kategoria: Płyty główne
[#61] Re: Kondensatory z Allegro

@ted, post #60

Nie obejrzałeś mojego filmiku i nie zrozumiałeś sarkazmu
1
[#62] Re: Kondensatory z Allegro

@Cezarykl, post #51

a jakie to ma znaczenie?, wystarczą na 25V - maksymalne napięcie masz 12V, więc zapas bedzie wystarczający, bardziej istotna jest ilośc godzić pracy kondensatora i rezystancja wewnętrzna
[#63] Re: Kondensatory z Allegro

@snifferman, post #50

Poza kondensotorami w CD32 duży problem też sprawia też sam włącznik zasilania, ja go wymieniłem i po 2 latach mam ponownie problem z linią 12V co objawia się tym, że napęd CD nie startuje, a reszta chodzi prawidłowo
[#64] Re: Kondensatory z Allegro

@fuseoppl, post #63

Nie jestem pewien, ale taki sam włączynik był chyba w C64. Kiedyś kilka rozebrałem i wyczyściłem styki, co naprawiało usterkę. Czasami łamał się taki mały element z ABS. Już nie pamiętam czy kleiłem czy ktoś mi drukował nowe elementy. Da się to jednak naprawić. 12V W CD32 nie jest jakoś szczególnie obciążone więc podejrzewam zabrudzone styki. Ale ten temat nie o tym tylko o najlepszych kondensatorach dla Amigi czyli tantalach sorry, polimerach
[#65] Re: Kondensatory z Allegro

@Katarzyna, post #53

Krashan na eurowizję.
Jeżeli chodzi o wizję (niekoniecznie euro), to powstaje teledysk do tego utworu. Pokaz premierowy będzie na wrześniowym AmiParty.
[#66] Re: Kondensatory z Allegro

@Kulamario, post #7

Kończąc temat tantala z Allegro, chciałłem podziękować wszystkim za pomoc, a w szczególności Kulamario za pomoc z kondensatorami. Amiga dostała nowe życie – wszystko działa idealnie. Jakoś udało mi się to polutować .Dodatkowo zyskała 2 MB Chip RAM, PiStorm 356MB , Framethrower oraz Coffin OS.

5
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem