Dell 2407WFP - ma wolne wejścia DSUB, S-Video i Composite ..... Więc podłącz się na początek przez Composite, jakoś się pomęczysz troszkę. Jak dojdziesz do karty grafiki podepniesz się do DSUB. Odpuść sobie 1084s, nie dość że to już historia, monitor z "gigantyczną" plamką, to zapewne kontrast i brightness już na maksa i dalej ciemno...na ekranie...
Co do turbo, spójż na moją sygnaturkę, mam kartę od Jensa Schoefelda (dobrze napisałem ?). Karta ma 50/50% zalet i wad. Zalety, zero zwisów, wszystko działa szybko i sprawnie, dużo ramu 5ns, małe rozmiary, wystarczająca wydajność, używam OS 3.9 w rozdzielczości 1280X512 na AGA i monitorek nie miga, przynajmniej mój.. Wady, tylko jedna i to zasadnicza, BRAK FPU, kooprocesor przydaje się w grach 3D, więc nie ma co nawet próbować z portami z innych platform. Gorzej gry z Amigi, Breathless, AB3D, Genetic Speices, Gloom, Fears itp... one mulą tak że nie idzie za bardzo grać..Lepiej mi to działało na CD32/ProModule/4MB Fast+50 MHz FPU 68882+Akikko..
Więc decyzja Jensa była nie zrozumiała, powinien chociarz zostawić podstawkę pod FPU. I teraz mam pod górkę w rozbudowie klasyka, muszę sprzedać 030 i zakupić wersję 040 lub 060, a te procki mają wbudowane FPU....
Wg. mnie nie pchaj się w 030 (acz,,,Blizzard ma FPU, ale nie mam doświadczeń jakie jest wydajne)
Lepiej kup 060,, a resztę w innym czasie...
Ostatnia modyfikacja: 12.10.2011 13:53:13