[#1] Makabryczny żart
Nie wiem kto ma takie dziwne "poczucie humoru", ale powiem krótko .......

- Uśmiercił naszego kolegę !!!
- spowodował żę ludzie zgłosili urlop z pracy by "pożęgnać" kolegę.
- spowodowałeś zamieszanie związane z zbiórką pieniedzy.
- spowodował zamieszanie na portalach internetowych związanych z Amigą.

Kilka słów do tego Idioty :

Mam nadzieję żę odpowiesz za to prawno-cywilnie.

Nawiasem mówiąc nie wiem czy tak zostałeś wychowany przez swoich rodziców by nie mieć szacunku dla ludzi oraz śmiercim, czy to raczej cecha nabyta w jakiś inny sposób.
Moje kondolencje dla twoich rodziców, którzy pewnie są teraz "dumni" z ciebie.
Jeżeli w jakiś sposób dowiedzą się o twoim "żarcie" pewnie sami się zastanowią "co" tak naprawdę wychowali - bo na pewno nie człowiek, a już na pewno nie człowieka myślącego.

Mam nadzieję że twoje dane zostaną opublikowane na ppa. i innych portalach wprowadzonych w błąd, by wszyscy wiedzieli kto jest tym "jajcarzem", a dla mnie i pewnie wielu innych zwykłym kretynem.

Tyle z mojej strony.
Wiem że to co napisałem i tak przez "ciebie" nie zostanie zrozumiane ponieważ ktoś, kto pozwala sobie na takie żarty to raczej rozumem nie "grzeszy".

[#2] Re: Makabryczny żart

@alf, post #1

Alf, tego nie mozna nazwać poczuciem humoru, nawet w cudzysłowie. Takich numerów się po prostu nie robi. Ta osoba albo jest chora psychicznie, albo jest zażartym wrogiem Benedykta. Jeżeli jest zdrowa psychicznie, to powinna za to odpowiedzieć przed sądem. Takie wybryki bezkarnie nie mogą uchodzić.

[#3] Re: Makabryczny żart

@alf, post #1

Jak wyżej. No poza tym, że numer ładnie zrealizowany moim zdaniem. Wpasowal sie w sytuacje jak w masełko.

Chcialbym sie jednak dowiedziec jesli mozna -- czy Benedykt jest naprawde powaznie chory?

Dzieki i tyle,
K

[#4] Re: Makabryczny żart

@alf, post #1

Ktoś mógłby coś rozjaśnić/zalinkować, jeśli można?

[#5] Re: Makabryczny żart

@El Amigos, post #4

mysle ze juz dozo zostalo powiedziane na gadczu .. powinien samobiczowanie zastosowac i wyznaczyc sobie kare (lub zadosc uczynienie w kierunku B.D). Nie jestem za policja/prokuratorem - nic nie wyjasnia a bedzie sie wleklo.. a jak juz to bedzie mial nasrane w papierach ..lepiej niech sam zdecyduje co jak i kiedy. Urbie Orbi...i tyle

[#6] Re: Makabryczny żart

@El Amigos, post #4

pierwszy njus na stronie
[#7] Re: Makabryczny żart

@alf, post #1

Nie wiem, czy ten typ zastanowił się nad możliwymi, tragicznymi konsekwencjami takiego czynu. Może nie ma takiej możliwości z powodu braku jednostki centralnej.

Do tego czegoś co mieni się człowiekiem myślącym, a ukrywa się pod nickiem Adrian Horn:
Jeśli masz czym, to pomyśl co się stanie, gdy ktoś zadzwoni do twoich rodziców z pytaniem, bądź co gorsza z kondolencjami z powodu twojej śmierci, podczas, gdy ty będziesz się w najlepsze bawił z kolegami w knajpie.
Scenariusze mogą być różne, ale praktycznie każdy tragiczny.

Obyśmy się nigdy nie spotkali.

[#8] Wsparcie Leczenia A.H.

@alf, post #1

1. To, że wszyscy dali się nadziać to moim zdaniem nie jest kwestia mistrzowsko zrealizowanej intrygi. To, że tylu ludzi się na to nabrało i umieściło newsa bez weryfikacji u źródła świadczy o portalu PPA.

