[#1] Superfrog powraca
Często bywa tak, że z dużej chmury oczekiwań nie ma nawet kropli deszczu. Ja jednak trzymam kciuki i mam nadzieję, że skoro zabiera się za to Team 17 to nie może być źle!!
A więc już nie długo Superfrog na Ps3 i PS Vitę :)

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,13393267,Superfrog_wraca__Pojawi_sie_na_PS3_i_Vicie.html

Pozdrawiam
[#2] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #1

Link nie działa.

Benedykt Dziubałtowski
[#3] Re: Superfrog powraca

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Mi działa
[#4] Re: Superfrog powraca

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Jaki link? Śpioch
[#5] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #1

U mnie też nie działa link. Sprawdź proszę jeszcze raz ;)
[#6] Re: Superfrog powraca

@Sir_Lucas, post #5

zaznacz crtl+c, crtl+v powinno zadziałać :D

Pozdrawiam
[#7] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #1

Super. Ale o ile w nowego Alien Breed HD mogłem zagrać na Ipadzie to tutaj widzę trzeba będzie emulację jakąś zapuścić :)
[#8] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #6

Ale naprawdę tak trudno skorzystać z opcji "Link"?
[#9] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #1

kupa. Btw, co to za grabie tam mu z d**y wystają? W oryginale tego chyba nie było.
[#10] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #1

Nawet jeśli to Team 17 to pewnie jakieś młode niedoświadczone osoby, a nie starzy amigowi wyjadacze :) W sumie te nowe oprawy mnie nie do końca przekonują ze względu na to, że to jak porównanie sztuki klasycznej i nowoczesnej. Obie mają rację bytu, Superfrog i jego oprawa są nierozerwalnie związane w mojej opinii. Poza tym scenariusz już schodzi na drugi plan, no bo czy wydarzenia w nowym Superfrogu toczą się po uratowaniu księżniczki? W każdym razie życzę Team 17 zysku z odświeżenia tytułu.
[#11] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #6

zaznacz crtl+c, crtl+v powinno zadziałać

Nie żebym się czepiał, ale jak Ty byś to raz zrobił, oszczędził byś tego innym użytkownikom.
Polecam ułatwiać życie innym. Pomożesz w drobnym, w grubym zapewne też....OK
[#12] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #1

Używamy opcji link!

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,13393267,Superfrog_wraca__Pojawi_sie_na_PS3_i_Vicie.html

To nie jest wcale takie trudne!

Benedykt Dziubałtowski
[#13] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #6

zaznacz crtl+c, crtl+v powinno zadziałać

No Maku nie działa dalej, na Amidze też nie ;)

Chyba tak byłoby prościej, jeden klik i po kłopotach ;)

Pozdrawiam serdecznie OK
[#14] Re: Superfrog powraca

@Hextreme-Attic, post #10

Nawet jeśli to Team 17 to pewnie jakieś młode niedoświadczone osoby, a nie starzy amigowi wyjadacze

Tak oczywiście. Sprawdziłeś to i wiesz?

Poza tym scenariusz już schodzi na drugi plan, no bo czy wydarzenia w nowym Superfrogu toczą się po uratowaniu księżniczki?

Po pierwsze, scenariusz? W Superfrogu? Słowo scenariusz to jawne nadużycie w tym przypadku...
Po drugie. "HD" sugeruje zwykły remake. Wiesz co to remake i czym różni się od kontynuacji? Nie? To sobie sprawdź. Hint: nikt nie będzie ratował księżniczki ponownie.
[#15] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #1

Fajnie byłoby, jakby wyszła wersja box kolekcjonerska z figurką
[#16] Re: Superfrog powraca

@Dorian3d, post #15

Nie nastawiałbym się na wersję retail. Zapewne pojawi się jeszcze na XBL, iOS i Androidzie.
[#17] Re: Superfrog powraca

@Dorian3d, post #15

To by było zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Raczej należy się spodziewać wersji w dystrybucji cyfrowej.
Chociaż jeśli to 20 urodziny to kto wie ;)

Pozdrawiam
[#18] Re: Superfrog powraca

@GumBoy, post #16

Mam nadzieję, że to się nie pojawi na Androida i na IOS bo ten tytuł do tego się nie nadaje. Zresztą próbowałem na Androidzie pod emulatorem, porażka. To jest idealny tytuł pod pada. A jeszcze ktoś zrobi pod Androida i wyjdzie na to, że to jakaś słaba platformówka z durnym sterowaniem

Pozdrawiam
[#19] Re: Superfrog powraca

@GumBoy, post #14

zapewne zrobią to co z Alien Breed. Będzie dostępna stara wersja z Amigi + w nowej szacie graficznej ale cała reszta łącznie z poziomami będzie identyczna. w alien breed gram na starej oprawie i tak ale dzięki temu wydaniu w ogóle moge w to zagrać na tablecie bez emulacji :) więc nie wiem skąd ten strach że coś będzie źle...chyba że macie wtyki w Team17 :)
[#20] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #1

Ktoś ma jakiegokolwiek screena z tego cuda? Bo ta plansza na górze strony z czterema żabami to chyba nie od nich (jeśli od nich to będzie niezłe rozczarowanie)?
[#21] Re: Superfrog powraca

@recedent, post #20

muszę cię zmartwić to z oficjalnego profilu Team17 pochodzi :)
Żadnych screenshotów z gameplayu nie ma :(

Pozdrawiam
[#22] Re: Superfrog powraca

@recedent, post #20

Co dokładnie ci się nie podoba? Przecież ta gra ma wyglądać jak oryginał tylko w wyższej rozdzielczości.
Tak jak pisali inni port Alien breeda wyszedł im całkiem fajnie no i można pograć w wersję z oryginalną grafiką.
Przecież o to chodzi żeby pograć w dobrą gre z przeszłości. Jeśli zaczną przekombinowywać to
dopiero wyjdzie jakiś koszmarek.
Poza tym zrobić coś fajnego i innowacyjnego nie jest łatwo, a tu "tanim" kosztem mają taki hicior.

Dziwię się tylko że konwersję robi ktoś inny a nie oni sami, tak przynajmniej jest z Alienbreedem
(chodzi o kod gry).

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2013 17:00:51 przez Radek_Cz
[#23] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #21

O w mordę... To ja już nic nie mówię.

@Radek_Cz: Co mi się nie podoba? No wybacz. Spójrz na tego screenshota a potem pytaj:

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2013 17:02:56 przez recedent
[#24] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #18

Granie pod emulatorem to jakby nie to samo co granie w tytuł przepisany natywnie z dostosowanym sterowaniem...
[#25] Re: Superfrog powraca

@Hextreme-Attic, post #10

Jaka żenada. Znów zaczynają się narzekania. Nie czaicie? Wraca klasyk z Amiga w nowej odsłonie! Dla mnie właśnie takie informacje pokazują, że AMIGA wciąż żyje i nie tylko w małym zakompleksionym gronie fanatyków, ale i w szerszym tym z XXI wieku.

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2013 17:17:18 przez lons

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2013 17:18:07 przez lons
[#26] Re: Superfrog powraca

@recedent, post #23

Pod tym linkiem ludzie z Team17 odpowiadają na pytania dotyczące SuperFroga :)

Pozdrawiam
[#27] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #21

Żadnych screenshotów z gameplayu nie ma

Przecież to dopiero zapowiedź.
[#28] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #1

No jak to? Jeszcze nikt nie palił głupa i nie narzekał, że nie na dyskietkach?
[#29] Re: Superfrog powraca

@recedent, post #23

Ja się pytam. Co się nie podoba? Plansza, nawet nie reklamowa? Może w sumie nie odpowiadaj...

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2013 17:38:13 przez GumBoy
[#30] Re: Superfrog powraca

@Diaboł, post #28

najgorsze będzie wtedy gdy podczas gry nie będzie się czuło zapachu rozgrzanego zasilacza do Amigi :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem