@Diabeł,
post #18
Caritas oczyszczony z zarzutu, bo jak się moherowa armia zbierze, to żaden sędzia ani żaden policjant nie ma odwagi podejmować działań niezgodnych z wolą takiej bandy. A że działacze ciągną bokiem miliony to w porządku, bo to są NASI, kochani, święci działacze, a nie jacyś obcy długowłosi. Ludzie i tak wiedzą swoje, wierzą baaa nawet widzą co chcą, przymykają oczy kiedy chcą i dają kasę tym co śpiewają tak samo jak oni. Na szczęście nie moją, bo nie mieszkam w kraju więc mi nie grozi, że jakiś zmoherowany sejmik lokalny przyzna kasę z publicznych pieniędzy na Caritas, albo odda państwową ziemię siostrom norbertankom. W UK jak mi ktoś stłucze szybę za to że jestem z PL, to Policja stanie po mojej stronie, a w PL jak mi stłuką szybę za to że nie chcę być moherem to Policja udaje że tego nie widzi, a jak się będę unosił to mnie aresztują za to że sam ją sobie zbiłem a potem zwalam na innych i wprowadzam zamęt oraz organy ścigania w błąd. Policjanci też mają dzieci a moherowi fundamentaliści w mig się dowiedzą gdzie mieszka taki co nie jest po ich stronie. A przecież lepsza marchewka niż kijek. Oni mogą wszystko i nikogo się nie boją bo zawsze się znajdzie jakiś dobrodziej w czarnym stroju co ich rozgrzeszy. A czy w ręce ma kropidło czy młoteczek to wszystko jedno. Mieszkałem w Toruniu (gdzie te bandy mają zjazdy), dość długo by takie akcje już mnie nie dziwiły i w przeciwieństwie do niektórych tutaj nie piszę tego dla jaj.
I nawet jeśli Owsiak jest czysty jak łza, to i tak go będą oczerniać tak długo aż cała kasa co płynie na WOŚP nie zacznie płynąć do bogatych zakonów... tzn chciałem powiedzieć do biednych wspieranych przez Caritas. ;)