2. A.H. Który w gadaczu opisał swoje intencje gada takie głupoty, że aż żal dupę ściska. Jeśli sam wierzy choć w część rzeczy jakie wypisał to znaczy, że jest idiota do kwadratu lub chłopakiem do lat 10.

3. Ja nie wystepowalbym na Waszym miejscu do organow panstwowych aby zadoscuczynic A.H. na drodze prawnej. Czlowiek ktory wypisuje takie durnoty nie jest nawet swiadom tego co zrobil, a jakikolwiek wyrok moze mu nasrac w papierach na reszte zycia.

4. A.H. moze dorosnac i naprawde zalowac tego co zrobil, a ew wyroku sie nie cofnie.

5. Nie jestem przekonany czy postawienie A.H. pod sadem to najzdrowszy sposob na rozladowanie owczych emocji. Z pewnoscia sa bardziej produktywne. Pomyslcie o tym.

6. Gdyby B.D. nie odszedl z portalu w tak "GWIAZDORSKI" sposob, jasno po mesku powiedzial na czym sprawa polega, to moim zdaniem nie byloby w ogole wczorajszego incydentu.

[#9] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Kokos, post #8

4. A.H. moze dorosnac i naprawde zalowac tego co zrobil, a ew wyroku sie nie cofnie.

wyroki tego typu wykroczen i inne ..przedawniaja sie po 7 latach (moze pracowac w ABW i policji bez przeszkod)

a zerwona Hiena ktora chciala sie dorobic na pamiatkach po zmarlych powinna sama zrezygnowac z uczestniczenia w PPA.
i dla niego lepiej i dla nas.

[#10] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Kokos, post #8

Zakładam, że nie masz na myśli, że należy go teraz pogłaskać i przeprosić za to, że sam sobie winien jest ewentualnych konsekwencji.

Nie za takie rzeczy ludzie się po sądach ciągają. Pozostaje się cieszyć, że ta durnota nie była brzemienna w gorsze skutki. Natomiast co zrobi z tym Benedykt, to już jego sprawa.

Dla mnie ten gość za to co zrobił jest skreślony, chyba, że się zrehabilituje. Samo przepraszam tu nie wystarczy. To, uważam, tylko pierwszy krok na długiej drodze.

[#11] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Mordimer, post #10

popieram

[#12] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Kokos, post #8

Zgadzam się z Kokosem odnośnie punktu 6. Pytaliśmy jaki jest tego powód - gdyby ta sprawa nie została owiana taką tajemnicą - i my byśmy spokojnie to przyjęli a ten incydent - FCUK! - po prostu by się nie zdarzył.

Jest to dla mnie naprawdę przykre, że ten Adrian Horn (tak?) zrobił coś takiego. Jest to poniżej jakiejkolwiek godności. Całkowity ignore dla tego człowieka, naprawdę nie mogę uwierzyć w to, że tacy ludzie w ogóle istnieją - już niejedno w życiu widziałem, ale wciąż nie mogę uwierzyć w to, że ludzie tacy potrafią być.

Jestem zawiedziony na całej linii.

[#13] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@BagoZonde, post #12

6. Gdyby B.D. nie odszedl z portalu w tak "GWIAZDORSKI" sposob, jasno po mesku powiedzial na czym sprawa polega, to moim zdaniem nie byloby w ogole wczorajszego incydentu.

Hmm ...wiesz o problemach zdrowotnych ciezko mowic na forum publicznym ..to nie jest powod do chwalenia sie na gronum PPA.
Ty bys sie pochwalil w jakims watku ze np nie daj Boze .. masz raka ??
mysle ze nie...

[#14] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Kokos, post #8

Nie zgadzam się z tym że nie powinno się "dowcipnisia" pociągnąć do odpowiedzialności karnej.

Czas zrozumieć że czyny i słowa mają swoje konsekwencje.

I co więcej ja na miejscu Benedykta założył bym sprawę nie tylko "kryminalną" za pośrednictwem prokuratora.
Czyli - próbę osiągnięcia korzyści majątkowej wprowadzając świadomie innych w błąd (próba sprzedaży autografu) oraz próbę wyłudzenia pieniędzy (zbiórka na pogrzeb oraz na "córkę" Benedykta), ale też pozew cywilny o naruszenie dóbr osobistych (Informacja nie zgodna z prawdą o czyjejś śmierci - zadośćuczynienie za straty moralne do rozpatrzenie - kasa lub przymusowa praca w jakimś ośrodku dla ludzi starszych lub chorych).
Jak teraz nic z tego nie będzie - to jaki wniosek dla "gówniarz" (bo raczej dorosły człowiek to nie jest), że może pisać i robić co mu się podoba bo i tak nie ma z tego żadnych przykrych konsekwencji.
Co do wyroku i "nasrania w papierach" ..................... trudno, jak się chce być cwaniaczkiem .......... to się zbierze żniwo cwaniactwa.
Jeżeli chodzi o wyrok to może i po siedmiu latach ulega przedawnieniu, ale kartoteka na policji nie - to się będzie już wlekło za nim do końca życia - i bardzo dobrze.

Ja nie mam dla "czegoś takiego" zrozumienia.

[#15] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@HOŁDYS, post #13

Jasne Hołdys, masz sporo racji, ale wiesz, że podanie powodu, iż ktoś jest poważnie chory wpłynąć może właśnie na takie "pomysły". Jak Benedykt odszedł z PPA, też nie obiło się to bez echa w stylu: o co chodzi? Jest ciężko chory? etc.

A zresztą, nie ciągnijmy może już tego tematu, i tak co Benedykt by nie zrobił byłoby źle - po prostu znalazł się muł z chorymi pomysłami.

[#16] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@alf, post #14

10:53 Adrian Horn:
wcle nie chcialem wyłudzać kasy to tylko tak na sprawdzenie było, taki żart. Dajcie już spokuj sprawa zamknieta.
10:51 ZimA:
Kase toś chcial wyłudzic od nas wszystkich
10:50 Bill Gates:
mam nadzieje ze log gadacza jest gdzies zapisywany tak ze widac adresy ip
10:50 Hellena:
przepraszam za cos takiego i juz ?
szczegolnie po tym co tu napisal
ti jest proba oszustwa i kazdy moze zlozyc wniosek
10:50 bartekxyz:
a to nie on wczoraj wrzucil filmik z Benedyktem?
10:49 przemysław:
Prokuratura zajmie się, ale na wniosek "głównego uśmierconego" - bez tego ani rusz.
10:49 wube:
i na dodatek robi błędy ortograficzne
10:49 bartekxyz:
niech teraz prokuratura sie z nim bawi
10:48 przemysław:
Nie ma co dalej tematu nakręcać. Typek dalej się bawi.
10:47 wube:
wydaje mi się że nie wszystko da się załatwić "przepraszam"
10:47 Bill Gates:
... komentach? imo takie cos nie moze przejsc bez konsekwencji
10:47 bartekxyz:
przeprosiny? Spoko, ale za swoje czyny trzeba odpowiadac
10:47 kjb:
mi sie w głowie nie mieści inna opcja niż kradzież konta, no ale to wyjdzie i niech biada temu kto autorem!!!
10:47 Bill Gates:
ja mam nadziej ze jak najbardziej z policja. czy adrian horn nie zkaladal watkow o benku wczesniej? i dopytywal ciagle w ...
10:46 Adrian Horn:
dajcie spokuj przeprosiłem przecierz!
10:46 stachu100:
wysiadam z tej afery
10:46 stachu100:
adrian masz bana u mnie za to wszytko; lekarz_med z którym tak się kłóciłeś to szczyt rozwagi i uczciwości w porówaniu z tOBĄ
10:46 ZimA:
da się sprawdzić kto z jakiego kąta pisał
10:45 bartekxyz:
gdyby nikt nie chcial pociagnac winnego do odpowiedzialnosci karnej to bys sie nie przyznal. Dopiero policja cie wystraszyla?
10:45 kjb:
ja nie wierzę w tak krótkowzroczne myslenie, to jest na 10latka max
10:45 przemysław:
to może zostaniesz skierowany na przymusowe badania psychiatryczne.
10:45 przemysław:
Policja wydaje się być niezabędna. Jak prześledzą całokształt twojej działalności...
10:44 wube:
sorki, ale dla mnie to jakieś szambo, wysiadam
10:44 Hellena:
zart ? ?
10:44 kjb:
ale to już PPA sprawdzi po ip
10:44 Tomski:
dEBILl
10:43 Adrian Horn:
Ale dajcie spokuj z policja ok? To tylko żart był i tą odpowiedzialnością karną
10:43 kjb:
Jest jeszcze mozliwośc że ktoś Adrianowi konto przejął...
sypniecie groszem na jego córkę. Po prostu potrzebowałem troche groszy a mam jego autograf i myślałem, że będzie teraz sporo warty
10:42 Adrian Horn:
tak, mój chciałem zarobić na autografach i koszulkach...dlatego było ogłoszenie w dziale giełda. Poza tym maiłęm nadzieje, że
10:42 ZimA:
Próba wyłudzenia itd... I co tak poprostu olac?
10:42 bartekxyz:
jeszcze ten filmik wczoraj wstawiony dla podbicia dramaturgii... Brawo, jestes debilem numer 1
10:41 Adrian Horn:
już ok?
10:41 newguru:
głupi?
10:41 bartekxyz:
Adrian,to Twoj pomysl?
10:41 Adrian Horn:
Przperaszam redkacje PPA, Benedykta Dziubałtowskiego i wszystkich Amicgowców za mój głupi wybryk
10:39 Adrian Horn:
ok. Tylko bez olicji proszę. Przepraszam za zamieszanie.....
10:39 kjb:
Cieszę się że to kłamstwo, ale smutno mi :(
10:37 kjb:
Nie oceniam kto mógł rzucic kłamstwo, ale oferta na giełdzie mi nie pasuje, nie lubię zarabiania na... wiadomo.
10:35 kjb:
A dział giełdy ppa?
10:35 MDW:
Ech... ja wysiadam z tej afery. Nie mieści mi się w głowie jak można robić takie rzeczy.
10:35 kjb:
oooooo
10:34 MDW:
Poza tym w tej chwili Ben ma w opisie GG: "Adrian Horn [*]"

[#17] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Kokos, post #8

Kokos napisał(a):

> 1. To, że wszyscy dali się nadziać to moim zdaniem nie jest
> kwestia mistrzowsko zrealizowanej intrygi. To, że tylu ludzi
> się na to nabrało i umieściło newsa bez weryfikacji u źródła
> świadczy o portalu PPA.

masz jakies informacje na temat tego jak bylo co i gdzie weryfikowane? czy zakladasz ze nie bylo bo redakcja zostala oszukana?

> 3. Ja nie wystepowalbym na Waszym miejscu do organow
> panstwowych aby zadoscuczynic A.H. na drodze prawnej. Czlowiek
> ktory wypisuje takie durnoty nie jest nawet swiadom tego co
> zrobil, a jakikolwiek wyrok moze mu nasrac w papierach na
> reszte zycia.

wlasnie po to sie sra w papiery np. zeby potem kto inny takiego debila nie zatrudnil. po to sie weryfikuje ludzi przyjmujac np na studia aby nie trafic na takiego gagatka.

> 4. A.H. moze dorosnac i naprawde zalowac tego co zrobil, a ew
> wyroku sie nie cofnie.

no i dobrze. jak dorosnie to sie sprawa przedawni.

> 5. Nie jestem przekonany czy postawienie A.H. pod sadem to
> najzdrowszy sposob na rozladowanie owczych emocji. Z pewnoscia
> sa bardziej produktywne. Pomyslcie o tym.

w sensie co na przyklad? przemodelowac mu twarz? badz powazny. akurat prokuratura to swietny pomysl, oby skonczylo sie przed sadem i jakims wyrokiem. do wiezienia nie pojdzie za to, ale jesli dostanie jakas ladna grzywne lub kare na rzecz jakiegos hospicjum na przyklad to imo bedzie to bardzo dobre rozladowaie emocji.

> 6. Gdyby B.D. nie odszedl z portalu w tak "GWIAZDORSKI" sposob,
> jasno po mesku powiedzial na czym sprawa polega, to moim
> zdaniem nie byloby w ogole wczorajszego incydentu.

czyli Benedykt jest winny ze ktos chcial zarobic podajac sie za niego i usmiercajac go? to cos jak kobieta winna gwaltu bo miala miniowke, tak?
[#18] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Bill Gates, post #17

Ten Adrian jest naprwade zdrowo p******niety ..

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=11&i=16851&t=16851

[#19] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Bill Gates, post #17

Panowie, dajcie już spokój, bo jeszcze ten kretyński żart podzieli nas - na tych którzy będą chcieli ukarania i na tych, którzy przymną na to oko.

Gość wygląda na nieco znierównoważonego emocjonalnie i tyle.

Ostatnia modyfikacja: 13.01.2010 16:35:31

Ostatnia modyfikacja: 13.01.2010 16:58:56
[#20] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@HOŁDYS, post #16

Wiesz co było w tej giełdzie?
[#21] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@HOŁDYS, post #18

No właśnie, to jest ........ nawet nie mogę odpowiedniego określenia dobrać.

[#22] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@MisOr, post #20

chyba jakies koszulki autografy ..generalnie pamiatki po zmarlym
On chcial dorobic sie jak na jakims Jacksonie ..
w pale sie nie miesci - ze to wszystko bylo uknute wylacznie checia zysku.

[#23] Re: Makabryczny żart

@alf, post #1

Pozwolę sobie zacytować zdanie samego Adriana Horna.

Adrian Horn napisał(a):

Ja uważam coś takiego za chore i p*******.

Ostatnia modyfikacja: 13.01.2010 17:02:31
[#24] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@MisOr, post #20

"10:42 Adrian Horn:
tak, mój chciałem zarobić na autografach i koszulkach...dlatego było ogłoszenie w dziale giełda. Poza tym maiłęm nadzieje, że
sypniecie groszem na jego córkę. Po prostu potrzebowałem troche groszy a mam jego autograf i myślałem, że będzie teraz sporo warty"

Jak dla mnie tylko prokurator i sprawa cywilna, nie ma innej opcji dla "tego czegoś" --> Adrian Horn.

Ostatnia modyfikacja: 13.01.2010 17:03:50
[#25] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@alf, post #24

ja sie nie wtracam :) nie lubie sadow i policji ;D
jakby nie bylo cieszmy sie ze to tylko pieprzony wymysl jakiegos malolata a nie tragedia w czyims polskim domu w rybniku.

[#26] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@alf, post #24

"Poza tym maiłęm nadzieje, że sypniecie groszem na jego córkę. "

???

[#27] Re: Makabryczny żart

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #23

Adrian Horn? To ten sam, który w wątku o A3000 zarzucał "lekarzowi" wszystko co najgorsze? Łapówkarstwo, złodziejstwo itd...?
[#28] Re: Makabryczny żart

@alf, post #1

Sam jestem młody i głupi...ale są pewne granice. Prokuratura. Ja bym tego nie przebaczył.

Drogi Adranie!: Życzę Ci byś nigdy mnie nie spotkał na swojej drodze. Szczerze Ci tego życzę.

Ostatnia modyfikacja: 13.01.2010 17:19:22
[#29] Re: Makabryczny żart

@alf, post #1

Szok! Bardzo sie ciesze że to "tylko" żart" bo news mnie zasmucił wczoraj mocno - ale za taki "żart" nogi z tułowia bym powyrywał. Zdecydowanie konsekwencje muszą być, nie tyle z zemsty czy poczucia sprawiedliwości ale jako niezbędny środek wychowawczy. Po raz kolejny zawiodłem sie na gatunku ludzkim.

[#30] Re: Makabryczny żart

@Biter, post #29

Odnośnie do rozwiązania problemu Adriana Horna, to warto to załatwić oficjalnie -- pewnie dostanie tylko prace społeczne i upomnienie, ale przynajmniej będzie gwarancja, że na drugi raz pomyśli, zanim zrobi coś podobnego. Teraz wygląda to tak, że typek albo siedzi za monitorem zadowolony z udanego wkrętu (bo chyba nie sądzicie, że robiąc to, nie spodziewał się tego, co jest teraz?), albo kładzie na to lachę, bo jak sam napisał, "Dajcie już spokuj sprawa zamknieta, przeprosiłem przecierz".
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem