[#109]
Re: 1kPLN do wydania - blizz 030 czy...
@HOŁDYS,
post #106
No to niniejszym chcę podziękować wszystkim. Teraz już działa prawie wszystko.
Dzisiaj dotarł do mnie OS 3.9. Bałem się trochę o jego szybkość. Okazało się, że zupełnie niepotrzebnie.
Co działa:
1. ACA 1230/42, maprom (zmapowany kick 3.1, kości dzisiaj przyjdą, ale jak działa na mapowanym to nie będę się na razie bawił w fizyczną wymianę), prędkość w sysinfo to dokładnie połowa 040/25
2. OS 3.9,
3. karta WiFi PCMCIA SpeedTouch 110 podłączona przez kątówkę - z Genesis i sterownikiem prism2, niestety tylko WEP, ponoć jest płatna wersja obsługująca WPA, może się kiedyś skuszę, niestety ona chyba pobiera IP tylko przez BOOTP, nie wiem gdzie skonfigurować DHCP w Genesis, w związku z czym musiałem podać IP, bramkę i DNS "z palca",
4. Przejściówka RGB->VGA do trybów DblPAL i VGAOnly (do starych gierek monitor jest też połączony przez Composite),
5. Przejściówka do myszy (2 joye + USB/PS2) - bez żadnych sterowników działa myszka na USB.
6. Flop ALPS przerobiony z PC, zostało mi tylko dorobienie czegoś, żeby się go dało otworzyć przy założonym przodzie od infinitiv,
7. CD LG x52 - ze szrotu, na sterowniku idefix, defaultowe z OS 3.9 nic nie widziały, po instalacji idefixa magicznie się pojawił,
Co nie działa lub działa słabo:
1. Raz na jakiś czas nie chce się uruchomić - krzaki po wczytaniu ACATune, czasem Guru, CTrl-A-A nie pomaga, pomaga wyłączenie i włączenie,
2. MMU - co prawda moja karta ma niby procesor bez MMU ale sysinfo pokazuje że MMU jest (68030) ale "NOT USING", nie wiem czy można to zmienić.
3. PPA pod domyślną przeglądarką w 3.9 - dostaję 403 ;)
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
Ostatnia aktualizacja: 19.10.2011 13:30:24 przez Jenot
Ostatnia aktualizacja: 19.10.2011 13:31:09 przez Jenot