[wyróżniony] [#31] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@barbaramazurek, post #29

[#32] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@wali7, post #31

Dziękiok, racja
[wyróżniony] [#33] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@barbaramazurek, post #32

W tym watku znajdziesz wszystko co potrzebne do wykonanie najprostszego kontrolera ide opartego na 2 scalakach 74hct688 i 74hct00. Nie jest bootowalny - trzeba startować z dyskietki, ale działa bardzo dobrze.

A tutaj bezpośrednio dokumentacja: link. W pliku A1K-TK-SRAM-IDE.zip znajduje się dokumentacja dwóch układów: 14Mhz+2MB SRAM i IDE. Moga one jednak działać bez problemu osobno.

Owego czasu miałem oba te układy.

Trzeba rejestrować się na forum żeby mieć dostęp do plików, więc jeśli chcesz mogę podesłać ten plik. Niemieckiego nie znam, czytałem przez google translatora z niemieckiego na angielski.

Ostatnia aktualizacja: 17.02.2016 16:11:38 przez zyga64
[#34] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@zyga64, post #33

Czy jest ktoś co może mnie tam zarejestrować po kilku próbach dałam sobie spokój przecież to paranoja a bez rejestracji nie można plików ściągnąć i obejrzeć zdjęć
[wyróżniony] [#35] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@barbaramazurek, post #34

[#36] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@barbaramazurek, post #32

Wielkie dzięki żeby się tam zarejestrować trzeba mieć tytuł doktora od Amigi po co takie strony to nie dla przeciętnych ludzi szczerze mówiąc jestem zdołowana tylko pociecha że tylu życzliwych kolegów można tutaj spotkać .
[#37] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@abcdef, post #17

Gdzie poszukać opis płytek ze wsadami pod kontroler IDE68k na XC9572XL TQFP64 bądz XC9572XL TQ100AE ponieważ chciałam wysłać płytki do zrobienia przez firmę od płytek ale mój znajomy początkujący elektronik nie umie nanieś poprawek na 3,3v a ja nie mam o tym żadnego pojęcia
[#38] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@barbaramazurek, post #37

Witam
Zainteresuj się może projektem "Protein turbo amiga 500", tam jest IDE. Montaż przewlekany, Kolega @Lukzer sprzedawał płytki po 45 zł. Wstawiasz jeden układ programowalny Lattice do podstawki, przelotka pod Motorole 68000, 2 bufory 74245, gniazdo IDE. Bootujesz z hdd lub CompactFlash.
Pozdrawiam
[#39] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@janekdrukarz, post #38

Jestem zainteresowana wprawdzie zapisałam się po Savyna68K ale jestem w kolejce 48. Czym się taki układ programuje bo do tych XC9572 TQ100AE to programator kupiłam .A schemat tej Proteiny to skąd bo od gotowej płytki do uruchomienia to daleka droga ,ja w elektronice to jestem beztalencie mam kolegę nazwijmy początkujący elektronik ale na przerobieniu płytki pod układ XC9572XL TQ100AE w IDE68k spasował
[#40] Re: A500 kontroler IDE pod procesor

@barbaramazurek, post #39

Witam

Zapoznaj się z tym tematem na forum:
KLIK

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem