@pisklak,
post #155
Altera Corporation is an Intel-owned American manufacturer of programmable logic devices, reconfigurable complex digital circuits. The company is a wholly owned subsidiary of Intel. Altera released its first PLD in 1984. To, że nie ma loga intel nie znaczy, że to nie intel

Swoją drogą chyba to już nie czasy świętej wojny
Co do pana "nikt ci tyle nie da ile ja ci mogę obiecać", pewnie cytować nie można bo pan by wytoczył proces o zniesławienie, to jednak doczytajcie co dokładnie napisał, wydaje mi się, że nie, że FPGA w ogóle nie były wykorzystywane przez Commodore i parnterów tylko, że nie były wykorzystywane do emulacji kodu 68k, pan ten twierdzi, że nie były bo są ku temu ważne powody (choć brzmi to raczej w stylu nie da się bo ja tak mówię, a ja mam zawsze rację), na szczęście Apollo Team mu udowodnił jak bardzo się myli
Odnośnie Vampire do A1200 to pewnie problemem są złącza, chłopaki nawet widziałem zaproponowali przelotkę na złącze PCI. Pytanie tylko czy koniecznie trzeba wkładać standalone - w pełni funkcjonalną Amigę - czyli Vampire w inną Amigę - czyli w tym wypadku A1200 która będzie robić za podstawkę zasilającą i replikator portów... Swoją drogą kolejna "podpowiedź" dla Apollo Team za którą mi się pewnie zresztą dostanie, ale co tam

Może można by zrobić PCB podstawki pod Vampire pasujące do obudowy A1200/A600/A500? Technicznie to żaden problem, można by mieć Vampira w Amigowej obudowie bez konieczności wygrzewania płyty Amigiwej, tylko pewnie będzie problem z gniazdami zasilania, klawiatury i DB23, chociaż skoro dużym powodzeniem cieszą się nowe PCB do A500 to pewnie jakoś te złącza do dostania są... Luźna propozycja
@Skipp - widziałem info o I/O portach - wstępnie założyłem, że pewnie użytkowe będzie 8-9 sygnałów z portu, a do FDD potrzeba bodajże 12 albo 13, ale w sumie nic nie stoi na przeszkodzie by wykorzystać 2 takie I/O porty pod FDD