[#151] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Tom3k, post #150

Zamiast po prostu oszczać typa to jakaś chora napinka powstaje. Nie szkoda wam czasu? To się MITOMANIA nazywa. Im więcej postów tym bardziej mu stoi... Nie tracić czasu na trola... ja straciłem bo przeczytałem ten topik od poczatku niestety...
[#152] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@groovebox, post #151

Ja chciałem po prostu ludzi przestrzec, bo Olo nawet dzisiaj do mnie pisał.
Dobra, EOT

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2013 23:58:10 przez Tom3k
[#153] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Duracel, post #135

Masz Pan dużego plusa, bo nie chce mi się po tych świętach pisać zbyt wiele, a Ty mnie wyręczyłeś z tej powinności.

Wasze zarzuty wobec kolegi 11111olo mogą, ale nie muszą mieć podstaw. Fakt, wiemy że jego wypowiedzi czasem pisane są chyba pod wpływem nadmiernej impulsywności. Nikt jednak nie powinien zarzucać mu ani braku wiedzy w zakresie elektroniki, ani zdzierania za usługi. Zaręczam, że z naszej strony każdy sygnał o niepoprawnym zachowaniu kolegi 11111olo jest rozpatrywany i przekazywant najbardziej zainteresowanemu. Sam 11111olo obiecał mi osobiście w prywatnej rozmowie, że postara się hamować. I jakoś ostatnio faktycznie nie mamy z nim problemów. Bo, jak zauważył Duracel, problemy zaczynacie tworzyć Wy, co rusz zarzucając mu to i tamto.

Cóż, człowiek jest jaki jest, ale nie widzę powodów dla których ma być na tym portalu napiętnowany.

Apeluje o zakończenie dyskusji na temat 11111olo, i powrócenie do tematu. W przeciwnym razie temat powędruje w wiadome miejsce, a sprawcy zostaną stosownie nagrodzeni.
[#154] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@alt_, post #153

Wasze zarzuty wobec kolegi 11111olo mogą, ale nie muszą mieć podstaw.

Olo wrzucił zdjęcia komputera, który chce kupić. Jarecki twierdzi, że to zdjęcia jego kompa i on go nie sprzedaje. Stachu100 potwierdza, że na zdjęciach jest komputer Jareckiego, co udawadnia swoim zdjęciem. Wniosek - Olo nie mógł kupić kompa Jareckiego, bo on ma go u siebie, czyli Olo skłamał. Olo dalej stwierdza, że kupił tego kompa ze zdjęcia i juto wrzuci nowe fotki. Co Twoim zdaniem tu nie ma podstaw? Komputer się sklonował?

zaczynacie tworzyć Wy, co rusz zarzucając mu to i tamto.

nie widzę powodów dla których ma być na tym portalu napiętnowany.

OK, ostatnie pytanie: czy jeśli ja zostałem "zrobiony" przez Ola i tak samo kilka innych osób (o którym wiem z pierwszej ręki) to jest to tworzenie problemów? Ja nie mówię o domysłach (których nota bene też nie brakuje), ale o faktach. Moim zdaniem to przydatna informacja dla innych, szczególnie w kontekście nowych wątków Ola i należy o tym mówić.

A wracając do tematu: cały czas czekamy na zdjęcia, o czym mi Olo mniej więcej 2 godziny temu pisał na privie. Niezależnie od tego, że nie jest to możliwe.

A tak całkiem na serio: nie sądzę, aby ten zestaw był warty realnie 15000zł. A dla kolekcjonera - może być warty dużo więcej.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2013 00:18:25 przez Tom3k
[#155] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Tom3k, post #154

boshe, ale się produkujesz

zależy Ci czy jak? Śpioch
[#156] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@XoR, post #155

A żebyś wiedział Ale więcej pisał nie będę.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2013 01:53:22 przez Tom3k
[#157] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Tom3k, post #156

Wiecie co? Czytam te wypowiedzi i nic nie kapuję o co wszystkim wam chodzi. Nasz w miarę nowy kolega troluje, to bana mu dać (zresztą Admin jest od tego). Kupił za swoje pieniądze, to jego sprawa. Po co się tak podniecać?
[#158] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Kitech, post #157

Ta Amiga ze zdjęć Ola jest bardzo ciekawa, tyle że ma ją ktoś inny i zostało to potwierdzone na forum.
Czy jest warta swoich pieniędzy? Moim zdaniem nie, chociaż wiele osób pisało, że ich zdaniem tak. Kwestia oceny i tego kto kupuje.

Natomiast Olo znowu obiecał zdjęcia, ale dzisiaj już mi napisał, że "takie zdjęcia dostał" i dlatego je wstawił, a nie, że kupił ten sam komputer.
Czyli powoli prawda wychodzi na jaw.

Czekamy (przynajmniej ja czekam).

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2013 10:17:22 przez Tom3k
[#159] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@11111olo, post #113

OLO napisz w końcu jak jest! Dość tych spekulacji, najgorsza prawda jest lepsza od spekulacji! Nie wszyscy będą wendetę prowadzić, a teraz pora na "Modę na sukces". Temat ląduje w ignorowanych, skoro nie wylądował jeszcze w rzeźni.
[#160] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Ender, post #159

OLO napisz w końcu jak jest!

ok, racja
[#161] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Ender, post #159

kupił, nie kupił to jego sprawa
[#162] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Ender, post #159

A co on teraz może napisać ? Pewnie tylko że sprzęt widział ale nie kupił bo towerka była nie oryginalna czyli nie od Commodore, ewentualnie coś podobnego.
Skoro wiadomo skąd są zdjęcia i konfiguracja to ja tylko dopisze skąd ta cena. Jakieś dwa dni wcześniej ktoś napisał że jakiś znajomy ma A4000 wartą 15 tysięcy, ja odezwałem się że to mało prawdopodobne, no chyba że w każdy slot zorro ma wpiętą najdroższą kartę graficzną, ktoś inny zaczął wyliczać i udowadniać że to jednak możliwe. I stąd ta cena.

Pozdrawiam
[#163] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@sebbb, post #161

(autocenzura)

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2013 10:45:15 przez Tom3k
[#164] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@RadoslawF, post #162

Widac ze zawodowi handlarze z PPA po raz setny sieja zamet, stwarzajac iluzje, jakoby Amiga byla warta tyle co obrazy Pabla Picassa. A nie jest tyle warta i nigdy nie bedzie tyle warta.
Wyliczanki w stylu:

modulator 150zl
zasilacz 400zl
obudowa 800zl
myszka 200zl
klawiatura 500zl

itp.. to bzdety wyssane z mleka matki lekarza_med i jemu podobnych.

welcome!
[#165] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@selur, post #164

Gdzie ty żeś to przeczytał? Ceny podane przez @superbonio są (poza zasilaczem i PPC) całkiem realne, choć wg. mnie "w kupie" powinny być 10-15% tańsze.
[#166] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@selur, post #164

Skoro tak to znajdz mi A4000 za 200PLN i Cyberstorma PPC nawet najwolniejszego za 500PLN, no stowke Ci dorzuce jesli masz racje.
[#167] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Spoony, post #166

Ale macie zmartwienia ludzie... co do cen to się zgadzam, że są chore i dlatego jeszcze długo nie bedzie mnie stać na konfig choćby zbliżony do tego, który ma Arti, ale ten wątek powinien już umrzeć, bo zaraz będzie kolejny brednioserial...

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2013 11:26:23 przez OSH
[#168] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@OSH, post #167

Ja jednak, wbrew nagonce na olo, mam nadzieje że autor wątku kupił ten sprzęt. Jednak jest mi całkowicie obojętne, czy zamieści tu jakieś zdjęcia. Widzę, że osoby, które tak uporczywie domagają się twardych dowodów zakupu to w linii prostej potomkowie osobników, którzy niegdyś żądali dowodu z oględzin prześcieradła po nocy poślubnej

Ceny Amig nie mogą być normalne, skoro grupa "kolekcjonerów" trzyma w swoich piwnicach, czy innych "pokojach do amigowania" sprzęt w ilościach przekraczających racjonalne potrzeby jednostki. Rozumiem po każdym modelu Amigi, ale czy kilka A4000, pięć CDTV to hobby czy chęć zawłaszczenia sprzętu i uczynienia z niego dobra luksusowego?

Nie wiem, pewnie traktowałbym takie zachowanie w kategoriach ekscentrycznego hobby, gdyby nie pewna historia. Kiedyś, gdy chciałem pozbyć się kilku kart PCMCIA SRAM (na długo przed pojawieniem się rozszerzenia Kipper2K była to dla A600 furtka do WhdLoad bez płacenia 800 zł za turbo), otrzymywałem "intratne" propozycje typu "wezmę dwie karty 4 MB za 100 zł z wliczoną przesyłką", nie brakowało też uzasadnień takiej stawki, często powoływano się na trudna sytuację życiową, wydatki świąteczne. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że później często i gęsto okazywało się, że byli to "kolekcjonerzy", którzy chełpili się posiadaniem w swoich zbiorach licznych przyjaciółek, w tym dużych Amig z drogimi, nietuzinkowymi kartami. Symptomatyczne jest to, że niektórzy chcieli wykupić od razu cały zapas tych kart...
[#169] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@charliefrown, post #168

mam nadzieje że autor wątku kupił ten sprzęt.

Jak mógł go kupić, skoro ten sprzęt jest Jareckiego, który napisał, że nie sprzedaje?

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2013 12:20:08 przez Tom3k
[#170] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@charliefrown, post #168

Widzę, że osoby, które tak uporczywie domagają się twardych dowodów zakupu to w linii prostej potomkowie osobników, którzy niegdyś żądali dowodu z oględzin prześcieradła po nocy poślubnej

Nie, absolutnie nie o to chodzi. Użytkownicy znając dobrze poprzednie, różne wybryki nie tylko olo ale też i innych, po prostu nie mają do tych kilku osób zaufania. I bardzo dobrze. To całkiem zdrowe podejście a zaufanie bardzo łatwo stracić... trudniej odzyskać. Papier i klawiatura zniesie wszystko, nie znaczy to jednak, że budując społeczność wokół komputera Amiga powinniśmy na wszystko przymykać oczy i wszystko puszczać płazem.
[#171] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@charliefrown, post #168

Ceny Amig nie mogą być normalne, skoro grupa "kolekcjonerów" trzyma w swoich piwnicach, czy innych "pokojach do amigowania" sprzęt w ilościach przekraczających racjonalne potrzeby jednostki.

Można wysnuć wniosek następujący - skoro tak się dzieje, oznacza to, że ceny amigowego sprzętu ciągle są zbyt niskie. Zbyt niskie, żeby zachęcić do pozbywania się złogów z piwnic i zbyt niskie, aby zniechęcić do nadmiarowych zakupów. pomysł
[#172] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Tom3k, post #169

A jarecki pisał, że zdjęć nie kojarzy.

a sam olo jest chyba zajęty robieniem fotek, bo nawet na GG nie odpowiada

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2013 13:33:42 przez glichtanski
[#173] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Daclaw, post #171

GTW (Grupa Trzymająca Władzę).
Ja też miałem prawie wszystkie Amigi, których większości nie użytkowałem, ale i tak fajne jest to hobby kolekcjonować.
Moja A600HD z ACA620 była na Allegro i nikt nie chciał jej wziąć za rozsądne pieniądze, a cena minimalna to było, to co na kartę turbo, A600HD wydałem - 50pln, +1MB CHIP, przejściówki wew, druga przejściówka. karta CF, karta PCMCIA CF i kilka innych pierdół było i tak za free (nie liczyłem ich w ogóle). Także chyba nikt tego nie potrzebuje, trafi do pudła i na półkę. Jak będę miał chwilę to przytnę na niej w The Settlers, żeby A4000D nie odpalać na takie banały :D
[#174] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@Tom3k, post #117

Oto najaktualniejsze zdjęcie zrobione dziś.

Co do reszty postów i pajacowania nie chce mi się odpisywać bo nie ma to żadnego sensu.
Jest to mój ostatni post w tym wątku. Nie mam zamiaru robić żadnych filmików, innych zdjęć itd.

PS. Ami miała osoba którą PPA kiedyś wydaliło (Ci co nie rozumieją - ma tu dożywotniego banana).
[#175] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@11111olo, post #174

hehehe gościu nie osłabiaj...
[#176] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@11111olo, post #174

"...ma tu dożywotniego banana"

Ciekawa sprawa. Jakos nie bylo o tym slychac, zeby kiedykolwiek ktos tu dostal dozywotnio bana. Nawet wieloletni recydywisci takowego nie dostaja wiec ten ktos musial chyba sabotowac server PPA

p.s.
Stary przeplaciles , ten sprzet nie jest warty nawet 10tys.
[#177] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@11111olo, post #174

Co do reszty postów i pajacowania nie chce mi się odpisywać bo nie ma to żadnego sensu.
Jest to mój ostatni post w tym wątku. Nie mam zamiaru robić żadnych filmików, innych zdjęć itd.

słabo głową w mur

jedyna niepowtarzalna okazja aby zażyć wszystkich i odzyskać twarz a ty sobie ot tak piszesz że nie będziesz robił filmików i zdjęć po czym wyjdziesz na trola krętacza. Genialne posunięcie pomysł

aż chciało by się rzec: nie masz tej A4000
[#178] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@XoR, post #177

Hehe, popieram :)
[#179] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@11111olo, post #116

Zdjęcia przy sztucznym świetle wychodzą marne. Do jutra wytrzymacie.

a przy jakim świetle robiłeś tę fotkę?
[#180] Re: Amiga A4000 za 15 000 zł - czy warto

@11111olo, post #174

Wiedziałem, że tak będzie. Jesteś spalony. Nie ma co więcej pisać. Najlepiej jakby to był w ogóle Twój ostatni post na PPA. Nie kompromituj się więcej.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2013 17:46:16 przez Tom3k
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem