa i nachalna promocje ejpla w srodowisku amigowym byla zauwazalna.., jednak zostala szybko zweryfikowana przez samo zycie :)

[#70] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@1989, post #69

została zweryfikowana przede wszystkim przez ekonomię - w Polsce pecety zyskały olbrzymią przewagę ilościową na apple głównie z powodu wysokiej ceny tego ostatniego. Ale nie wszędzie tak jest :)
[#71] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@Dopuser, post #50

aż boję się zapytać... "to ile robią te G3"?

[#72] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@XoR, post #71

O NatAmi prawda jest taka że będzie ten sprzęt posiadał ten kto chce czegoś innego niż super pecet wszędobylski którym już rzygam bo taki świetny jest.
Lub osoba dla której cena będzie do zaakceptowania a nie do zarżnięcia się finansowego i tyle. :D

[#73] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@frywolny_marian, post #68

>>w tym sprzecie nie ma juz tej magi Amigi
To jest przykład twojego stylu i wstrętnej pozbawionej szacunku postawy. Napisz sobie na karteczce zwrot - WEDŁUG MNIE, a karteczkę naklej na monitor.

Naprawde mnie zadziwia, ze ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że każdy tutaj mówi "według siebie". Jak ktoś będzie pisał opinie oficjalnie jako przedstawiciel dużej firmy, to z pewnością o tym wspomni. Nie trzeba tego pisać, jak i nie trzeba za każdym razem wspominać, że nie jest się słoniem czy wielbłądem. Głos tego który uważa, że "w tym sprzęcie jest ta magia Amigi" nie jest ani bardziej prawdziwy, ani wymierny, ani bardziej obiektywny. Każdy ma swoje zdanie poparte pewną filozofią, argumentacją i przemyśleniami, i tyle.

Ostatnia modyfikacja: 06.06.2011 11:13:00
[#74] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@Duracel, post #73

Witam.

A mam pytanie - ile jeszcze czasu musi upłynąć orientacyjnie, aby można było sobie "iść do sklepu" i kupić gotową nową Amigę ze stajni NatAmi ?

Bardzo mi się to podoba - ale ciągnie się to i ciągnie.

Acha i fajnie by było aby zamienili kontroler IDE na SATA, lub by przynajmniej dokładali do kompletu adapter - przejściówkę umożliwiającą podpięcie dysku SATA.
[#75] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@Mandi^ATO, post #1

Dla malkontentów kpiących i wyśmiewających możliwość AOS 4.x na Natami:

http://www.natami.net/knowledge.php?b=6¬e=40246

Jak w moim motto... dopóki jesteśmy, wszystko jest możliwe.

[#76] Re: NatAmi - czyli wszystko o projekcie - pytania i odpowiedzi

@wali7, post #70

w Polsce pecety zyskały olbrzymią przewagę ilościową na apple głównie z powodu wysokiej ceny tego ostatniego.

Inaczej - w niektórych rejonach świata Apple zachowało swoją wysoką pozycję ze względu na tradycje marki i przyzwyczajenia userów. U nas ten komputer zawsze funkcjonował na marginesie, podobnie jak auta z automatyczną skrzynią biegów, w innych rejonach świata bardzo popularne. I tam pozostał, bo niczym w głowie nie zawrócił potencjalnym tutejszym nabywcom.

Ostatnia modyfikacja: 21.06.2011 10:26:49
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem