kategoria: Karty procesorowe
[#31] Re: A540 dyskusja

@bulbulator, post #16

Dziękuję za udzielenie rzeczowej odpowiedzi.
[#32] Re: A540 dyskusja

@AD99, post #21

Nie wierzę w to, że takie rzeczy trzeba tłumaczyć dorosłym ludziom…to jest 4 klasa podstawówki...
Wyobraź sobie, że rok 1980 należy do lat 70.
My żyjemy teraz w trzecim tysiącleciu naszej ery, a nie — jak sobie wyobrażasz — w drugim.
2
[#33] Re: A540 dyskusja

@AD99, post #24

Dziękuję za wszystkie opinie.
Sprawa różnych ficzerow ma się tak iż nie planuje nic poza tym co ma A640, natomiast jeżeli chodzi o zgodność z 060 to raczej odpada, od początku miał to byc 040. Wg. mnie karta pod 060 musi mieć już FPGA i jak kiedyś miało by się coś pojawić to raczej najpierw A660..

Kwestia zasilania procesora napięciem innym niż 5V wygląda tak że sekcja CPU jest odseparowana od napiecia z Amigi zworą lutowniczą i wyprowadzona na 4 pinowe złącze, więc można podłączyć zewnętrzna przetwornice coś jak w Apollo 1240.. należy jednak pamiętać że bufory adresowe z Amigi do CPU są wersja HCT więc są 5V nie wiem jak to zniesie proc 3.3V . Swoją drogą jak to działało w Apollo? Nie widziałem tam buforów LVC .

Własny ROM a LIDE .. nie wykluczam że kiedyś ktoś stworzy wersję LIDE dla mojej karty ale nie zamierzam na tym bazowac.. hardware jest zgodny z tym co ma A600 i pod to trzeba by przerobić lide..

Co do moich pytań z początku to już teraz wiem że zostaje przy TSOP , a złącze chyba na pierwszą wersję zostawię jak jest , jeżeli będzie jakis problem wtedy będziemy myśleć.
2
[#34] Re: A540 dyskusja

@lukzer, post #33

Swoją drogą jak to działało w Apollo? Nie widziałem tam buforów LVC .

Wg dokumentacjo 060, maksymalne napięcie IO to 5.5V.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem