[#31] Re: Superfrog powraca

@lons, post #25

ta. Battle Squadron też wróciło - jak by nie patrzeć, klasyk z Amigi w nowej odsłonie. Było trochę szumu i co? I wyszła jakaś kupa na Androida czy inny iOS.
[#32] Re: Superfrog powraca

@GumBoy, post #29

Nie podoba mi się gadka, że niby taki biedny w 1993, a nad 2013 wkleili... odbicie lustrzane bohatera z planszy tytułowej z 1993 :P.

Czyli w sumie "plansza nawet nie reklamowa" jest zrobiona na odczepnego :)
[#33] Re: Superfrog powraca

@snajper, post #31

Jak na Androida/Ios to się nie dziwie. Na szczęście Team17 mówi tylko o Ps3 czyli pad.
Prawda jest taka, że SuperFrog nie nadaje się pod Androida. Pod to nadają się gry typu Cut The Rope, Angry Birds oraz Sushi Master :)

Pozdrawiam
[#34] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#35] Re: Superfrog powraca

@Radek_Cz, post #22

Tak jak pisali inni port Alien breeda wyszedł im całkiem fajnie

Wręcz doskonale. Dzisiaj kupiłem.
[#36] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#37] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #33

Na szczęście Team17 mówi tylko o Ps3 czyli pad.

Po pierwsze na razie mówi tylko o PS3/Vita. Po drugie, Android nie wyklucza użycia pada.

Prawda jest taka, że SuperFrog nie nadaje się pod Androida

Rozwiniesz? Mam wrażenie, że Amigowce same nie wiedzą czego chcą. Klasyków nikt nie pamięta - źle. Klasyki ktos remakuje - źle. Najlepiej to by było jakby tylko na Amigę ktoś wydał, wtedy by nikt nie marudził. Mam wrażenie, że zazdrościcie innym, że zagrają, bo wy patykiem tej blasfemii nie tkniecie.
[#38] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#39] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#40] Re: Superfrog powraca

@recedent, post #23

Ta plansza jest straszna!!!
Oby z grą było lepiej- trzymam kciuki!
[#41] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#42] Re: Superfrog powraca

@neuroup, post #39

Właśnie, że do końca. Napisałem, że Android na to pozwala, a to, że niektórzy producenci urządzeń nie, to inna bajka. Padł argument pod adresem systemu, a nie urządzenia. O Ouya wspominałem... Będziecie mogli za 320 (bo wątpię, żeby gra była droższa niż 20PLN) zagrać na padzie w tego Superfroga.
[#43] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#44] Re: Superfrog powraca

@GumBoy, post #42

Chciałbym, ale coś czuje, że Ouya to będzie jedna nie wypał. Mam za tym parę mocnych argumentów, ale to wątek na oddzielną dyskusją
Wracając do SuperFroga, chyba mało kto zdaje sobie sprawę, jakich skrzydeł może dostać ten tytuł pod Ps3. Już nawet nie mówię o tropheach, ale o innych możliwościach jakich daje PSN :) Chociażby jak to ma miejsce w Zen Pinball 2 gdzie można porównywać swoje highscory online o czym za czasów SlamTilta można było co najwyżej pomarzyć :(

Pozdrawiam
[#45] Re: Superfrog powraca

@kjb666, post #32

Dokładnie. Z czterech postaci Superfroga:
  • pierwsza to oryginał, tylko na chama wycięty z tła tak, że widać pikselozę której w oryginale nie uświadczysz.
  • druga to ten sam obrazek, tylko ktoś mu zrobił trace do wektora i przeskalował.
  • trzecia to jakiś żart. Jak już chcieli coś zrobić bez wysiłku to mogli przerobić którąś z klatek z intra, a nie rysować coś takiego.
  • czwarta to zrzynka z planszy tytułowej oryginału.

Czyli co, na cztery obrazki oryginalny jest tylko jeden i to najbrzydszy?

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2013 19:48:14 przez recedent
[#46] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#47] Re: Superfrog powraca

@recedent, post #45

Czyli co, na cztery obrazki oryginalny jest tylko jeden i to najbrzydszy?

Och straszne. To na pewno niepodważalny omen na to, że Superfrog będzie żałosną blasfemią. Niech bóg ześle plagi na Team17!
[#48] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#49] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#50] Re: Superfrog powraca

@recedent, post #45

Zamiast rozwodzić się nad obrazkami to nie lepiej się nie skupić na tym, że nowe pokolenie graczy może poznać amigowego klasyka ? Nie każdy ma dostęp do Amigi i nie ma łatwej możliwości odpalenia tego tytułu. Już nie mówię o tym, że chwała temu kto na czymś innym niż Amiga odpali Superfroga z obsługą Joysticka[granie na klawiaturze nie jest fajne :( ]
A tak w odświeżonej wersji mnóstwo osób zobaczy dlaczego Amiga kiedyś była rulez.
Pozdrawiam
[#51] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#52] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#53] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#54] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Superfrog powraca
[#55] Re: Superfrog powraca

@GumBoy, post #29

A pojawiły się screenshoty z nowego SuperFroga :) Właśnie czegoś takiego się spodziewałem i jak dla mnie rewelacja :) Mam nadzieje, że gameplay będzie identyczny z oryginałem

screeny

Pozdrawiam
[#56] Super Frog screeny
Pojawiły się screenshoty z nowego SuperFroga :) Właśnie czegoś takiego się spodziewałem i jak dla mnie rewelacja :) Mam nadzieje, że gameplay będzie identyczny z oryginałem

screeny

Pozdrawiam
[#57] Re: Super Frog screeny

@neuroup, post #56

Mam mieszane uczucia. Wolałbym chyba trochę bardziej szczegółową grafikę. Teraz wygląda mi to jak przeskalowany oryginalny SF z filtrowaniem, opakowany we Flasha.
[#58] Re: Super Frog screeny

@_arti, post #57

Po pierwsze to są pierwsze screeny i zapewne zbierają feedback i możliwe, że coś się zmieni, po drugie nie wiemy jaka to faza produkcji gry :( Po trzecie jakby przeskalowali oryginalną grafę to by to wyglądało tragicznie na dzisiejszych telewizorach biorąc pod uwagę w jak małej roździałce jest oryginalna grafika i do jakiej by trzeba to przeskalować. Byśmy mieli latającego zielonego gluta. Dobrze, że to jest utrzymane w fajnej konwencji pseudo 3D :)

Pozdrawiam
[#59] Re: Super Frog screeny

@neuroup, post #56

Mnie się podoba :) Piękne kolory i super narysowane.
Oby tylko utrzymali grywalność to będzie świetnie :) (Może i nawet dla tego tytułu kupię tą konsolę, na którą to wyjdzie - kto wie, bo do tej pory nie mam żadnej :P)
[#60] Re: Super Frog screeny

@WojT_GL, post #59

Czyli PS3 albo PS Vita :)

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem