@AD99,
post #24
Dziękuję za wszystkie opinie.
Sprawa różnych ficzerow ma się tak iż nie planuje nic poza tym co ma A640, natomiast jeżeli chodzi o zgodność z 060 to raczej odpada, od początku miał to byc 040. Wg. mnie karta pod 060 musi mieć już FPGA i jak kiedyś miało by się coś pojawić to raczej najpierw A660..
Kwestia zasilania procesora napięciem innym niż 5V wygląda tak że sekcja CPU jest odseparowana od napiecia z Amigi zworą lutowniczą i wyprowadzona na 4 pinowe złącze, więc można podłączyć zewnętrzna przetwornice coś jak w Apollo 1240.. należy jednak pamiętać że bufory adresowe z Amigi do CPU są wersja HCT więc są 5V nie wiem jak to zniesie proc 3.3V . Swoją drogą jak to działało w Apollo? Nie widziałem tam buforów LVC .
Własny ROM a LIDE .. nie wykluczam że kiedyś ktoś stworzy wersję LIDE dla mojej karty ale nie zamierzam na tym bazowac.. hardware jest zgodny z tym co ma A600 i pod to trzeba by przerobić lide..
Co do moich pytań z początku to już teraz wiem że zostaje przy TSOP , a złącze chyba na pierwszą wersję zostawię jak jest , jeżeli będzie jakis problem wtedy będziemy myśleć.