[#31] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@mailman, post #30

A wiec to naprawde Minniatowi palma odbila?Mi sie wydawalo ,ze to jednak caco,szczegolnie po tej wypowiedzi w obronie rzekomej ofiary tutejszych "troli".Ale moze chlopak jak wejdzie na orbite lubi narozrabiac ;) Mamy takiego jednego we firmie.Cichy ,maly, chudy,ale jak sie nastukal na integracyjnej to biegal z siekiera i przeklinal jak szewc.
[#32] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Aniol, post #31

Cicha woda brzegi rwie.
[#33] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #24

Ale jaja :P
[#34] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Aniol, post #31

LOL!
Jeśli to naprawdę Robert to proszę o minimalny wymiar kary z uwagi na czynniki "procentowe". ;)
[#35] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Shoonay, post #34

Sek w tym, ze napisal w duzej czesci prawde...
Polowa tych "zagorzalych amigowcow", to zwykle trole, ktore pieja o wspanialosci swojego systemu i jego wyzszosci nad innymi, produkujac przy tym wielopostowe brednioseriale.
Jakby zajeli sie tworzeniem softu, to jeszcze by to mozna jakos przelknac, ale nawiecej pieja ci, ktorzy nic nie zrobili, na te swoje platformy.
Jakos dziwnym trafem najmniej wojen wszczynaja klasykowcy ( chociaz teoretycznie powinni byc najbardziej zakompleksieni, ze wzgledu na to, ze posiadaja technicznie najgorszy sprzet)

Tak wiec, do wszystkich zakompleksionych troli: Skonczcie juz... wstydu oszczedzcie!
[#36] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@selur, post #35

Jakby zajeli sie tworzeniem softu, to jeszcze by to mozna jakos przelknac, ale nawiecej pieja ci, ktorzy nic nie zrobili, na te swoje platformy.

Święte słowa. Niektórzy na przykład nie pieją w ogóle, za to z wielkim zaangażowaniem tworzą soft, a specjalny, wydzielony, prywatny dział forum o który prosili aż pęka w szwach od efektów ich pracy.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2012 17:48:56 przez recedent
[#37] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@selur, post #35

No klasykowcy (do ktorych sie zaliczam) nie wszczynaja burd ;) bo to juz raczej nostalgia ich trzyma przy ami retro klimatach.Nie napinaja sie tylko sa jak Andrzej D. pokoj bracia ,Make love not war, i te sprawy ;)
[#38] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@recedent, post #36

Ojtam, ojtam. Pokpiwasz sobie z selera, jakbyś go znał od miesiąca. Przecież to nie pierwszy jego "zryw" o którym z góry było wiadomo, że nie wypali.

Ale ja nie o tym... Skoro zboczyliśmy już w oftop, to mam pytanie: ten "prywatny dział" to powstał chociaż?
[#39] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Minniatian, post #24

Cacodemon666 był szykanowany przez forumowych najbardziej obleśnych troli z jakimi miałem nieprzyjemność się spotkać (Elven-Z to był Anioł, a legendarny Noob-Ciacho to...)a nie na odwrót. Przyjaciel po prostu nie wyrobił psychicznie i ukrył się biedak na Execu, gdzie wypowiadał od czasu do czasu.

Ja bym Panie kolego nie proponował stawać w obronie cacodemonem666. Mi to się już raz zdarzyło dzięki czemu pewien jeden obleśny troll uwziął się na mnie twierdząc nawet że jestem nim samym, później jego bratem, że mam multi-ego i takie tam inne bzdety. To tylko takie ostrzeżenie.

A co do lektury- - - przeczytana lecz niestety nic mi nie zatrybiło ;) OK

Podejrzane jest zdanie:
że procesor działa w sposób wysoce efektywny, tj. zużycie energii jest niewielkie, bliskie zeru, za to efekt jest niesamowity w stosunku do włożonej pracy.
ORAZ
Procesor wykonuje polecenia najszybciej, jak tylko potrafi.
Jednakże, żeby efekt poprzedniego polecenia nie skutkował przed wykonaniem następnego polecenia stosuje się tzw. oscylowanie procesora. Polega ono na wahadłowej pracy procesora oraz jego rejestrów.
[#40] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Advesarius, post #39

Pytanie brzmi, kim jest Minniatian bo sam tytuł jak i wypisywane treści wyglądają jakby ktoś chciał narobić Robertowi wstydu, nie wiem czy była jakaś nagonka na ppa na minniata, bo tylko to mogłoby tłumaczyć takie zachowanie (ewentualnie wspomniane %), ale jeśli nie, to nie wierzę, że Minniatian to Robert Szacki.
[#41] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@selur, post #35

Hmm. Ja mam klasyka i się nie wywyższam, więc coś w tym jest. Wiem co mam i mam swoje powody by lubić ten sprzęt mimo, że "nic" nie mogę na nim zrobić.
[#42] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@rafgc, post #40

z kontekstu wnioskuje, ze ma to jakis zwiazek z tym
http://www.ppa.pl/aktualnosci/dragon-memory.html
[#43] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@rafgc, post #40

Też wygląda mi to na przekręt.
[#44] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@stachu100, post #43

Sprawa jest podejrzana, ale ktoś musiałby się na raz włamać na wszystkie konta Minniata ("klub Amigi RNS" oraz zapomniane przez wszystkich "Minniattan" na PPA oraz hextreme na eXec) i na wszystkich zacząć wypisywać jakieś cudactwa. Poza tym - jeśli faktycznie ktoś się włamał, to czemu sam zainteresowany się nie odzywa (choćby na mail redakcji)?
[#45] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@recedent, post #44

Poczekajmy, może jest na "wyjazdowym sylwku" i o niczym nie wie, albo nie daj Bóg zobaczył co ktoś tu niby jako on napisał i miał zawał (sorki za czarny humor). Jeżeli to Robert to dlaczego nie pisze z konta Klub Amigi RNS?
[#46] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@rafgc, post #40

nie wierzę, że Minniatian to Robert Szacki

To zerknij tu

http://www.os4depot.net/index.php?function=showfile&file=audio/play/diamplay.lha
[#47] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@gx, post #42

Nie widzę, żeby była tam jakaś specjalna agresywność w jego stronę, miał trochę racji i nie miał (wydajność procesora określa się w DMIPS/MHz), zwykła wymiana argumentów, co prawda oczywiście w polskim stylu, ale ktoś komu by odbiło po takiej konwersacji musiałby mieć spore problemu z utrzymaniem mentalności na stałym poziomie. Jeżeli to jednak on, to mam nadzieję, że to tylko chwilowe.

P.S Komentarze Minniatiana (hextreme) na execu w dziale witam wyglądają rzeczywiście trochę "egzotycznie".
[#48] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@recedent, post #44

Być może, w każdym bądź razie każdy jest zaskoczony i czeka na finał tej zagadki.
[#49] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@rafgc, post #48

No fakt, dziwnie to wygląda...
Jego posty sprzed kilku miesięcy są dość zakręcone, ale jeszcze z umiarem. A teraz to pojechał.
Tak jakby posty pisały dwie różne osoby.
[#50] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@stachu100, post #49

Tak jakby posty pisały dwie różne osoby

Mnie tez sie tak wydaje. Mam pewne teorie na ten temat.

1. Ktos sie wlamal na konta Roberta tu i na Execu
Jedank jest to malo prawdopodobne. Jesli by tak bylo Robert widzac co sie dzieje interweniowal by u adminow

2. Robert widzac co sie dzieje w swiecie amigowym, olal calkowicie wszystko przekazujac hasla jakiejs osobie na zasadzie "rob co chcesz".
I jako osoba postronna ma (lub nie) niezly ubaw.
[#51] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Phibrizzo, post #50

Proponuje wstrzymać się z teoriami. Poczekajmy aż sam Autor się odezwie. Może po prostu są to bąbelki szampana. Albo samo przesłanie jest większe a my jesteśmy poddawani próbie.
[#52] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Phibrizzo, post #50

Hmn....
Robert ma klopoty ze zdrowiem...
Wspominal o tym wielokrotnie, ostatnio we wspomnianym watku na Execu, czy nawet tutaj.....
Wie ktos na co choruje ? Skoro bierze jakeis leki, jest na przepustce ze szpitala, to moze to byc powodem wahan nastrojow, i hmn, ostrzejszych wypowiedzi......
Swoja droga, obecne i wczesniejsze (nawet bardzo dawne) wypowiedzi zdecydowanie pokazuja , iz pisala je jedna i ta sama osoba.
[#53] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@michalmarek77, post #52

Jezeli to pisala jedna osoba to szpital raczej nie jest ortopedyczny
[#54] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Aniol, post #53

Mnie tylko ciekawi, dlaczego po najechaniu na nick Minniatiana i "zwiżualtrejsowaniu" jego IP pokazuje jego lokację w UK, podczas gdy IP jego nowego konta Klub Amigi RNS jest w Polsce...

Pachnie mi to chamstwem, ale bez wglądu w to co mają admini czy reakcji samego autora możemy sobie tylko gdybać...

EDIT: chociaż z drugiej strony Robert w tym temacie pisze już "normalnie" o tym że jest zmuszony przebywać w szpitalu, a tenże może znajdować się właśnie w UK?

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2012 10:36:34 przez Shoonay
[#55] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Shoonay, post #54

Pewnie korzystaliśmy z innych lokalizatorów IP ale mi strona http://www.iplocation.net/index.php po wpisaniu IP 178.235.7.108 wskazała Warszawę.

Czy ja dobrze rozumiem z tego wątku na execu wynika, że Katiria to jego dziewczyna? Jeśli tak, to może jej się spytać, czy z Robertem wszystko w porządku?
[#56] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Advesarius, post #39

później jego bratem

No przecież pisałeś w innym wątku, że jesteś bratem Caco i broniłeś go. :)
To jak to w końcu jest?

obleśny troll

Codziennie biorę prysznic. Wypraszam sobie. ;)
[#57] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Shoonay, post #54

No jakby to był Robert to chyba siedzi w szpitalu psychriatrycznym, sam coś pisze, że to szpital zamknięty, a jeśli nie on, to wygląda bardzo na caco....., zresztą uważajcie bo niejaki "Advesarius" też na niego wygląda. A swoją drogą to tym referatem to pojechał, teraz już każdy wie jak działa procesor i że musi być maksymalnie wydajny, normalnie chłop powinien nobla za to dostać.

PS. Design tej strony też wygląda na zawodowego webmastera

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2012 13:17:29 przez pinior
[#58] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@rafgc, post #55

Dziwne... http://www.yougetsignal.com/tools/visual-tracert/

Proxy/Tor?

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2012 13:18:22 przez Shoonay
[#59] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Andrzej Drozd, post #56

Może to Bin Laden albo Kadaffi ;) się ukrywa pod tymi nickami
[#60] Re: Processing według Roberta Szackiego vel Minniat :)

@Shoonay, post #58

Nie wiem, ale wpisałem IP kolegi dark_luke (bo ma pierwsze dwa człony takie same jak Miniatian i ostatni znany adres IP kończy się na USA w twoim linku.

Zastanawiam się też czy nie jest to jakiś eksperyment psychologiczny.

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2012 13:39:54 przez rafgc
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem