[#61] Re: Nienawiść komputerowa

@KAM_, post #51

No i oczywiście wszyscu zazdroszczą blaszakom takiego guru jakim jest Bill Gats

[#62] Re: Idiotyzm komputerowy

@pececiarz, post #54

Może i miałeś początkowo dobre chęci, ale teraz gubisz się w zeznaniach.
Wspomniałeś o braku kombajny 3D, a teraz twierdzisz, że program nie ma znaczenia.
Konsekwencja ci szwankuje szanowny kolego,
a ja jeszcze długo będę wolał CEDa od notatnika.
Różnica jest w dalszym ciągu taka, jak między samolotem, a hulajnogą.
A XP jest dla mnie szajsem, bo niekoniecznie muszę lubić klikanie na wszystkim miliony razy.
Winda jest niewygodna i żadne DivXy jej w tym nie pomogą.
I może mi jeszcze powiesz, że wiesz, co i jak w windzie funkcjonuje?

:)))

odpuść sobie tę drogę krzyżową.

Niech każdy się bawi, czym chce. Ja ciebie nie nawracam.
I trzymaj się tej samej zasady.
[#63] Re: Nienawiść komputerowa

@Poke, post #43

No i jeszcze jeden zarażony....

Szkoda gadać
[#64] Re: Nienawiść komputerowa

@Poke, post #45

Poke... mon?

To by sporo tłumaczyło...

Coś w rodzaju: "chciałbym, ale nie umiem"?

Znam dobrego lekarza. Nazywa się Rambo.... Kotku :)
[#65] Re: Nienawiść komputerowa

@MiniQ, post #46

Po piąte: nawet jeśli nie instalujesz, to i tak się zapycha...

Siemanko M...Q :)
[#66] Re: Nienawiść komputerowa

@MiniQ, post #46

P.S.

Na samej ochronie pamięci, to się jeszcze narazie nie da pracować...
[#67] Re: Nienawiść komputerowa

@MiniQ, post #48

Czyli podobnie, jak w XP
[#68] Re: Nienawiść komputerowa

@MiniQ, post #50

To dokładnie tak samo, jak na Ami.
Nie zauważyłeś?

:)

Rób to, co robisz dobrze i będzie...
UWAGA! NIESPODZIANKA
...dobrze.

Trzymaj się
[#69] Re: Nienawiść komputerowa

@KAM_, post #51

Ja najbardziej żałuję zapychacza dysku... :)))

Kamilku, następny AmiOS nazwiemy Zuzia, dobrze?

Pozdrówka :)
[#70] Re: Nienawiść komputerowa

@zeberko, post #61

the-Bill Gay... się pisze
[#71] Re: Nienawiść komputerowa

@Seeker, post #63

Szkoda gadac --e bez przesady moj znajomy dawno przesiad sie na PC i odwiedzil mnie wczoraj po paru latach stwierdzil ze nareszcie kupilem PC ale tu problem zachwala oprogramowanie zbudowane zgodnie z filozofia
programow Amigi pytam dlaczego - a bo sa wygodniejsze w uzytkowaniu
zreszta nie nadarmo w kilku krajach reklamowano Amige jako komputer
idealny do nauki obsługi systemow a pozniej kupowac dopiero inny. Cos jest na rzecz czy sie komus podoba czy nie .Wind ma duze mozliwosci ale schody sie dopiero zaczynaja jak ja kupic stale czeba patchowac i cos porawiac nawet przy wymianie plyty sie to zdarza.Powiem tak pan G.. wciska nam sys.Beta i tu jest problem .
[#72] Re: Nienawiść komputerowa

@Seeker, post #64

Synku, ja sie nei czepiam twojego nika, chociaz mam skojazenia niezbyt cenzuralne. Wiec jak nie masz nic konkretnego do powiedzienia, to nic nie mow.
[#73] Re: Nienawiść komputerowa

@mcbarlo, post #52

nie, stary, nie popełniłem błędu. dobrze wiem, co chciałem powiedzieć.
[#74] Re: Nienawiść komputerowa

@zeberko, post #61

a kogo, k****ć, obchodzi bill gates?!?!
[#75] Re: Nienawiść komputerowa

@Poke, post #72

btw nicka: Probowales KIEDYS, CZEGOS "szukac"?
jesli nie, to sprobuj, na pewno nie zaszkodzi :)
[#76] Re: Nienawiść komputerowa

@KAM_, post #51

Niech nie zaluja.
Szkoda czasu na zalowanie.

"Wielki Mistrzu, przeszukalismy caly swiat, przewedrowalismy tysiace mil, aby Cie znalezc. Mistrzu najwiekszy ze wszystkich myslicieli pozwol nam prosze zadac jedno pytanie." Mistrz cicho skinal glowa i usmiechnal sie serdecznie. "Mamy problem. Jestesmy wlascicielami rzeczy, z ktorej posiadania bardzo sie cieszymy i mozna powiedziec, ze nam na niej zalezy. Jest to komputer zwany Amiga." Tu przemawiajacy wsrod wedrowcow przestal mowic na chwile, jakby oczekujac wielkiej reakcji ze strony Mistrza... moze smiechu, moze zapytania? Mistrz jednak nadal milczal i czekal w tym milczeniu. Wiatr jedynie zawial bardzo delikatnie i otulajac kolorowe drzewo pozwolil lekko wyzbyc sie jednego liscia. Postanowil kontynuowac: "Chcielibysmy robic wszystko, czego potrzebujemy do swojej pracy i zabawy na tym wlasnie komputerze. Nie jest to jednak mozliwe, bo nie mamy ku temu na tyle dobrego oprogramowania. Mozemy kupic sobie inny komputer, ale wtedy praca na nim nie przyniesie nam radosci i spokoju. Cuz mamy robic?" - zapytal w koncu jakby dusil sie piec lat tym pytaniem i zrobil wielki wdech ulgi. Wedrowcy czekali na odpowiedz. Jeden z nich wyciagnal zdjecie swojej Amigi. Wreczyl je Mistrzowi i ponowil pytanie: "Wskaz nam droge". Ptak przelecial zajmujaco. Zabral na chwile ze soba umysly wedrowcow. Stanie tu? My, ON? To pytanie? Czy to nie glupie? Mistrz myslal jeszcze chwile patrzac na zdjecie. W koncu odwinal dlon z szaty i wskazal palcem na sfotografowana klawiature i zaczal przesuwac go w kierunku monitora mowiac: "Tu jest klawiatura, a tu jest kompilator. Idzcie do domu." Liscie nie wytrzymaly. Zaszumialy.
[#77] Re: Nienawiść komputerowa

@grxmrx, post #1

Hej
Jeśli naprawde mało czasu na konfig emu od Ami na cacy i masz nawet szybki net to zassaj gotowca:
http://www.amiga.elbi.pl/index.php?id=article&art=4
Wiem że to tak na skróty i lepiej samemu to zrobić ale jak trzeba coś szybko...
[#78] Re: Nienawiść komputerowa

@Seeker, post #75

A ja to chyba mam szczęście, bo gdzie nie powiem, że mam Ami, tam zawsze spotykam się z tolerancją, nawet wśród "grzybiarzy" którzy pamiętają tylko Amigi 500 i Sensible Soccer, albo inne Cannon Fodder.

OStatnio dialog z kumplem (niezbyt obeznany z komputerowymi realiami, twierdzi, że pakiet office jest wspaniały )
Ja: Wklepałem już te dane do tabeli. (robię program do obliczania parametrów materiałów wybuchowych)
On: W czym tabelkę robiłeś, w excelu ?
- Nie, w edytorze tekstu.
- Aaaaa, w wordzie?
- Nie, w edytorze tekstu.
- Nie rozumiem.
itd.
[#79] Re: Nienawiść komputerowa

@Andrzej Drozd, post #47

Hehe, a AmigaOS nie ma tego problemu, mozna zainstalowac nawet
milion programow :)

Nie można. Póki co, tylu jeszcze nawet na Aminecie nie ma :)

pozdrawiam
LeMan
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem