[#61] Re: style css

@arti, post #60

Tak wygląda Twoja strona na moim IBrowse 2.2:

http://img33.imageshack.us/my.php?image=artiwww5te.png

any comments, HTML developerze?

[#62] Re: style css

@Adam Kulesza, post #59

Daj już sobie spokój, nie mam ochoty dłużej wysłuchiwać tego, wiem co robię źle i jak już napisałem, postaram się dopasować tą stronę na tyle, na ile pozwoli mi czas i moje wnioski, które z tego wyciągnąłem.
Dzięki za pomoc i sugestie. Nad validatorem się nie zastanawiałem, to czysta ignorancja z mojej strony, bo nie przejmuję się jakimś walidatorem, sorry, że ze mnie taki ignorant.

[#63] Re: style css

@BagoZonde, post #61

A nie pomyslales, ze nie jest to strona przeznaczona na archaiczne przegladarki, wiec na nich moze zle wygladac?

[#64] Re: style css

@BagoZonde, post #61

A od kiedy to IBrowse jest wyznaznikiem jakości jakiejkolwiek strony...

[#65] Re: style css

@MinisterQ, post #64

No jasne, że nie jest. Ale jeżeli ludzie się mnie czepiają jak działa moja strona, to chyba mogę też i ja coś zarzucić. W tym rzecz, że moja strona działa na amiprzeglądarkach, ale tego nikt nie zauważył, tylko mi wywalają, że nie w standardzie.
A ja tam na tej stronie nie widzę polskich znaków, komórki tabeli czy co tam w środku jest - nie wyświetlają się obok siebie. To jest poważniejsza sprawa niż moje, ale spoko, oczywiście to ja się nie znam na budowaniu www.

[#66] Re: style css

@BagoZonde, post #62

BagoZonde napisał(a):

> Dzięki za pomoc i sugestie. Nad validatorem się nie
> zastanawiałem, to czysta ignorancja z mojej strony, bo nie
> przejmuję się jakimś walidatorem, sorry, że ze mnie taki
> ignorant.
>

Ty chyba jestes nienormalny. To tak jabys byl programista i powiedzial
"nie przejmuje jakims kompilatorem". Tylko na szczescie w przypadku
programowania nikt nie musialby tego ogladac. W przypadku strony
przegladarki jezscze (niestety) wyswietlaja takie potworki. A powinny
czestowac takiego goscia komunikatem o bledzie.
[#67] Re: style css

@BagoZonde, post #65

"A ja tam na tej stronie nie widzę polskich znaków, komórki tabeli czy co tam w środku jest - nie wyświetlają się obok siebie. To jest poważniejsza sprawa niż moje, ale spoko, oczywiście to ja się nie znam na budowaniu www."

Bo tam baranku nie ma zadnych tabel, bo tabel *nie stosuje sie* do ukladania elementow na stronie a IBrowse nie rozumie ani CSS ani utfa. Zrozumiales juz swoja glupotke?

btw: ...i to nie jest moja strona, tylko blog. Silnik do tego napisali ludzie z Opery.
Moja strona jest/bedzie tutaj i tylko tu - http://piotrpotera.com

[#68] Re: style css

@pppd, post #66

Ale moja stronka wyświetla się poprawnie. Zachowana jest pozycja wszystkich tabel, wszystkie te rzeczy działają. To, że się nie dopasowuje prawidłowo czy to, że nie ma na początku DOCTYPE, albo, że w tabeli nie powinno się dawać background i to, że powinienem zrobić wyświetlanie tabeli bez js to jakaś paranoja dla mnie. No wybaczcie, ale ta strona wyświetla się prawidłowo i wszystkie tabele są dobrze zagnieżdżone więc to co piszesz jest trochę nieuzasadnione.
Jak komuś nie chodzi ta stronka to nie chodzi i już. Nie proszę Was o to, żebyście na nią wchodzili skoro tak drastycznie wygląda na Waszych przeglądarkach!

[#69] Re: style css

@_arti, post #67

Nie patrzyłem na source tej strony więc nie wiem co tam jest, ale strona u mnie nie chodzi. A na Twojej stronie, która jess w budowie to polskich znaków też nie mam. Amigowcy na amiprzeglâdarkach teű powinni takâ stronë zobaczyę o'right.1
Baranku? Gość...

Ostatnia modyfikacja: 23.01.06 11:51
[#70] Re: style css

@BagoZonde, post #69

Człowieku, chcesz zrobić zepsutą stronę -- rób. Chcesz, żeby wyświetlała się na AmiPrzeglądarkach -- tak rób. Mogę Cię tylko zapewnić, że Arti zna się bardzo dobrze na tej robicie, tak dobrze, że w moim zespole jest za to odpowiedzialny. Za to też mu płacimy. Więc jeżeli mówi Ci, że coś jest źle, to możesz mu zaufać, bo zwykle ma rację.

Taka drobna uwaga.

Emil, http://bronikowski.com
[#71] Re: style css

@opi_tymczasowo, post #70

Okej, szanuję to. Ale moja strona jest wyświetlana poprawnie o ile ktoś ma włączony js.

Widziałeś ją? Widzisz tam błędy uniemożliwiające poprawne wyświetlanie? Oczywiście strona jeszcze nie jest gotowa.

[#72] Re: style css

@BagoZonde, post #71

Na Voyagerze nie jest , mimo włączonego js....

[#73] Re: style css

@BagoZonde, post #71

Spróbuję pojednawczym tonem...

Zwykle jest tak, że w takich sytuacjach, zwłaszcza jak się z czymś zaczyna swoją przygodę - wrzeszczy się na wszystkich którzy próbują uświadomić nam nasze błędy. Po latach zwykle przychodzi w końcu refleksja, i zwykle przyznajemy rację tym, którzy wówczas bezskutecznie próbowali je nam uświadomić.

Po prostu daj spokój. Bo jedyne do czego teraz doprowadzisz, to zamknięcie tego wątku.

[#74] Re: style css

@BagoZonde, post #71

"Ale moja strona jest wyświetlana poprawnie o ile ktoś ma włączony js"

A jesli ktos nie ma, nie chce, nie moze wlaczyc JS... bo jego przegladarka najzwyczajniej nie obsluguje JS?... Jesli chcesz zamykac na dzien dobry strone, zamiast dbac, aby byla jak najszerzej dostepna, twoja sprawa, ale przyznam - dziwne podejscie.

"Widziałeś ją? Widzisz tam błędy uniemożliwiające poprawne wyświetlanie? Oczywiście strona jeszcze nie jest gotowa."

Tak - nadmiarowy kod i JS, bez ktorego strona nie renderuje sie jak nalezy.

btw: moja witryna docelowo bedzie w iso-8859-2, specjalnie dla AmiBrowserow ;)

[#75] Re: style css

@_arti, post #74

Tam kłamiesz. To datego, że nie chce mi się zmieniać w silniku na UTF-y. :P
[#76] Re: style css

@MinisterQ, post #73

Popracuję nad stroną :).
Nie zamierzałem krzyczeć, bo szanuję szczerze wszystkich rozmówców, ale jeżeli ktoś mi pisze, że nie powinienem się tym zajmować to jednak nerwa puści. I nie dlatego, że uważam się za wszystkowiedzącego guru bo wiem, że to nieprawda, etc. tylko rzecz w tym, że napisałem tą stronę, bo mam z tego własną satysfakcję i podoba mi się to. Takie sugestie nie mają celu.

Na Voyagerze działa mi wszystko poza polskimi haczykami. Nie główkowałem nad tym, bo Voyager zawsze mi się zwiesza po kilku minutach, ale ustawienia dla fontu ISOHelveticaPL poczyniłem analogicznie do ustawień z IBrowse.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem