[#1] Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)
Tutaj przedstawiam długi artykuł nt. sposobu wykorzystania procesora przez komputer (nie tylko Amigę) :) Wytłumaczone jest pokrótce dlaczego procesory w komputerach są tak wysoce wydajne. PPA ma zaszczyt publikować artykuł jako pierwszy. Do przeczytania OK
[#2] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #1

Sorry ale tam nic nie ma.
[#3] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Dark_luke, post #2

Masz włączony HTML4 i CSS w przeglądarce?
A może kliknąłeś na mój link do Youtube w sygnaturze.

Ostatnia aktualizacja: 31.12.2011 20:27:43 przez Minniatian
[wyróżniony] [#4] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #3

Teraz już jest przedtem wyskakiwała strona główna.
Sorrki ale dalej coś nie tak.

Witam serdecznie na mojej nowej stronie poœwięconej nowoczesnej informatyce i ergonomicznemu zarzšdzaniu zasobami, danymi i pracš procesora urzšdzeń informatycznych.

W pierwszym akapicie skupmy się na idei procesora jako jednostce przetwarzania informacji.

Procesor pobiera polecenia z szyny poleceń, a następnie interpretuje to polecenie. Polecenia mogš dotyczyć przede wszystkim operacji na pewnych danych, przechowywanych w różnoraki sposób przez procesor. Wyniki operacji trafiajš do rejestrów, które potem na powrót mogš zostać wykorzystane. Operacje te to np. dodawanie, odejmowanie, przesuwanie bitowe, koniunkcja bitowa itp. Co chciałbym Państwu zaznaczyć, to to, że procesor działa w sposób wysoce efektywny, tj. zużycie energii jest niewielkie, bliskie zeru, za to efekt jest niesamowity w stosunku do włożonej pracy.
Procesor wykonuje polecenia najszybciej, jak tylko potrafi.

Jednakże, żeby efekt poprzedniego polecenia nie skutkował przed wykonaniem następnego polecenia stosuje się tzw. oscylowanie procesora. Polega ono na wahadłowej pracy procesora oraz jego rejestrów.
Autor artykułu: Robert Szacki
I tyle.

Ostatnia aktualizacja: 31.12.2011 20:33:53 przez Dark_luke
[#5] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Dark_luke, post #4

No to w porządku. Miłej lektury.
[#6] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #5

http://minniatian.republika.pl/ ??
[#7] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Dark_luke, post #6

E tam to podpucha jakaś jest. Robert ma nowy nick i to od dawna. Ciekawe kto sobie robi jaja.
[#8] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Ender, post #7

Jeśli tak to nie jest w porządku.
[#9] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Dark_luke, post #8

Nie kojarzysz Klub Amiga (coś tam) sorki, że nie pamiętam dokładnie. Właśnie czytałem wątek "witam" na execu i tam do dopiero Robert pojechał. Jeżeli to faktycznie on pisał to jestem w szoku (na mój gust to nie on). Jeżeli ktoś się pod niego podszywa to żenujące jest. Co do autora wątku to zobacz ile ma komentarzy.
[#10] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Ender, post #9

Konto Minniatian jest bardzo stare, z czasów kiedy jeszcze nie była zapisywana data o rejestracji. JEśli ktoś się włamał na jego konto to nie na Klub Amigi RNS tylko na to stare, ale jeśli się włamał to również na konto na republika.pl (patrząc na zawartość strony).
[#11] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@grxmrx, post #10

To ja, Robert. :)
[#12] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #11

Taa artykuł zajefajny.
[#13] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@grxmrx, post #10

Stare a liczba komentarzy 10 ?
[#14] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #1

to są normalnie jaja :)
[#15] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@grxmrx, post #10

Panie Murdzek, dzisiaj poduczyłem się CSS (czytałem na bieżąco tutorial tworząc stronę). Dlatego layout artykułu jakby był to artykuł z gazety.
[#16] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #11

No to taki mały test Robercie, napisz to samo co w poście, na który odpowiadam, ale z konta Klub Amigi RNS i będzie po sprawie.
[#17] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #1

Nie dajcie się ani niebieskiej, ani czerwonej pladze, która nie ma nic wspólnego z systemami, z których korzystacie.

Jak nie maja nic wspolnego?
Przestan lepiej juz pic.
[#18] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #15

A w tym kursie nie wspomnieli nic o kodowaniu liter oraz o budowaniu arkuszy stylów tak, by nie sprawiały one problemów na starszych wersjach Opery?
[#19] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Ender, post #16

Ktos sie ewidentnie podszywa pod Minniata tu i na execu. Caco byl psychiczny i to w jego stylu,a zdaje sie,ze jest znowu na forum.Tylko czemu ten ktos gnębi sympatycznego i nikomu nie wadzącego kolege M wypisując te dyrdymały?
[#20] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@APC74, post #18

A ja widzę że ten tekst jest z Wikipedii przekopiowany o procesorze. To wszystko.
[#21] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Leon, post #17

Ad Personam???? (pierwszy raz Minniat używa tego uśmieszka, to tak gdyby ktoś sądził, że to nie ja).
[#22] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@APC74, post #18

W tutku piszą, że CSS jest taki sam niezależnie od przeglądarki.
[#23] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@gilban, post #20

Spieprzaj trolu Mam dość takich jak Ty zaśmiecających wątki na forach. Proszę wybaczyć, ale nie mogłem inaczej Gilbanowi odpowiedzieć...
[#24] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Aniol, post #19

Przepraszam, że przerywam główny wątek, no ale muszę:

Cacodemon666 był szykanowany przez forumowych najbardziej obleśnych troli z jakimi miałem nieprzyjemność się spotkać (Elven-Z to był Anioł, a legendarny Noob-Ciacho to...), a nie na odwrót. Przyjaciel po prostu nie wyrobił psychicznie i ukrył się biedak na Execu, gdzie wypowiadał od czasu do czasu.

Pamiętam jak dokonywał Pan, panie Aniołku psychoanalizy mojej osobowości (dziecinna powaga, brak podstaw pewności siebie)...

A teraz na tory wątku, bo inaczej zwrócę się o pomoc do moderatorów. Zresztą póki co merytorycznego odniesienia do meritum nie było.............................................................................................................................................................................

Proszę moderatorów o zamknięcie wątku noworocznego, bo sądziłem że na PPA są bardziej rozgarnnięci intelektualiści :P

Miałem problem z tą odpowiedzią, bo Gilban zasiał ziarno niepokoju.
Zresztą powinno dać się wywalać troli z własnych wątków oraz je zamykać...
Wyróżnienie jest OK (Dark_luke zasłużył na nie). Ale później SKRADZIONO mu UWAGĘ...

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2012 05:55:14 przez Minniatian
[wyróżniony] [#25] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #1

Obudziłem się dziś o 5:00, a o 19:00 będę musiał zostać znów zamknięty w szpitalu (wracam z przepustki), zatem proszę o wyrozumiałość, jeśli zniknę dziś bez słowa ;) Jeśli chodzi o wątek to proszę zwrócić uwagę, że w artykule jest zarys działania procesora z naciskiem na efektywość działania. I więcej nie mogę powiedzieć, bo zdaję się na państwa inteligencję. Do roboty moi drodzy!! Ja idę zrobić sobie poranną herbatę. Cześć.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2012 06:09:27 przez Minniatian
[#26] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #25

Muszę się jeszcze położyć. A tymczasem zerknijcie na http://www.aminet.net i http://www.os4depot.net . Progressing według Roberta Szackiego :) Dobranoc!
[#27] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Dark_luke, post #13

Stare, ale nie było używane. Po prostu istniało, kiedyś zostało założone i tyle. Później Minniat miał przynajmniej jedno konto, które później skasował, następnie założył konto Klub Amigi RNS, z którego to nie zalogował się i nie napisał nic w tym wątku co jest co najmniej podejrzane. Po co miałby nagle korzystać ze starego konta i pisać w takim stylu w jakim pisze?
[#28] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@grxmrx, post #27

Na cyku ?
[#29] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@grxmrx, post #27

Może to jakiś zagorzały fan Minniata, któremu wyjątkowo w tym roku nie sprzedali tamponów w spożywczym na receptę albo ma za długie nazwisko, które nie mieści się w dowodzie osobistym (ma przyczepiony załącznik z pieczątką burmistrza).

Można sprawdzić po IP z jakiego miasta następowało logowanie?

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2012 11:45:01 przez rafgc
[#30] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #23

Za tę wypowiedź - ban do środy.

A konto Klub Amigi RNS zostaje zablokowane dożywotnio w myśl postanowień regulaminu pkt 2 i pkt 16.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem