kategoria: Karty procesorowe
[#61] Re: A540 dyskusja

@lukzer, post #58

Przetestowałem i nadal tak samo. Sprawdziłem też te niedziałające całkiem procki jeszcze raz w Apollo no i tam nadal działają ok nawet takie 3 sztuki fabrycznie na 33mhz opisane w Apollo chodzą bez problemu na 40 a w a640 nie ruszają. Wymieniłem xilinxa na wersję industrial i też bez różnicy. Już nie mam siły dzisiaj ma dalszą zabawę. Łatwiej już chyba wymieniać czego nie wymieniłem w tej karcie niż co wymieniłem. Zostały chyba tylko te lvc245 i pamięć RAM i ROM oraz czip generujący zegar. A no i stabilizator 3.3v.
[#62] Re: A540 dyskusja

@markus0321, post #61

Na innych wersjach płyty tez tak się zachowują te karty ? Wątpię żeby to była pamięć, dla mnie bardziej wygląda to na problem z resetem ew. zasilaniem .. Jak Ci się nie uda uruchomić możesz do mnie podesłać , jesteś pierwszą osobą która ma takie problemy z karta.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem