[#61] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@HOŁDYS, post #59

To był taki przebiegły plan jak w gang olsena :)

Pewnie że nie ma co gdybać, to było tak głupie, że nie wiem nadal o co mu chodziło

Ostatnia modyfikacja: 14.01.2010 20:18:19
[#62] Re: Makabryczny żart

@alf, post #1

Nie tylko na tym forum trafiają się takie osoby. Często zaglądam na forum Fujiklub Polska i tam też miał miejsce przykry incydent. Ktoś zamieścił temat, że został ojcem, wszyscy mu gratulowali itd. Niestety jeden z najbardziej znanych użytkowników miał akurat tego dnia zły humor i napisał coś takiego:

"I z czego się tu cieszyć? W końcu mamy nowotwory, białaczki i takie tam..."

Oczywiście rozpętała się burza. Człowiek ten został zmuszony do publicznych przeprosin, zrobił to, ale pod przeprosinami zaczął się żalić, że miał problem w ten dzień z dojazdem do pracy, była zła pogoda i ogólnie miał podły nastrój. Tak jakby go to miało usprawiedliwić. Po paru miesiącach jakoś się to rozeszło po kościach.

[#63] Re: Makabryczny żart

@alf, post #1

To ja może zapodam taki amigowy utwór okolicznościowy na rozluźnienie pośladów.. ;)
-> http://amp.dascene.net/downmod.php?index=11214

[#64] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@HOŁDYS, post #58

tak jak pisalem do 200 zl - niska szkodliwosc czynu
nawet jak ukradniesz cos do 199 zl nie bedziesz mial sprawy

Szkodliwość społeczna zależy od wielkości kwoty. Zobacz art. 115 par. 2 k.k. Możesz przy okazji zajrzeć też do art. 53 par. 2 k.k.

źródło LEX

To że płacicie podatki na wymiar sprawiedliwości nie znaczy że on działa sprawnie i wydajnie ...

To dotyczy kradzieży. Przy wyłudzeniu i oszustwie i praktycznie wszystkim innym każda kwota jest traktowana podobnie.

[#65] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@niedziel, post #64

Ja tam prawnikiem nie jestem a pisząc moją poprzednią wypowiedź kierowałem się tym co mi powiedział policjant z PG na komendzie gdy byłem zgłaszać oszustwo i przywłaszczenie pieniędzy przez sprzedającego z allegro i wtedy powiedział mi policjant, że nie ważne jaka kwota, że może to być nawet złotówka to i tak pozwany będzie miał sprawę w sądzie, i tak jak ktoś wyżej wspomniał, pozywający nie ponosi wtedy kosztów sprawy. Jeśli jednak wzywany zwróci pieniądze (a tak stało się w moim przypadku), wtedy sprawa jest umarzana.
Co do sprawy znieważania drugiej osoby to się nie wypowiadam bo nie wiem jak to ma się do prawa. Znieważanie to raczej domena naszych polityków.

Ostatnia modyfikacja: 15.01.2010 17:45:16
[#66] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Madman, post #65

I tak jest.
Kradzież, a wyłudzenie czy próba wyłudzenia to dwie różne sprawy.
W 2008 roku kupiłem na allegro płytę z muzyką za 15 zł, płyta nigdy do mnie nie dotarła.
Sprawę zgłosiłem na policji, jak się okazało były jeszcze dwie takie osoby.
Nie zakładałem sprawy bo dla 15 zł nie było warto.
Rok później dostałem powiadomienie że dnia X o godzinie X odbędzie się rozprawa, pozew został skierowany przez prokuratora na podstawie informacji zebranych przez policję.
Sprawa się odbyła, wyrok jaki został wydany to zwrot poszkodowanym pieniędzy oraz wpłata na jakiś cel - już teraz nie pamiętam 1000 zł + pokrycie kosztów rozprawy.

[#67] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@alf, post #66

a tak BTW

to cos moglo by juz zniknac z PPA

http://www.ppa.pl/benedykt.dziubaltowski.nie.zyje,7506;aktualnosci.html

[#68] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@HOŁDYS, post #67

A myślałam że jużnic mnie nie zaskoczy..jednak glupota ludzka nadal mnie zadziwia..
Jak dla mnie ktoś kto stroi sobie tak niesmaczne żarty zasługuje na karę, że już nie wspomnę o wyłudzeniu którego się dopuścił.

[#69] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Katiria, post #68

Nie dopuścił się żadnego wyłudzania. Podaj choćby numer jego konta.

[#70] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Kokos, post #69

Sam stwierdził że chciał zbierać kasę.

[#71] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Katiria, post #70

Stwierdzam ze chce zabic kotka. Czy to automatycznie sprawia ze jestem mordercą zwierząt?

[#72] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Kokos, post #71

real pussy killer

[#73] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@Kokos, post #71

A dlaczego akurat kota?

[#74] Re: Wsparcie Leczenia A.H.

@parallax, post #73

Bo kotki zjadają ptaszki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem